Μητσοτάκης-Ερντογάν συνάντηση «υπό τη σκιά του πολέμου» και με «ανοιχτή ατζέντα»

Χρησιμοποιούμε τους τίτλους δύο κρατικών ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη: «Υπό τη σκιά του πολέμου» γίνεται η συνάντηση ,γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Συνάντηση με ανοιχτή ατζέντα» ,γράφει το ertnews.gr.

Από τη πρώτη στιγμή του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας η Αθήνα συνέδεσε την αφύπνιση του ρωσικού αναθεωρητισμού με τον τουρκικό. Σωστή η σύνδεση. Αυτό όμως σημαίνει

ότι πρέπει ο Έλληνας να σπεύσει να συζητήσει με τον Τούρκο πρόεδρο και όπως όλα δείχνουν «με ανοιχτή ατζέντα»;

Ο τουρκικός αναθεωρητισμός όπως έγραψε και ο Κ.Κυριακόπουλος δεν περίμενε τη Μόσχα για να «ξυπνήσει». Είναι εδώ δεκαετίες και είναι και αυτές τις ημέρες. Είναι ακόμη και σήμερα που ο κ. Μητσοτάκης θα γευματίσει με τον κ.Ερντογάν. Δημοσιεύσαμε σχετικό ρεπορτάζ.

Προς τι η βιασύνη να γίνει η συνάντηση που έχει και τις «ευλογίες» της αντιπολίτευσης; Φοβόμαστε τόσο πολύ τον «τουρκικό αναθεωρητισμό»; Δεν θα ΄πρεπε.

Το επιχείρημα ότι «πρέπει οι δίαυλοι επικοινωνίας να είναι πάντα ανοιχτοί» δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σε όλες τις περιστάσεις. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε συναντήσεις με την τουρκική πλευρά να παρουσιάζει ατζέντες «παράδοσης» μας, σαν κι αυτή που μας ανακοίνωσε ο κ.Τσελίκ.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν γίνεται γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στην Ουκρανία αντιαεροπορικά και αντιαρματικά όπλα που προέρχονται από νησιά του Αιγαίου! Όλα «ανατολικού τύπου» για να ικανοποιηθούν και οι ΗΠΑ που δεν θέλουν η Ελλάδα να διαθέτει όπλα εκτός Δύσης. Έγραψε άρθρο-βόμβα ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κων. Ζιαζιάς και ουδείς τόλμησε να αντιδράσει.

Έχουν άδικο όσοι υποψιάζονται ότι έχουμε εισέλθει σε μια διαδικασία αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας μέσω Ουκρανίας;

Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι προσέρχεται στο γεύμα με θετική διάθεση αλλά και μικρές προσδοκίες. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Στην ανάγκη ας χρησιμοποιήσει το ελληνικό οικογενειακό «δόγμα» που λέει πως «όταν τρώμε δε μιλάμε» και με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ας κάνει την καρδιά του πέτρα και ας συναντηθεί με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς για να χαραχθεί έστω και τώρα μια εθνική στρατηγική για το πως θα αντιμετωπίσουμε τις πάρα πολύ δύσκολες μέρες που έρχονται. Σε τόσο δύσκολες περιστάσεις οι αποφάσεις που δεσμεύουν μια χώρα δεν μπορούν να λαμβάνονται από μια ολιγομελή ομάδα στην οποία δε συμμετέχει και κανένας ειδικός περί πολέμου και των συνεπειών του.

The post Μητσοτάκης-Ερντογάν συνάντηση «υπό τη σκιά του πολέμου» και με «ανοιχτή ατζέντα» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης-Ερντογάν,mitsotakis-erntogan