«Η κατάσκοπος του Πούτιν και τα μυστικά που αποκάλυψε»

Στην επικαιρότητα των ημερών γύρω από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, τις μάχες, τους βομβαρδισμούς, τις καταστροφές και τις απώλειες, κυριαρχούν… δυο γυναίκες!

Και οι δυο είναι γνώριμες του Βλαντίμιρ Πουτιν, η μια εκπαιδευμένη στην ίδια σχόλη κατασκόπων με τον Ρώσο πρόεδρο και η άλλη προσωπική του φίλη, που τον κατήγγειλε και πήρε αποστάσεις για την απόφαση του να ξεκινήσει τον πόλεμο.

Γράφει ο Δημήτρης  Σταυρόπουλος

Η «κατάσκοπος  Aliia» μάλιστα, έκανε και αποκαλύψεις γύρω από την δράση

της.

«ΟΠΛΟ ΜΟΥ Η ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ»

Η Αλία Ρόζα είναι Ρωσίδα πρώην κατάσκοπος και έχει διδαχθεί από τα 18 της να αποπλανεί στόχους με την παρουσία της και της ειδικές τεχνικές της. 

Η 37 ετών σήμερα πρώην κατάσκοπος δηλώνει ότι έχει εκπαιδευτεί σε μυστική ακαδημία πρακτόρων κοντά στη Μόσχα και μάλιστα στο ίδιο πρόγραμμα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

 Στα «δίχτυα» της έχουν πέσει από έμποροι ναρκωτικών μέχρι και διακινητές ανθρώπων. Πλέον Αλία έχει αλλάξει ζωή και καλεί την Δύση να σταματήσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Είμαι πρώην κατάσκοπος και μου έμαθαν πώς να αποπλανώ ερωτικά τους στόχους».

 Η 37χρονη σήμερα Αλία Ρόζα αποκαλύπτει πως ως πράκτορας του Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιούσε ερωτικές τεχνικές σε μία προσπάθεια να αποσπά πληροφορίες για τους εχθρούς της Ρωσίας.

Κόρη στρατηγού της τότε Σοβιετικής Ένωσης μεγάλωσε ακούγοντας ιστορίες για την πατρίδα της.

 Προτού γίνει 15 ετών αποφάσισε ότι θέλει να γίνει μυστική πράκτορας.

 Έτσι, στα 18 της έγινε δεκτή σε στρατιωτική ακαδημία έξω από τη Μόσχα.

Πλέον, ούσα μητέρα ενός παιδιού, αποκαλύπτει πτυχές από την προηγούμενη καριέρα της, που μοιάζουν με χολιγουντιανή ταινία.

«Όταν ήμουν 18 ετών, στάλθηκα σε στρατιωτική ακαδημία όπου μελέτησα όλες τις ειδικές τεχνικές.

 Μας έδειξαν πώς να αποπλανούμε, να χειραγωγούμε, να πείθουμε τους ανθρώπους, πώς να χρησιμοποιούμε πολλά διαφορετικά όπλα, αλλά και πολεμικές τέχνες.

 Γενικά πώς να είμαστε ο τέλειος στρατιώτης στο πεδίο», περιέγραψε η ίδια.

Όμως στην τελευταία της αποστολή αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της και έτσι εγκατέλειψε τη Ρωσία και πήγε στις ΗΠΑ μαζί με την κόρη της έχοντας άλλο όνομα.

 Και αυτό διότι ερωτεύτηκε τον στόχο της.

 Πλέον η ζωή της δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή του κατασκόπου, καθώς φαίνεται ότι ζει μεταξύ Λος Άντζελες και Λονδίνου. 

Μάλιστα όπως αναφέρει δημοσίευμα του ladbible.com  συναναστρέφεται με ανθρώπους όπως ο Μάικ Τάισον, η Πάρις Χίλτον, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν καθώς και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Όταν αποφάσισε να σχολιάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δήλωσε πως «εκπαιδεύτηκα στο ίδιο στρατιωτικό πρόγραμμα όπως ο Πούτιν και εκεί μάθαμε πως να μένουμε χαλαροί και να είμαστε ψύχραιμοι σε πιεστικές καταστάσεις.

 Ο κ. Πούτιν πάντα κερδίζει, δεν μπορεί να χάσει αυτό τον πόλεμο και να κάνει πίσω, γιατί θα προκαλέσει ζημιά στην φήμη του. 

Θα το πάει μέχρι τέλους».

«Θα κάνει τα πάντα για να πετύχει τον στόχο του»

«Η στρατηγική του Πούτιν είναι προφανής και έχει στόχο να μην επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να βάλει πυραύλους και όπλα στην Ουκρανία. Θα κάνει τα πάντα για να πετύχει τον στόχο του αυτό. 

Πίστευε όμως ότι θα ήταν εύκολο, όπως έγινε όταν έστειλε τον Ρώσικο στρατό στο Καζακστάν, στην επανάσταση τον Ιανουάριο του 2021.

 Δεν περίμενε ότι οι Ουκρανοί θα παλέψουν και θα έχουν την στήριξη όλου του κόσμου», επεσήμανε ακόμη.

Η ΣΟΠΡΑΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στη Ρωσία δηλώσεις προ ημερών της διάσημης σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, που επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πόλεμό του στην Ουκρανία.

