Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί για το Bitcoin

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κρατά τεράστιες επιφυλάξεις προς την αγορά του “Bitcoin”, ακόμη και όταν αυτό ανακάμπτει μετά την κατάρρευση του FTX. Σε μια πρόσφατη διαδικτυακή ανάρτηση με τίτλο «Η τελευταία στάση του Bitcoin», που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ προειδοποιεί για μια καταστροφική κατάρρευση του ψηφιακού νομίσματος η οποία μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει, όπως μαθαίνουμε από το “futurism.com”

Όπως σημειώνει η ΕΚΤ,

η μέγιστη αξία του Bitcoin των σχεδόν 70.000 δολαρίων σημειώθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2021, ωστόσο μέχρι τον Ιούνιο του 2022 είχε μειωθεί δραματικά στο λιγότερο από το ένα τρίτο αυτής. Αλλά το πραγματικό πρόβλημα, δεν είναι τα συχνά σκαμπανεβάσματα, αλλά το γεγονός πως υπάρχουν αδυναμίες σε ολόκληρο το θεμέλιο της τεχνολογίας: Δεν έχει εγγενή αξία, ενώ παράλληλα έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό ως μέσο για καθαρή ερδοσκοπία και σπάνια χρησιμοποιείται για νόμιμες συναλλαγές.

«Για τους υποστηρικτές του Bitcoin, η φαινομενική σταθεροποίηση σηματοδοτεί μια ανάσα στο δρόμο προς μια νέα άνοδο», αναφέρει η ανάρτηση. «Πιθανότατα, ωστόσο, είναι μια τεχνητά προκλημένη τελευταία άνοδος πριν από την τελική πτώση – και αυτό ήταν ήδη προβλέψιμο πριν την κατάρρευση της FTX που έστειλε την τιμή του Bitcoin πολύ κάτω από τα 16.000 Δολάρια».

Αν και το Bitcoin σταθεροποιήθηκε γύρω στα 20.000 $ ανά διακριτικό στις αρχές του φθινοπώρου, η κατάρρευση του εξέχοντος χρηματιστηρίου FTX το οδήγησε σε ακόμα χαμηλότερες τιμές από. Από τη δραματική κατάρρευση του FTX στις αρχές Νοεμβρίου, το BTC έχει ανακάμψει περίπου 17.000 $ αυτήν την εβδομάδα, αλλά ακόμη και οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων προειδοποιούν ότι απέχει πολύ από το σήμα αλλαγής οριστικής αλλαγής της πορείας του.

“Αυτό είναι απλώς μια πτωτική επανάληψη”, δήλωσε στο CNBC ο Βίγια Αγιάρ, στέλεχος στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης “Luno”. Πράγματι, ακόμη και αυτή η τιμή δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί πλήρως, με την αξία του κρυπτονομίσματος να κυμαίνεται ξανά λίγο πάνω από τα 16.000 $.

«Δεδομένου ότι το Bitcoin δεν φαίνεται να είναι κατάλληλο ούτε ως σύστημα πληρωμών ούτε ως μορφή επένδυσης, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ρυθμιστικούς όρους και επομένως δεν πρέπει να νομιμοποιείται», αναφέρει η ανάρτηση της ΕΚΤ. “Ομοίως, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός για τη μακροπρόθεσμη ζημιά της προώθησης των επενδύσεων Bitcoin – παρά τα βραχυπρόθεσμα κέρδη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν”.

The post Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί για το Bitcoin appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα