Για να γίνει ο τουρισμός, πραγματικά, η «Βαρειά μας Βιομηχανία» και το σκάνδαλο με τον Καλλιμάνη

ΤΟΥ  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗ   ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Υποψηφίου Βουλευτή στην Α’ ΑΘΗΝΩΝ με το κόμμα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – 
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ»

Προτάσεις.  
1.Τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας
Είναι γνωστοί οι δεσμοί φιλίας Ελλάδας-Κίνας αλλά και των δύο λαών μας και η ισχυρή διασύνδεση των πολιτισμών μας και της στορίας μας, χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός, πώς όταν οι Κινέζοι ομιλούν για τον Ελληνικό πολιτισμό, τόν αποκαλούν

,δηλαδή,αναγνωρίζουν μόνο δύο μεγάλους πολιτισμούς,τον δικό τους και τον Ελληνικό.
Η κατάστρωση,λοιπόν,ενός ουσιαστικού σχεδίου τέτοιας συνεργασίας θα περιλαμβάνει :
Α.Πολιτιστικό τουρισμό,
Β.Γαμήλιο τουρισμό και τουρισμό νεονύμφων.
Γ  Ιατρικό τουρισμό

2. Ιατρικός  τουρισμός

Ο ιατρικός τουρισμός  εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο,περιλαμβάνει δε ιατρικές παροχές υγείας,όπως,οφθαλμολογικές επεμβάσεις,αισθητική χειρουργική, καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις,μεταμοσχεύσεις οργάνων,κλπ,Χώρες τέτοιες πού
υποδέχονται ασθενείς τουρίστες,είναι το Ισραήλ,η Τουρκία,(όπου εργάζονται δεκάδες Ελληνες γιατροί),η Ταϋλάνδη,σχετικά  πρόσφατα δε και η Ελλάδα.Ετσι,οι ασθενείς αυτοί επιθυμούν να λάβουν ιατρικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με τουριστική αναψυχή.

Ο Ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί  σημαντικά,όχι μόνο γιατί οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς τουρίστες είναι φθηνότερες,αλλά επίσης γιατί η φήμη πού συνοδεύει τις ιατρικές επιδόσεις των Ελλήνων γιατρών και οδοντιάτρων,είναι εξαιρετική.Επίσης ο Ιατρικός τουρισμός στη χώρα μας θά λάβει μεγάλη ώθηση,αν νομοθετικά καθιερωθεί ο θεσμός της Δευτεροβάθμιας Υγείας,διεθνώς γνωστή,ως ,(one day clinic).Τίποτε άλλο. Μόνο,εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας μέ σεβασμό στον ρόλο  του ΕΟΠΥΥ, όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους.

Η Ελλάδα μπορεί να διευρύνει,μέσω του Ιατρικού τουρισμού,την ποικιλία των τουριστικών προϊόντων της,,διότι ένα καλά οργανωμένο δίκτυο ιατρικών υπηρεσιών σε τουρίστες,θα  μπορούσε να ολοκληρωθεί με την παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης και πλήρους ανάνηψης,σε κατάλληλα διαμορφωμένες και εξοπλισμένες ξενοδοχειακές μονάδες(ιαματικά λουτρά,φυσικοθεραπείες, αρωματοθεραπείες,ψυχοθεραπείες,κλπ)

3. Θρησκευτικός τουρισμός

Αποτελεί μία εναλλακτική μορφή τουρισμού πού πηγάζει από την ανάγκη των πιστών να γνωρίσουν την μεγαλοπρέπεια της πίστης τους και να έρθουν πιο κοντά στη θρησκεία τους.Χιλιάδες Βυζαντινές εκκλησίες αμέτρητα ξωκλήσια,μοναστηρια και τοποθεσίες για ιερό προσκύνημα είναι μέρος μόνο από τά στοιχεία πού προκαλούν δέος στον επισκέπτη του θρησκευτικού τουρισμού της χώρας μας.

Η πλειοψηφία των τουριστών για θρησκευτικό τουρισμό προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας,ενώ σύν τώ χρόνω,αυξάνονται και οι επισκέπτες από ομόδοξους των ορθοδόξων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Ηλικιακά οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας.

Στους πιο σημαντικούς ιερούς χώρους, περιλαμβάνονται το Αγιο Ορος,τά Μετέωρα,η Πάτμος(το νησί της αποκάλυψης τού Αγίου  Ιωάννου).κλπ.

4.Περιπατητικός τουρισμός (ΠΤ)
Η σημασία του (ΠΤ) είναι μεγάλη,καθώς αποτελεί την δημοφιλέστερη μορφή αξιοποιησης του ελεύθερου χρόνου μας,και προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις,πραγματοποιώντας τουριστικές δραστηριότητες.

Η Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητα  ο ιδανικός προορισμός για τον περιπατητικό τουρισμό, (πού είναι και ο πιο ακριβός τουρισμός παγκοσμίως),για τους λάτρεις της ελεύθερης η οργανωμένης πεζοπορίας,μέσα από μονοπάτια με μοναδικές εναλλαγές τοπίων.

5.Καταδυτικός τουρισμός (ΚΤ)

Ο βυθός των Ελληνικών θαλασσών αποτελεί την ενάλια κιβωτό της ιστορίας μας.Οι προστατευόμενοι υποθαλάσσιοι χώροι,οπου βρίσκονται  91 (ενενήντα ένα) ναυάγια πλοίων και αεροπλάνων,κυρίως από τον ΒΠΠ,αφηγούνται σελίδες τής σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.καθώς αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα μορφή τουρισμού,πού προσελκύει επισκέπτες υψηλού επιπέδου αλλά και εισοδήματος.

Ο συνδυασμός των καταδυτικών πάρκων με τους υποθαλάσσιους  χώρους,πού φιλοξενούν και προστατεύουν ιστορικά ναυάγια,είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την Ελλάδα,αφού προσθέτουν υπεραξία στον τουρισμό και δημιουργούν προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Ο  (ΚΤ) παρουσιάζει μιά ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική,καθώς οι υποβρύχιες περιηγήσεις αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα καί ακριβή  δραστηριότητα.

6. Τό πρόγραμμα

Η Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης υλοποιεί το πρόγραμμα .Τό πρόγραμμα αυτό συνίσταται στον εντοπισμό εκείνων των προϊόντων,πού θα προέρχονται από δικτυωμένες ομάδες παραγωγών.Αυτά τά προϊόντα θα μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο  γιά την διαδικασία της ανάπτυξης πού θα συνδέει τον Πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό,σεβόμενοι πάντοτε το περιβάλλον.

7. Προσέλευση Μουσουλμάνων τουριστών μέσω τής διατροφής Χαλάλ.

*Στην Αραβική γλώσσα,χαλάλ,σημαίνει το επιτρεπόμενο,το σύννομο,το κατάλληλο.Η διατροφή των Μουσουλμάνων πρέπει να περιλαμβάνει μόνο είδη διατροφής χαλάλ.
Αποκλείονται από το διαιτολόγιό τους,αλκοόλ,γαρίδες και όστρακα,ως και ζώα πού έχουν σφαγεί μέ  μή προβλεπόμενο τρόπο.
*Υπάρχει  διεθνές οργανωμένο δίκτυο φορέων και οργανισμών για την πιστοποίηση παραγωγής τροφίμων χαλάλ,από τις επιχειρήσεις.
*Το μέγεθος της αγοράς χαλάλ υπερβαίνει τά 400 Δίς δολλάρια ετησίως.
Η αντίστοιχη αγορά της ΕΕ υπολογίζεται στα 20(είκοσι)Δίς,,αφού μόνο στην ΕΕ κατοικούν περισσότεροι από 60 (εξήντα)εκατομμύρια  Ευρωπαίοι Μουσουλμάνοι.

Οι Ευρωπαίοι αυτοί Μουσουλμάνοι αναζητούν προϊόντα διατροφής χαλάλ,υψηλής ποιότητας και σύγχρονου γαστρονομικού προφίλ,με παράλληλη κάλυψη των διατροφικών επιταγών της θρησκείας τους. Τέτοιες βιομηχανίες υπάρχουν σε Γαλλία, Γερμανία,κλπ,μάλιστα,δε,προσφέρουν ,πλέον,τέτοια προίόντα χαλάλ,και μεγάλες Πολυεθνικές αλυσίδες(carrefour,κλπ).