Η Ρωσίδα ντίβα της όπερας- που έχει εμφανισθεί και στο Ηρώδειο-, με την μέχρι πρό τινος άρνησή της να πάρει σαφή θέση κατά της ρωσικής εισβολής βρέθηκε αντιμέτωπη μ’ ένα κύμα ακυρώσεων εμφανίσεών της στην Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη και σε μια προσπάθεια να αναστήσει, όπως σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ, τη διεθνή καριέρα της καταδίκασε με δήλωσή της που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της τον πόλεμο στην Ουκρανία εκφράζοντας τη συμπάθειά της για τα θύματα και διευκρινίζοντας ότι δεν συνδέεται με κανέναν ηγέτη στη Ρωσία.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Κι αν η δήλωση της Νετρέμπκο ίσως δεν αποδειχθεί αρκετή για να αποκαταστήσει το ίματζ της στη Δύση, ωστόσο προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην πατρίδα της με τον βουλευτή Βιάτσεσλαβ Βονοντίν, που έχει εξαπολύσει μύδρους κατά των Ρώσων καλλιτεχνών που αντιτίθενται στην εισβολή στην Ουκρανία, να την αποκαλεί προδότρια. «Πώς αλλιώς να το αποκαλέσεις, παρά προδοσία», σχολίασε στο Telegram.

 «Υπάρχει φωνή, αλλά όχι συνείδηση.

 Η δίψα για πλουτισμό και δόξα, ξεπέρασε την αγάπη για την πατρίδα», πρόσθεσε.

Τη σκυτάλη πήρε η όπερα του Νοβοσιμπίρσκ στη Ρωσία που ανακοίνωσε την ακύρωση κοντσέρτου, όπου θα εμφανιζόταν η Νετρέμπκο. 

«Το να ζει στην Ευρώπη και να έχει την ευκαιρία να εμφανίζεται σε ευρωπαϊκές αίθουσες συναυλιών φαίνεται ότι είναι σημαντικότερο (για εκείνη) από τη μοίρα της πατρίδας της.

 Η χώρα μας ξεχειλίζει από ταλέντα και τα είδωλα του χθες θα αντικατασταθούν από άλλοι με πιο ξεκάθαρη κοινωνικοπολιτική θέση», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Όπερα.

Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Στην τελευταία δήλωσή της η Νετρέμπκο σημείωσε ότι συναντήθηκε μόνον ελάχιστες φορές σε ολόκληρη τη ζωή της με τον Πούτιν, κυρίως σε τελετές απονομής βραβείων και την εναρκτήρια τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν ανέφερε όμως ότι γιόρτασε πέρυσι τα 50ά γενέθλιά της σε τετράωρη δεξίωση στο Κρεμλίνο, όπου ναι μεν απουσίαζε ο Πούτιν, αλλά την τίμησε κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντάς την «ένα ανοικτό, γοητευτικό, καλόκαρδο πρόσωπο με ξεκάθαρη στάση ως πολίτης.

Η Νετρέμπκο δεν μπορεί να αρνηθεί ότι βρίσκεται κοντά στους ρωσικούς μηχανισμούς εξουσίας, αφού οι δεσμοί της μ’ αυτούς είναι καταγεγραμμένοι.

 Η σταρ της όπερα και ο Πούτιν γνωρίζονται εδώ και πολύ καιρό. 

Το 2008 βραβεύτηκε σε τελετή, καταχειροκροτούμενη από τον Πούτιν ως «Καλλιτέχνιδα του Λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας». 

Τέσσερα χρόνια αργότερα υποστήριξε την προεκλογική εκστρατεία του Ρώσου προέδρου και το 2014, που η Ρωσία προσήρτησε την Κριμαία, η Νετρέμπκο ταξίδεψε στις περιοχές των ρωσόφωνων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας και πόζαρε στο φακό στο πλευρό του ηγέτη τους, Όλεγκ Τσαριόφ κρατώντας στα χέρια τη σημεία της «Νέας Ρωσίας» (Novorossiya.

Εκείνο που είναι σαφές, ωστόσο, είναι ότι η διάσημο σοπράνο θέλει να επιστρέψει στη διεθνή σκηνή. 

Στην ιστοσελίδα της έχει ανακοινώσει συναυλίες που ξεκινούν από τα τέλη Μαϊου μεταξύ άλλων στο Παρίσι, το Μιλάνο, τη Βιέννη, τη Μαδρίτη, την Κολωνία, τη Φρανκφούρτη και το Αμβούργο.

Ωστόσο, η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης κρατά προς το παρόν κλειστές τις πόρτες της για τη Νετρέμπκο, αφού ο γενικός διευθυντής της, Πίτερ Γκελμπ δεν φαίνεται να πείστηκε από τη χλιαρή αποστασιοποίησή της από τον πόλεμο του Πούτιν.

 «Αν η Άννα δείξει ότι έχει διαχωρίσει αληθινά και απολύτως τη θέση της από τον Πούτιν μακροπρόθεσμα, θα ήμουν διαθέσιμος να κάνω μια συζήτηση», δήλωσε.

Πληροφορίες

Telegram

ladbible.com  

The post «Η κατάσκοπος του Πούτιν και τα μυστικά που αποκάλυψε» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα