Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική του «καλού παιδιού»! Οι ομογενείς στην Ουκρανία και …ο Γκουαϊδό

Οι εμμονές στην εξωτερική πολιτική και την διπλωματία είναι επικίνδυνες. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει την εμμονή του «καλού παιδιού» πιστεύοντας στα σοβαρά ότι όσο πιο «καλή και υπάκουη» είναι η χώρα στα «θέλω» των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων, τόσο πιο πολλά έχουμε να κερδίσουμε…

Η πραγματικότητα την διαψεύδει αλλά αυτό ενδιαφέρει μόνο το κυβερνών κόμμα . Το θέμα είναι ότι μπαίνει σε περιπέτειες η χώρα. Δεν πρόκειται για «εκτίμηση» ή διαπίστωση. Το

ζούμε.
Ο Αντιπτέραρχος ε.α Αθ.Παπανικολάου επισημαίνει την πρώτη , σοβαρή έως δραματική επίπτωση της απόφασης του πρωθυπουργού να στείλει όπλα στην Ουκρανία. Οι ομογενείς μας κινδυνεύουν.

Η περίπτωση της Ουκρανίας δεν είναι η πρώτη ,ούτε η μοναδική στην οποία φάνηκε το «σύνδρομο του καλού παιδιού» που κατατρέχει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μόλις έγινε πρωθυπουργός έσπευσε να αναγνωρίσει κάποιον Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα, που είχε «ορκιστεί» πρόεδρος της χώρας μια Κυριακή μεσημέρι σε μια πλατεία! Ήταν το «πουλέν» των ΗΠΑ! Η συνέχεια γνωστή: ο Μαδούρο παρέμεινε πρόεδρος και σήμερα γίνεται γνωστή η είδηση που θα πρέπει μάλλον να προβληματίσει τον πρωθυπουργό και τη στενή ομάδα συνεργατών του: οι New York Times αποκάλυψαν ταξίδι υψηλόβαθμων στελεχών της Αμερικανικής κυβέρνησης στη Βενεζουέλα ,όπου συναντήθηκαν με στελέχη της κυβέρνησης του προέδρου Νικόλα Μαδούρο, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εντείνει τις προσπάθειες να αποκόψει τη Ρωσία από τους εναπομείναντες διεθνείς συμμάχους της εν μέσω μιας διευρυνόμενης αντιπαράθεσης για την Ουκρανία, όπως μεταδίδουν οι New York Times (NYT). Φυσικά ο πραγματικός λόγος είναι το πετρέλαιο που έχει η Βενεζουέλα!

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκεί εξωτερική πολιτική με ιδεοληψίες και με «κομματική ανάλυση». Δε μας ενδιαφέρει αν ο Μαδούρο είναι αεριστερός, ούτε έχουμε καμία δουλειά να σχολιάζουμε μέσα στην ελληνική Βουλή αν υπάρχει επάρκεια …σε χαρτί υγείας στη χώρα του. Τα φώναζαν βουλευτές της ΝΔ αυτά μέσα στο κοινοβούλιο, δεν τα ΄χουμε ξεχάσει. Μας ενδιαφέρει το συμφέρον της χώρας να εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο.Δεν μας ενδιαφέρει αν θα μας βάλουν άριστα για τη συμπεριφορά μας οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι, για  να μας χτυπήσουν φιλικά την πλάτη. Μας ενδιαφέρει να παρέχουν ουσιαστική υποστήριξη στα εθνικά μας θέματα. Τίποτα απ ΄ όλα αυτά δεν έχουμε δει ποτέ.

Τέλος είναι ντροπή που όλες αυτές τις ημέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν έχουμε κάνει σημαία την Κύπρο, την τουρκική εισβολή και τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Αντιθέτως ακούσαμε με έκπληξη πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι στην ίδια γραμμή για να ζητηθεί συνάντηση τώρα με τον Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει απαντήσει, μάλλον γιατί δεν προλαβαίνει. Μιλά διαρκώς στα τηλέφωνα με Ουάσινγκτον-Μόσχα-Κίεβο.

The post Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική του «καλού παιδιού»! Οι ομογενείς στην Ουκρανία και …ο Γκουαϊδό appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα