Η Κύπρος «αδειάζει» Γεωργιάδη για τα PCR test

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είναι έκθετος μετά το επίσημο «άδειασμα» από την Κύπρο που αναφέρεται στις τιμές και την αξιοπιστία των PCR test για κορονοϊό.

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στo ραδιόφωνο της ΕΡΤ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις τιμές στα τεστ μοριακού ελέγχου για Covid19 και πως αυτά στοιχίζουν πολύ λιγότερο στην Κύπρο σε σύγκριση με την Ελλάδα, ισχυρίστηκε πως τα PCR της Κύπρου είναι κινέζικα και «χαμηλής αξιοπιστίας».

Αυτό δεν έμεινε αναπάντητο από την Κύπρο. Σήμερα Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, παρέθεσε τα σχετικά στοιχεία και διαψεύδει τον Άδωνι Γεωργιάδη:

«Το πως οι τιμές του PCR από €150 στον ιδιωτικό τομέα και €110 για το κράτος, μειώθηκαν σε 2 μήνες στα €50 φαίνεται στην Έκθεση μας ημερ. 13/10/20», και συνεχίζει: «Έκτοτε, ο συνεχής ανταγωνισμός στις δημόσιες προσφορές, έριξε τις τιμές στα €15. Οι προδιαγραφές είναι σύμφωνα με πρότυπα της ΕΕ».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη:

Το πως οι τιμές του PCR από €150 στον ιδιωτικό τομέα και €110 για το κράτος, μειώθηκαν σε 2 μήνες στα €50 φαίνεται στην Έκθεση μας ημερ. 13/10/20. Έκτοτε, ο συνεχής ανταγωνισμός στις δημόσιες προσφορές, έριξε τις τιμές στα €15. Οι προδιαγραφές είναι σύμφωνα με πρότυπα της ΕΕ. https://t.co/ek47827HoM pic.twitter.com/Umo01ZGg1q

— Odysseas Michaelides (@OMichaelides) January 6, 2022

Τι είπε ο Γεωργιάδης για τα τεστ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, για την τιμή των μοριακών τεστ στην Κύπρο που ξεκινά από τα 25 ευρώ, ισχυρίστηκε πως είναι ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν ισχύει. Ο δημοσιογράφος του εξήγησε πως η πληροφορία δεν έρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου.

«Χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ», όπως ισχυρίστηκε.

Όλες οι ειδήσεις

«Τα μαζεύει» τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα μη αξιόπιστα μοριακά τεστ στην Κύπρο!

ΧΙΟΣ: Οι κάτοικοι απέτρεψαν την αποβίβαση μηχανημάτων για τη νέα δομή προσφύγων-Βίντεο

Pfizer, Moderna, J&J: Ποιες οι παρενέργειες για κάθε εμβόλιο

The post Η Κύπρος «αδειάζει» Γεωργιάδη για τα PCR test appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα