Για «θεμέλια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» μιλά το Μαξίμου, για Αιγαίο, τρομοκρατία και μειονότητα ο Ερντογάν!

Για «θεμέλια βελτίωσης» των ελληνοτουρκικών σχέσεων μιλά η κυβέρνηση από τη μία και από την άλλη η τουρκική προεδρία σε επίσημη ανακοίνωση της -κι όχι με διαρροές «κύκλων»- αναφέρει ότι ο Ερντογάν «διατηρεί την πεποίθησή του ότι θα σημειωθεί πρόοδος σε ζητήματα όπως «τα προβλήματα του Αιγαίου, οι μειονότητες, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η παράνομη μετανάστευση (ώστε να) προχωρήσουν οι σχέσεις σε υψηλότερο επίπεδο». Κάποιος μας κοροϊδεύει…

Η ελληνική πλευρά μάλιστα προανήγγειλε και ελληνοτουρκική συνάντηση τον επόμενο μήνα σε «στρατιωτικό επίπεδο»! Τι έχουμε να

συζητήσουμε με την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο; Στις τελευταίες συναντήσεις αυτού του επιπέδου οι Τούρκοι επί της ουσίας μας ζητούσαν να μην τους αναχαιτίζουμε!

Η τουρκική προεδρία από την άλλη στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι «κατά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους.

Επιπλέον, επικεντρώθηκαν στα αμοιβαία οφέλη από την βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Παρά τις διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, στη συνάντηση συμφωνήθηκε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο  Ερντογάν αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία με στόχο να γυρίσει νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις.

Δήλωσε, επίσης, ότι διατηρεί την πεποίθησή του ότι θα σημειωθεί πρόοδος σε ζητήματα όπως «τα προβλήματα του Αιγαίου, οι μειονότητες, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η παράνομη μετανάστευση για προχωρήσουν οι σχέσεις σε υψηλότερο επίπεδο».

Δηλώνοντας ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με ειλικρινή διάλογο, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι ως δύο γειτονικές χώρες πρέπει πάντα να συνομιλούν, όχι μόνο σε περιόδους κρίσης.

The post Για «θεμέλια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» μιλά το Μαξίμου, για Αιγαίο, τρομοκρατία και μειονότητα ο Ερντογάν! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα