«Η απαίτηση που πρέπει να θέσει ο πρωθυπουργός για να δοκιμάσει τους συμμάχους μας»-Λ.Τζούμης

Η κυβέρνηση δικαιολογεί την στάση που αποφάσισε να τηρήσει στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, λέγοντας ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί σε δύσκολη θέση με την Τουρκία, θα μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια των συμμάχων.

Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης με ένα σχόλιο του επισημάνει ότι υπάρχουν τρόποι για να δοκιμαστούν οι προθέσεις των «συμμάχων».

Γράφει:

Αν ο πρωθυπουργός θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των συμμάχων μας ας το ζητήσει : Μετά την ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους θέση που πήρε η χώρα μας στη βοήθεια
που ζητήθηκε από τους εταίρους μας για την Ουκρανία, σε αντίθεση με την συνεχιζόμενη στάση της Τουρκίας, το λιγότερο που πρέπει να ζητήσουμε από τους «συμμάχους μας» είναι η Γερμανία να σταματήσει την παράδοση των υποβρυχίων Τ-214, η Ιταλία την συμπαραγωγή των ελικοπτέρων, η Ισπανία την κατασκευή του μίνι αεροπλανοφόρου, κ.λπ. Εφόσον αυτά τα όπλα θα στραφούν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου είναι υποχρεωμένοι να δείξουν την έμπρακτη στήριξή τους ΤΩΡΑ και όχι «ΟΤΑΝ και ΑΝ τους χρειαστούμε». Αυτό γιατί παρά την αισιοδοξία για «καλό κλίμα» μετά το γεύμα και τους χαλβάδες των προηγούμενων ημερών, χθες είχαμε 51 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και απ΄ ότι ακούω οι Τούρκοι συνεχίζουν το “χαβά” τους και σήμερα.

The post «Η απαίτηση που πρέπει να θέσει ο πρωθυπουργός για να δοκιμάσει τους συμμάχους μας»-Λ.Τζούμης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
-Λ Τζούμης,-l tzoumis