Η Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο! Στέλνουμε όπλα ή πυρομαχικά σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας

Η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, δηλώνοντας πρόθυμη να στείλει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λ.Όστιν , 47 κράτη δεσμεύθηκαν «για  νέες αποστολές όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων κατά πλοίων, στο πλαίσιο μιας εντατικοποιημένης προσπάθειας να εξοπλίσει την Ουκρανία». Μεταξύ των χωρών που συμφώνησαν στην αποστολή επιπλέον όπλων ή πυρομαχικών και η Ελλάδα

η οποία αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκία. Οι χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν αυτό δείχνουν.

Οι πύραυλοι Harpoon από τη Δανία — μαζί με επιθετικά ελικόπτερα, άρματα μάχης και συστήματα πυραύλων από την Τσεχική Δημοκρατία — ήταν μεταξύ της βοήθειας που ανακοινώθηκε από 20 έθνη, είπε ο Όστιν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου του Πενταγώνου. Οι πύραυλοι έρχονται καθώς ρωσικά πολεμικά πλοία εμποδίζουν τις εξαγωγές σιτηρών από την Οδησσό της Ουκρανίας και άλλα λιμάνια και απειλούν με παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

«Μετά τις σημερινές συζητήσεις, είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι εντείνουμε τις προσπάθειές μας και, προχωρώντας, θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία μας, ώστε η Ουκρανία να διατηρήσει και να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Όστιν.

«Οι συνδυασμένες προσπάθειές μας θα ενισχύσουν και θα εκσυγχρονίσουν επίσης τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, για να τις βοηθήσουν να αποτρέψουν τη μελλοντική ρωσική επιθετικότητα».

Η Ουκρανία αναζητά πυραύλους κατά πλοίων από άλλες χώρες και η αποστολή από τη Δανία θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει τις δυνάμεις της να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό, γράφει το military.com.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει «η ομάδα που συνεδρίασε τη Δευτέρα περιελάμβανε πολλά ευρωπαϊκά έθνη, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, . Υπήρχαν όμως και χώρες από άλλα μέρη του κόσμου όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία.
Η Πολωνία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Νορβηγία που συμφώνησαν να στείλουν συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, καθώς αυτά τα όπλα έχουν γίνει κρίσιμα στη μάχη της Ουκρανίας με τη Ρωσία στην επίπεδη, ανοιχτή ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.
«Όλοι εδώ καταλαβαίνουν τα διακυβεύματα αυτού του πολέμου που εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την Ευρώπη», είπε ο Όστιν.

The post Η Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο! Στέλνουμε όπλα ή πυρομαχικά σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα, Στέλνουμε, Αμερικανό, Άμυνας,ellada, stelnoume, amerikano, amynas