Το ΥΠΑΝ καό ο ΕΟΤ,λοιπόν,πρέπει να καλύψουν και αυτό το κενό,με παροχή ισχυρών κινήτρων για μετατροπή υπαρχόντων ξενοδοχείων σε ξενοδοχεία υποδοχής μόνο Μουσουλμάνων,λόγω διατροφής χαλάλ,και η κινητροδότηση επιχειρήσεων πού θα τροφοδοτούν τά ξενοδοχεία αυτά αλλά και χώρους εστίασης προϊόντων χαλάλ,παράλληλα,καί  για εξαγωγές χαλάλ,αφού η γεωγραφική θέση της χώρας μας είναι ιδανική.Επί πλέον ,αντίστοιχες κινήσεις και πάλι,με κεντρική υποστήριξη και κινητροδότηση σέ επιχειρήσεις,για την παραγωγή στην Ελλάδα,τέτοιων προϊόντων χαλάλ,και όχι να φουντώσουν οι σχετικές εισαγωγές,γιατί η παραγόμενη Προστιθέμενη αξία,πρέπει νέ μένει στήν χώρα αλλά καί στόν παραγωγό..

8.Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας(Τ.Σ.Π.)

Μία άλλη προσπάθεια πού γίνεται είναι τά λεγόμενα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότηας(Τ.Σ.Π).Ετσι μια Ενωση επαγγελματιών του τουρισμού σε μια περιοχή είναι ο φορέας του Συφώνου αυτού,και πού έχει έννομο συμφέρον να απαιτεί από κάθε πάροχο υπηρεσιών(αλλά και αγαθών),την διασφάλιση της ποιότητας.Ο ενδιαφερόμενος υπογράφει ένα  (Τ.Σ.Π),διετούς διάρκειας,πού στην ουσία είναι ένας μηχανισμός παρατήρησης,αξιολόγησης,συμβουλευτικής  και ελέγχου της ποιότητας των υπηρεσιών κάθε παρόχου,του οποίου η επαγγελματική παρουσία μπορεί να γίνει αντιληπτή από τον τουρίστα-επισκέπτη. Ομως,ούτε οι Περιφέρειες  ούτε ο ΕΟΤ  ,με αποτέλεσμα και η αξιόλογη αυτή προσπάθεια αυτοελέγχου μιάς τοπικής κοινωνίας,να .

9.Τουρισμός: Στό  όνομα ποιών ;  

Η χώρα μας,στο όνομα των >,επέτρεψε  σε μεγάλους τουριστικούς κολοσσούς ,κυριολεκτικά να αλώσουν σχεδόν όλους τους τουριστικούς μας προορισμούς,(εξαγοράζοντας,ιδιαίτερα,στα νησιά του Αιγαίου,δεκάδες προβληματικά ξενοδοχεία,κλπ).Οι πολυεθνικοί αυτοί κολοσσοί(κυρίως,Γερμανικοί),τον τουρίστα,εντός των του ξενοδοχείου,πού διαμένει,μη ξοδεύοντας,σχεδόν,παρά ελάχιστα χρήματα,στην τοπική οικονομία.Μάλιστα,οι πολυεθνικές αυτές εισάγουν από τις χώρες τους όλα τά απαραίτητα προίοντα διατροφής.Αρα,ο δικός μας πρωτογενής τομέας δεν ωφελείται καθόλου.Σέ ποιό  τουριστικό  προίόν θά στηριχθεί η τοπική οικονομία,όταν τά τουριστικά πακέτα εξαντλούνται στις εξωξενοδοχειακές  υπηρεσίες καί πού  θά έρθει κάποια στιγμή,όταν ο,τιδήποτε εξωξενοδοχειακό δεν θα έχει αξία;

Είναι δε,εξοργιστικό συνάμα,αν σκεφθεί,κανείς,ότι την δεκαετία του 80,η τοπική αγροτική παραγωγή κάλυπτε επαρκώς τις τουριστικές διατροφικές αναγκες των τουριστών μας.Σήμερα το 85% αυτών των διατροφικών αναγκών στα ξενοδοχεία μας καλύπτονται μέσω εισαγωγών,με καταστρεπτικές επιπτώσεις τόσο για τον πρωτογενή μας τομέα όσο και  γιά το εμπορικό μας ισοζύγιο.

Η  μονοκαλλιέργεια αποκλειστικά του τουρισμού,αναγκάζει ακομη και τους κατοίκους αγροτικών περιοχών,να γίνονται καταναλωτές και αυτοί των εισαγόμενων προϊόντων,αφού έπαυσε η καλλιέργειά τους.

Ομως,η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αναστραφεί !

