«Γιατί πρέπει να δώσουμε δις στην KMW για δουλειές που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας στα Leopard»; Κ.Φράγκος

Διαξιφισμοί

Γράφει ο

Κωνσταντίνος Φράγκος

ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΡΗΖΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ

Ο ελληνικός Στρατός διαθέτει ένα υπερσύγχρονο Εργοστάσιο Αρμάτων .Το 304 ΠΕΒ, στο Βελεστίνο Βόλου. Στήθηκε με πολλούς κόπους και χρήμα.Έχει έμπειρο τεχνικό προσωπικό και ικανότατους μηχανικούς. Στο παρελθόν έχει, επιτυχώς, περατώσει το έργο εκσυγχρονισμού των Αρμάτων Μ 48.Γιατί, αν χρειασθεί εν καιρό, να μην αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των LEO; Είναι ανάγκη να φέρουμε εδώ την KMW να μας τον
κάνει;Μήπως επιχειρείται η απαξίωση και του εργοστασίου αυτού, όπως παλιότερα της ΕΛΒΟ που τελικά κήρυξε φαλιμέντο;

1821-2021: διακόσια χρόνια από τη γένεση του Έθνους

1922-2022: εκατό χρόνια από την συμφορά στην ΜΑ

Μισώ τα θύματα που τιμούν, σέβονται τους δήμιους τους

Jean-Paul Sartre

Γράφονται άρθρα, αναλύσεις, εκτιμήσεις, κριτικές. Οι εφημερίδες δωρίσουν στους αναγνώστες τους επετειακές εκδόσεις για τα γεγονότα και τις χαμένες Πατρίδες. Δεν θα επιχειρήσω να γράψω ιστορία.Ο τότε Γεν. Πρόξενος των ΗΠΑ στην Σμύρνη, φιλέλληνας, George Horton (1922) γράφει:Είναι απίστευτο, αδιανόητο θα έλεγα, μέχρι που μπορεί να φθάσουν οι Έλληνες πολιτικοί για να διατηρήσουν το κόμμα τους στην Εξουσία έστω για μία εβδομάδα παραπάνω. Μπορεί να θυσιάσουν την πατρίδα τους ή αθώους ανθρώπους προκειμένου να κρατήσουν την Κυβέρνηση.(sic). 16η Ιουλίου 1922, Κιουτάχεια Μ. Ασίας. Γίνεται Μεγάλο Πολεμικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν Βασιλεύς, Πρίγκιψ Ανδρέας (Σωματάρχης), Πρωθυπουργός Δ. Γούναρης, Αρχιστράτηγος κλπ. Μετά το πέρας ο Πρωθυπουργός στέλνει τηλεγράφημα στην Αθήνα, ένθα ανέμενε με αγωνία η Κυβέρνηση, στο οποίο αναφέρει (sic): απεφασίσθη η συνέχισης της Επιχειρήσεως η οποία θα απαιτήσει 20 έως 40 ημέρες. Πιθανότητα υπάρχει ότι ο εχθρός θα αναμείνει εις γραμμάς  αμύνης Σιβρί – Χισάρ ή ανατολικώτερον εκείθεν Σαγγαρίου, οπότε ήττα και συντριβή αυτού πιθανότατη. Κατόπιν αυτού απεφασίσθη ΟΜΟΦΩΝΩΣ συνέχισης της Επιχειρήσεως.

    Έναρξις εκκινήσεων απαιτήσει 10 ημέρες ένεκα ανάγκης ανεφοδιασμού των Μεραρχιών δι’υποδημάτων…

Χρειάζονται σχόλια για την ανευθυνότητα τους, για την έλλειψη στοιχειώδους ικανότητος εκτίμησης της κατάστασης;το ηθικό μαχητών ήταν στον πάτο, έξω από την σκηνή ένθα συνεδρίαζε Συμβούλιο των τυφλών και κενοκέφαλων οι στρατιώτες, οι οποίοι είχαν 3 μήνες ν΄αλλάξουν σκελέα (σώβρακο) και έτρωγαν, συνέχεια γαλέτες, ούρλιαζαν “θέλομε απόλυσιν-θέλομεν απόλυσιν”.Αυτό το καταρρακωμένο στράτευμα το έστειλαν να συνεχίσει την Εκστρατεία στην Αλμυρά Έρημο. Ο Κεμάλ έβλεπε τον κουρνιαχτό που σήκωναν τα ελληνικά τμήματα, που οι Ηγέτες τους τα έστειλαν προς σφαγή και ενθουσιαζόταν.Τα λοιπά είναι γνωστά.Προσθέτω ότι ο Ιωάννης Μεταξάς, φιλοβασιλικός, αντιβενιζελικός αλλά ορθοφρονών είχε στείλει επιστολή στον Γούναρη με την οποία τον εκλιπαρούσε να συμμαζέψει την Στρατιά και να περιορισθεί στην περιοχή Σμύρνης. Διέβλεπε την καταστροφή.Ο Πρωθυπουργός Δ. Γούναρης που καταδικάσθηκε εις θάνατο ήταν προδότης; Όχι βέβαια. Ήταν όμως παντελώς ανεπαρκής, κατώτερος των περιστάσεων, ανεύθυνος που έστελνε το σώμα του Έλληνα στρατιώτη στην κιμαδομηχανή του Κεμάλ προς δόξα του Βασιλέως! Σήμερα η Πολιτεία, η ελίτ της οποίας ο Γούναρης υπήρξε ευγενές τέκνον, έχει δώσει τ΄όνομα του σε 14 λεωφόρους και οδούς της περιοχής της πρωτεύουσας θέλοντας να τον τιμήσει! Από τότε η ΑΙΔΩΣ και η ΝΕΜΕΣΙΣ είχαν αναχωρήσει από τη Χώρα που τις γέννησε.

Ο Στρατηγός εα, τ. Α/ΓΕΣ, τ. ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής

Τα μεγαλεία της Εξουσίας να φοβάσαι ω ψυχή

Κ. Καβάφης (Μαρτιαι ειδοί)

Εκτιμώ βαθύτατα τον Στρατηγό, έκανε καλή δουλεία και ως Α/ΓΕΣ και ως ΥΦΕΘΑ.Νομίζω ότι το ήθος, οι ικανότητες και το IQ του είναι υψηλότερο από πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ.Η πολιτική, όμως, έχει ανεβοκατεβάσματα. Το ότι αντικαταστάθηκε δεν σημαίνει ότι απέτυχε.Όφειλε, όμως, κατά την γνώμη μου, να ηρεμήσει, να κάνει αυτοκριτική και να προγραμματίσει, σοφά, τις κινήσεις του στην πολιτική κονίστρα αφού έχει αποφασίσει να πολιτευτεί. Και καλά θα κάνει.Ο Στρατηγός, φάινεται, ότι δεν κατόρθωσε ν΄αποφύγει την πολιτική ίωση που λέγεται στερητικό σύνδρομο Εξουσίας.Επεδίωξε μια θέση, όποια να είναι, που τον υποτιμά. Σύμβουλος Κυβέρνησης (ΣΣ γενικά και αόριστα) επί θεμάτων Αγ. Όρους και ακριτικών περιοχών.Το Άγιο Ορος έχει Διοικητή, νομίζω, οι ακριτικές περιοχές έχουν περιφερειάρχες και τον Στρατό που τους φροντίζουν. Θ΄ανακατεύεται μέσα στα πόδια τους προκαλώντας αντιπάθειες και αντιδράσεις;Ο αγαπητός Στρατηγός έχει καθίσει σε δύο σπουδαίους θώκους (Α/ΓΕΣ, ΥΦΕΘΑ). Τώρα επέλεξε ένα σκαμνάκι; Μπορεί, ασφαλώς να του παραχωρηθούν από την Κυβέρνηση των 58 Υπουργών-Υφυπουργών και των τόσων Αξιωματούχων, γραφείο, Γραμματείς, λιμουζίνα, οδηγός, Ασφάλειας. Το λοιπόν αυτά δεν μετράνε.Προσεχτικά, απ΄εδώ και πέρα, τα βήματα σας, αγαπητέ Στρατηγέ. Ασφαλώς και θέλουμε να σας δούμε μέλος του Κοινοβουλίου. Προσεχτικά!  Η εξουσία είναι ένα τέρας…

IN MEMORIAM

Κώστας Παπαϊωάννου: Ο Αρχιπόντικας

Ανεχώρησε προς το επέκεινα ένας σπουδαίος, μαχητικός, ασυμβίβαστος δημοσιογράφος, ο ιδρυτής και εκδότης της θρυλικής εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ (1978-2005).Έγραψε ιστορία. Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που υπήρξα συνεργάτης του επί μία δεκαετία (1995-2005). Ήμουν στο φύλλο ο στρατιωτικός συντάκτης.Μια ημέρα, περί το 1995, συνάντησα τον τότε Δντη της Καθημερινής, εξαίρετο φίλο και κορυφαίο δημοσιογράφο κ. Άγγελο Στάγκο για να του δώσω ένα κείμενο μου για τους εξοπλισμούς προκειμένου να δημοσιευθεί στην εφημερίδα. Συνεργαζόμουν, ήδη, με τα ΝΕΑ και Οικονομικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.Δεν κάνει για την Κ, μου είπε ο Άγγελος. Είναι στο πνεύμα της σατυρικής-αποκαλυπτικής το ΠΟΝΤΙΚΙ του Κώστα Παπαϊωάννου.Είμαι φανατικός αναγνώστης.Λοιπόν ,πάμε να τον βρούμε…

Όντως στην οδό Μασαλίας, στο Κολωνάκι, σ’ ένα παμπάλαιο κτίριο, ο α΄όροφος φιλοξενούσε το ΠΟΝΤΙΚΙ. Εκεί βρήκαμε ένα παχουλό, ογκώδη τύπο που μας υποδέχθηκε με χαμόγελο.

Κώστα να σου συστήσω τον Στρατηγό Φράγκο. Έχει ένα ενδιαφέρον κείμενο για το φύλλο.

Πάραυτα η φάτσα του Παπαϊωάννου σκοτείνιασε, αγρίεψε.

Στρατηγό; τι να τον κάνω τον Στρατηγό; Τι απόψεις μπορεί να έχει που να βοηθήσει το φύλλο; Όχι, Άγγελε, το απορρίπτω καθέτως.

Εγώ είχα παγώσει, επεχείρησα να τραυλίσω κάτι…

Μα Κώστα, ο κ. Φράγκος είναι κάτι το άλλο….Όχι, όχι. Δεν θα πάρω, ευχαριστώ.

Φεύγοντας τόλμησα να πω: εντάξει κ. Παπαϊωνάννου, σέβομαι την άποψη σας. Εν τούτοις σας αφήνω το κείμενο μου…

Την επόμενη Πέμπτη, με μεγάλη έκπληξη, είδα το κείμενο μου, αψαλίδιστο, στο Π. Πανηγύρισα. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: μου αρέσατε. Συνεχίστε και βλέπουμε. Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι. Την επόμενη Δευτέρα ανέβηκα στα γραφεία και άφησα το νέο κείμενο επάνω σ ένα τραπεζάκι καφενείου που ήταν το χωλ. Το κάλυψα με ένα ανθοδοχείο, που είχε χρόνια να δει λουλούδια, για να μην το πάρει ο αέρας. Δημοσιεύθηκε και πάλι.

Αυτό συνεχίστηκε επί…5 χρόνια! Είχαμε τρομερές επιτυχίες. Τινάξαμε όλα τα εξοπλιστικά των ΑκοΓιαννων στον αέρα και κανείς δεν ακούμπησε το Π.

Κάπου το 2000 του έδωσα ένα στρατιωτικό κείμενο για το σκάνδαλο του ραντάρ TPQ 37. Με πήρε τηλέφωνο: ελάτε σας παρακαλώ.Τι γράφετε εδώ; Αυτό είναι κανονικό πραξικόπημα. Τα στοιχεία είναι αληθινά η θα μας κλείσουνε μέσα;Όχι, είναι τσεκαρισμένα.

Πάλι κάναμε μπαμ. Το κείμενο αυτό επεκαλέσθη ο κ. Κ. Καραμανλής από το βήμα της Βουλής (05/05/2004), έχοντας και το φάκελο που του είχε ετοιμάσει ο ΥΕΘΑ κ. Σπηλιωτόπουλος, για να στείλει το δίδυμο σε εξεταστική. Άσχετα αν το τραγικός Τραγάκης το έθαψε.

Μια ημέρα του 2005 με πήρε τηλέφωνο να μα πληροφορήσει ότι αποχωρεί από τη δημοσιογραφία και πουλάει το Π. “Εγώ θα την αράξω στην Αίγινα, συνεχίστε εσείς που είστε νέος” (εδώ μου την “έριξε” ο Αρχιπόντικας γιατί ήξερε καλά ότι είμαστε, ακριβώς, συνομήλικοι…).Το σημερινό Π ουδεμία σχέση έχει μ΄αυτό του Παπαϊωάννου.Αιώνια η μνήμη σπουδαίε Παπαϊωάννου.

Μπράβο στα Καρνάσια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλιπινέζικου πρακτορείου Ειδήσεων, συνοδευόμενη από φωτογραφίες, παρελήφθησαν στην Αεροπορική βάση ΚΛΑΡΚ ΜΑΜΠΑΚΑΛΛΤ τα δύο (2) πρώτα επιθετικά Ελικόπτερα Τ-129ΑΙΑ τουρκικής κατασκευής (MADE IN TURKEY).Έπονται ακόμη τέσσερα (4). Τιμή εκάστου 50εκ $.Ας φανούμε λίγο τολμηροί. Ας στείλουμε τα C-130  μας για συντήρηση-επισκευή στην ΤΑΙ (TURKISH AEROSPACE INDUSTRIES ). Θα πληρώσουμε λιγότερα, θα τα παραλάβαμε ταχύτερα και τα λεφτά θα πάνε σε γειτονικές τσέπες. Γιατί να τρέχουμε σε Ισραήλ και Πορτογαλίες;Αν είχαν λίγη τσίπα οι Έλληνες πολιτικοί που μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια…

Η αξιοποίηση των SUPER PUMA

Το μεγάλο αυτό πρόβλημα σέρνεται επί μήνες μεταξύ ΓΔΑΕ, ΓΕΑ και ΥΕΘΑ.Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορήθηκα, ένα ελικόπτερο αυτού του τύπου αξιοποιείται σε εργοστάσιο στης Ελβετίας (RUAK). Άντε, με το καλό, να στείλουμε δύο -τρία και στο Λινχεσταϊν. Γιατί όχι;Πρέπει να επέμβει κάποιος (ΣΣ μήπως οι πλέον κατάλληλοι είναι ο ΥΦΕΘΑ ή ο ΓΓ/ΥΕΘΑ) να σταματήσει αυτή η ιλαροτραγωδία που εκθέτει το κύρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Κρατική ή Ιδιωτικής;Πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε η αξιοποίηση των πολύτιμων αεροπορικών μέσων να γίνει το ταχύτερο επί ελληνικού εδάφους. Να παύουμε να συνεχίζουμε να γινόμαστε ρεζίλι των πιθήκων διεθνώς! Έχω άδικο;

Τι είδε και τι άκουσε ο Γιαπωνέζος 

Ο κ. Γιάννος ΠαπαντωνίουΣε γνωστό ιστότοπο εμφανίσθηκε αρθογραφών ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου! Οποία ευχάριστη έκπληξη η επάνοδος του αυτή στην πολιτική κονίστρα. Κατά μη επιβεβαιωθείσες πληροφορίες ο παλαίμαχος και επιτυχών, απόλυτα, ως ΥΠΟΙΚ (χρηματιστήριο) και ΥΕΘΑ (εξοπλισμοί) της Κυβέρνησης Σημίτη συζητά με τον κ. Μητσοτάκη την συμμετοχή του στις εκλογικές λίστες της ΝΔ. Νομίζω ότι έχει αρκετά να προσφέρει ακόμη στο Έθνος.Την Τετάρτη παρουσίαζε το βιβλίο του “Απέναντι στους ανέμους” (7μμ PURLKI). Σπεύσατε να χειροκροτήσετε την ανανέωση και την αναβάθμιση.Το ΚΙΝΑΛ

Σε συνεδρίαση αξιωματούχων του ΚΙΝΑΛ για να συζητηθεί το Ουκρανικό, το θέμα ανέπτυξαν οι κ Γ. Παπανδρέου, Χάρης Καστανίδης και Κώστας Σκανδαλίδης (Τύπος 05/03). Θα έπρεπε να ζητηθούν οι απόψεις και του κ. Πρωτόπαπα.

Είσαστε Κίνημα Αλλαγής κ Πρόεδρε;

Ο Γιωργάκης, ποιος άλλος, εμφανίστηκε ντυμένος μασκαράς σε κέντρο διασκέδασης της Πάτρας την τελευταία Κυριακή της αποκριάς. Επιτέλους, βρήκε τον ρόλο του, σχολιάστηκε από μερικούς κακέντρεχείς. Εντω μεταξύ, για να δείξει κάποια πολιτική δραστηριότητα, διέγραψε από την Σοσιαλιστική Διεθνή της οποίας είναι Πρόεδρος, ένα κόμμα που υμνούσε την Ρωσία..Άριστη ενέργεια  ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΕΕ εξαίρεση, μέρους η όλου, των αμυντικών δαπανών από τον υπολογισμό του ελλείματος. Σωστά. Αν μάλιστα σχεδιάζουμε να εκσυγχρονίσουμε 700 άρματα LEO  στον KMW.Εκκλησία

Διαψευσθηκαν οι προσδοκίες που ήθελαν το 7όροφο κτήριο (2000 τμ), ιδιοκτησία της εκκλησίας της Ελλάδας, επί της οδού Αλωπεκης 46 (Κολωνάκι) να δωρίζεται στο ΥΕΘΑ ή Υπ. Παιδείας για την αντιμετώπιση οξύτατων αναγκών των δύο Υπουργείων. Τελικά προκρίθηκε η εκμετάλλευση του ως ξενοδοχείο. 

Σημειώνω απλά ότι λίγα μέτρα πιο πάνω ένα 4οροφο πολυτελές κτήριο γραφείων (Αλωπεκής 2) δωρήθηκε στο Δημόσιο από τον αείμνηστο Μάριο Δαλέζιο, επιχειρηματία στο χώρο εξοπλισμών .

Θεέ μου, τι σου κάναμε;

Η πιο τρομακτική φράση την γλώσσα μας είναι : 

Είμαι πατριώτης πολιτικός και είμαι εδώλια να βοηθήσω

Ρ. Ρέγκαν, Πρόεδρος ΗΠΑ

Βγαίνει ο Γιωργάκης ο Καστελοριζιώτης και με μακρά συνέντευξη στα ΝΕΑ (18/2) δηλώνει συγκινημένος που δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την ευημερία του τόπου και την επικράτηση του σοσιαλισμού. Ο Γιωργάκης… Εμφάνιση στην πολιτική σκηνή από το 1993 ήτοι προ 30 ετίας.Βγαίνει ο Βενιζέλος ή ΒΕΝΙ και κραυγάζει ότι το μέλλον εξαρτάται από εμάς (συμπεριλαμβάνει τον εαυτό του) και θυσιάζεται στην υπηρεσία του τόπου. Εμφάνιση 1990 ήτοι προ 31 ετών.Βγαίνει ο Σκανδαλίδης και εκτιμά ότι το μέλλον είμαστε εμείς (δηλ. Σκανδαλίδης, Καρχιμάκης, Τόνια, Λοβέρδος, Καστανίδης κλπ). Εμφάνιση 1980 προ 42 ετών!Βγαίνει ο Ν. Κακλαμάνης και μας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει το έργο του στη Βουλή υποβάλλοντας υποψηφιότητα προσεχώς. Εμφάνιση 1993, ήτοι προ 31 ετών.Βγαίνει ο Σαμαράς και, κατασυγκινημένος, μας διαβεβαιώνει ότι είναι έτοιμος να στρατευθεί ξανά για το καλό της χώρας. Πρώτη εμφάνιση 1990 ήτοι 32 χρόνια πριν.Βγαίνει ο Κωστάκης Κ. και εκμυστηρεύεται ότι θα διεκδικήσει τον θώκο του ΠτΔ (σου λέει, εδώ έγινε ο Προκόπης, γιατί να μην γίνω και εγώ).Βγαίνει η Ντόρα, δίνει οδηγίες διακυβέρνησης της Χώρας (συνέντευξη ΝΕΑ 19/2) και ταυτόχρονα “μπαίνει” στο Μαξίμου και ελέγχει τον αδελφό της Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρώτη εμφάνιση της 1990 δηλαδή προ 32 ετών !Θεέ μου τι σου κάναμε…Γιατί μας καταδικάζεις να κατσικώνονται στο κεφάλι μας αυτό το πλήθος των ανεπαρκών, ανίκανων, πονηρούληδων “πατριωτών”, και αρκούν άλλοι που παρέλειψα, και να συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν; Αυτοί που έχουν συμμετάσχει στην σημερινή κατάντια μας.Αδέρφια, σύντροφοι, camarades σας προκαλώ, σας εκλιπαρώ, ψάξτε, ερευνείστε αν υπάρχει ένας, έστω ένας, Ευρωπαϊος πολιτικός της περιόδου 1990-2010 που δραστηροποιείται σήμερα στην πολιτική.ΟΥΔΕΙΣ. Ηρθαν, προσέφεραν, άρπαξαν δε άρπαξα, σήμερα έχουν παραμερίσει στις νέες γενιές. Από μας γιατί δεν ξεκολλάνε; τους ενθαρρύνει ο “πατριωτισμός τους”. Έλεος.. Ψέλνουν το ίδιο τροπάρι: θέλουμε να βοηθήσουμε.

Μια αναδρομή, ένα αιώνα πίσω…Πάλι Ουκρανία

Μια ανάμνηση, ένα flash back που λένε οι συμπατριώτες μου Βαλτετσιώτες.Δεν πρόκειται να γράψω ιστορικό αφήγημα ούτε να επιχειρήσω δημιουργία συνειρμών. Απλά, αναφέρω ένα επεισόδιο της ιστορίας μας.Το 1917 εξερράγη, ως γνωστόν, η Ρωσική Επανάσταση του προλεταριάτου, των μπολσεβίκων (Λένιν) η οποία, επικρατήσασα, προκάλεσε  τεράστιες ανησυχίες στα υπόλοιπα, περισσότερα αυταρχικά, κράτη της Ευρώπης.Αποφασίσθηκε, με πρωτοβουλία της Γαλλίας, η συγκρότηση πολυεθνικού εκστρατευτικού Σώματος, για την ενίσχυση των αντιφρονούντων Λευκών Ρώσων. Η ελληνική Κυβέρνηση (Ελ. Βενιζέλου, που κυνηγούσε το όνειρο της Ελλάδας των 3 ηπείρων και των 5 θαλασσών) απεφάσισε, υποκύπτοντας στις πιέσεις και δελεαστικές υποσχέσεις του Κλεμανσό, να στείλει ένα Σώμα Στρατού.Την 19 Ιανουαρίου 1919 τα Ελληνόπουλα (25.000) επιβιβάστηκαν σε πλοία στο Λιμάνι της Καβάλας και μετά ένα μακρύ ταξίδι βρέθηκαν στην άγνωστη και ομιχλώδη Ουκρανία.Η συνέχεια είναι γνωστή. Το Εκστρατευτικό Σώμα συνετρίβη και το Ελληνικό ΣΣ αποδεκατίστηκε…Εκατοντάδες Ελληνες στρατιώτες έχουν ταφεί σε Ουκρανικό χώμα.Μετά τρία (3) χρόνια, μόλις 3 χρόνια, οι Έλληνες που εμάχοντο να διασωθούν στη Μ. Ασία πληροφορούντο έκπληκτοι, ότι ο Λένιν βοηθούσε τον Κεμάλ Λίγοι γνώριζαν την πρόσφατη ιστορία του Εκστρατευτικού Σώματος της Ουκρανίας….

Κρίσεις κι΄ επικρίσεις

Το θέμα του σχολιασμού καιδημοσιότητας των κρίσεων στο Στράτευμα έχει, νομίζω, τελευταία μπει στις κανονικές διαστάσεις.Είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τις Ε.Δ χωρίς να συγκινεί το ευρύτερο κοινό.Επομένως οι ασχολούμενοι μ΄αυτό κονδυλοφόροι τσάμπα ξοδεύουν το μελάνι τους με αναλύσεις με πρόσωπα και τοποθετήσεις.Οι τελευταίες κρίσεις, νομίζω, έγιναν, με σύνεση και σωφροσύνη. Πικρίες; Ασφαλώς υπάρχουν. Πάντα υπεισέρχεται το ανθρώπινο. Δεν μπορεί να γίνουν όλοι Αρχηγοί η Αντιστράτηγοι, Αντιπτέραρχο κλπ. Και αδικίες, ίσως, υπήρξαν.Δεν αντιλήφθηκα κραυγαλέες πολιτικές παρεμβάσεις.Τα συμβούλια, υπό την εποπτεία και το πνεύμα του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ Κ. Φλώρου εργάσθηκαν προσεκτικά και ελπίζω αξιοκρατικά.Θα σταθώ στο ΓΕΣ, με Πρόεδρο του Συμβουλίου τον Α/ΓΕΣ Στρατηγό κ. Χ. Λαλιούτη, γιατί ο Στρατός έχει πολλαπλάσια στελέχη απ΄αυτά των άλλων κλάδων. Απεδείχθη για άλλη μια φορά η σωφροσύνη και αξιοσύνη του. Απεφευχθηκαν, νομίζω, οι αναταράξεις, Ο Α/ΓΕΣ έχει την εξωθεν καλή  μαρτυρία. Και του χρόνου…

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Νίκος Χαρδαλιάς

Δραστήριος και αεικίνητος έκανε επίσκεψη γνωριμίας στο ΝΙΜΙΤΣ.Ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Στρατηγό – Γιατρό κ. Π. Νούλη, επισκέφθηκε διάφορα τμήματα, συνομίλησε με το προσωπικό, άκουσε τα προβλήματα τους.Ο κ. Ν.Χ  έχει το χάρισα να κερδίζει τους συνομιλητές του και διαθέτει μηδέν δείγμα αλαζονείας ή οίησις. Εμαθα ότι είναι ταχέως αποφασίζων (decision maker). Να δούμε τώρα ποιες αποφάσεις θα πάρει για να βοηθήσει το Νοσοκομείο δηλ τους αποστράτους και τις οικογένειες τους. Ιδιαίτερα στον τομέα συμπλήρωση αναγκαίου προσωπικού.

The post «Γιατί πρέπει να δώσουμε δις στην KMW για δουλειές που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας στα Leopard»; Κ.Φράγκος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
δις, leopard, δις, δουλειες, ιωάννης μεταξάς, το ποντικι, τα νεα, στρατος, leo, ελβο, γεν, ηπα, sic, αθηνα, σώβρακο, νεα δημοκρατια, σημαίνει, ορος, ποντικι, μπαμ, βουλη, υεθα, μνήμη, κλαρκ, turkey, turkish, super, γεα, λύση, συμμετοχή, παπανδρεου, ρωσία, ελλαδα, εμφάνιση, ήτοι, βενιζελος, δηλ, καρχιμάκης, λοβερδος, σαμαρας, flash, γαλλια, σωφροσύνη, ΓΕΣ, νιμιτσ, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, εθνος, εφημεριδες, κακλαμανης, απολυσεις στο δημοσιο, τραπεζα της ανατολης, τονια αντωνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, νεος παπας, τομας πρωτοπαπας, ξανα, ήτοι, το ποντικι, μνήμη, μια ημερα, ρωσία, το θεμα, αιγινα, βημα, γνωμη, δουλεια, ηπα, ηττα, θαρρος, θεμα, ισραηλ, ιωση, λουλουδια, ονειρο, ουκρανια, σημερινη, σμυρνη, τα νεα, τηλεφωνο, το βημα, υεθα, φατσα, φωτογραφιες, flash, αγιο ορος, αγωνια, αρθρα, ελεος, αλκιβιαδης, αλμυρα, απιστευτο, απλα, ασια, βγαινει, βιβλιο, γεα, γεγονοτα, γεν, γινει, γινεται, γλωσσα, γραφεια, δευτερα, δηλ, δημοσιο, δοξα, δωσει, δειγμα, διδυμο, ελβο, εγινε, ειπε, υπαρχει, εκμεταλλευση, εκστρατεια, ελλειψη, εβδομαδα, εμφάνιση, επρεπε, ετων, ευημερια, εφημεριδα, εχθρος, ιδιο, υπηρεσια, ηθικο, ιστορικο, ιωάννης μεταξάς, καβαφης, καρχιμάκης, εκδοσεις, κεμαλ, κυβερνηση, κειμενο, κλαρκ, κομμα, κτιριο, λεφτα, λενιν, λύση, μαξιμου, μηνες, μητσοτακης, μηδεν, μπαμ, νιμιτσ, ντορα, ξενοδοχειο, παντα, οδηγος, ορος, παμε, πεμπτη, πλοια, ποντικι, πολιτεια, προβληματα, ρανταρ, ρεζιλι, ρολο, συνεχεια, συντηρηση, συμμετοχή, σωμα, σχολια, σωφροσύνη, τιμη, τρια, τονια, φυλλο, φοβασαι, φορα, χαμογελο, χωμα, χρημα, ιωαννης, super, βηματα, δωσε, εξεταστικη, ελληνικα, ηγετες, χωρα, ιδιαιτερα, κρεβατι, κωστας, κυριακη, μια φορα, νοσοκομειο, paul, πληροφοριες, ποδια, σημαίνει, σκηνη, ταξιδι
Τυχαία Θέματα