Ελλάδα πρέπει να παράγει ό,τι μπορεί και άς είναι πιο ακριβό,αρκεί να είναι ποιοτικό για να μείνει το κέρδος στον τοπικό παραγωγό,και αυτό βοηθά την εθνική οικονομία.Ο δε συνδυασμός της Πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές με δεδομένη και την υπεροχή της Μεσογειακής διατροφής.Αλλωστε 88  Ελληνικά προϊόντα έχουν αναγνωρισθεί ως ΠΟΠ (Προϊντα Ονομασίας Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προϊόντα Γεωγραφικής Ενδειξης), από την ΕΕ.  Τό ΥΠΑΝ πρέπει νά στηρίξει τους Ελληνες παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων αλλά καί  να προστατεύσει καί  τους καταναλωτές από παραπλανητικές ενδείξεις.Γιατί δεν είναι δυνατόν ο τουρίστας,πού θα έρθει στη χώρα μας(ενοούμε αυτούς πού έρχονται ,χωρίς  οργανωμένα γκρούπς),και θα ξοδέψει κάποια χρήματα για τις διακοπές του,να του προσφέρεται,ως πρωινό γεύμα,μεταξύ των άλλων,και μέλι,βούτυρο,Κίνας και γιαούρτι Γερμανίας, πού τήν ίδια ώρα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες,.αφού τά προϊόντα αυτά είναι δικής τους παραγωγής.

Επίσης,δεν είναι δυνατόν οι συντελεστές ΦΠΑ,στην διανυκτέρευση,εστίαση,κλπ, σε άλλες τουρισικά ανταγωνίστριες χώρες, ο ΦΠΑ να είναι πολύ χαμηλός ,ενώ στην Ελλάδα υπερδιπλάσιος.Μεταξύ των πολλών Μνημονιακών εγκλημάτων πού διέπραξαν οι  Δανειστές στη χώρα μας,ήταν και το γεγονός ότι πίεσαν την κυβέρνηση να καταργήσει το μειωμένο καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά  μας,εξισώνοντάς τον με τον κανονικό,και άς είναι η χώρα μας που διαθέτει τους περισσότερους νησιωτικούς προορισμούς και ακτές λουομένων,πού δεν έχει όλη η Ευρώπη και η Μεσόγειος μαζί.

Ακόμη,ο Τοπικός Ξενοδόχος,άς καταλάβει,επί τέλους,πώς,αν θέλει το Ελληνικό αυτό προϊόν,να υπάρχει στο διηνεκές και σε σταθερή βάση,πρέπει να χρησιμοποιεί το προϊόν του τόπου του και άς είναι ακριβό,γιατί αυτό δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε τόπου.Δέν είναι λύση η εισαγωγή τέτοιων προϊόντων,από Κίνα,κλπ,γιατί πρώτα και κύρια βλάπτει τον εαυτό του και τηn τοπική οικονομία.Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, πού εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Με πρωτοβουλία της χώρας μας,οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου(Ισπανία,Πορτογαλία,Γαλλία,Ιταλία,Ελλάδα,Κύπρος,Κροατία
και Μάλτα),πρέπει,να διαμορφώσουν μία ενιαία στρατηγική και να διεκδικήσουν την χρηματοδότηση και την ενίσχυση τών δικών τους τουριστικών επιχειρήσεων και αερομεταφορών.Η οικονομία τής Νότιας  Ευρώπης  επλήγη καίρια από τόν covid,ενώ οι οικονομίες τών Βόρειων χωρών δέν υπέστησαν σοβαρές επιπτώσεις,μέ πρώτη τήν Γερμανία πού συνεχώς προσθέτει πλεονάσματα.

10. Λίμνη Βουλιαγμένης:Tό Παγκόσμιο Μνημείο τής Φύσης σέ άμεσο κίνδυνο. 

Παρότι οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τό περιβάλλον είναι ο βασικός λόγος επιλογής τουριστικού προορισμού στήν Ευρώπη,όμως,καμμία συμμετοχή για διαβούλευση όλων τών κοινωνικών φορέων,γιά τό μέλλον αυτού τού τόπου,δέν υπάρχει καί  αναφερόμαστε στή Λίμνη Βουλιαγμένης στήν Αττική.

Επιστήμονες υδρολόγοι,κλπ, προειδοποιούν ότι υπάρχει  ο κίνδυνος,μέχρι τό 2050,νά έχει εξαφανιστεί  ο φυσικός υδάτινος κόσμος τής Λίμνης Βουλιαγμένης,λόγω τής υπερεκμετάλλευσης.

Αν καί η Λίμνη αυτή αποτελεί παγκόσμιο μνημείο τής φύσης,η δέ βιοποικιλότητά της εξαρτάται από τήν ποικιλομορφία ανάμεσα στούς ζωντανούς οργανισμούς τών χερσαίων,θαλάσσιων καί υδάτινων οικοσυστημάτων στά οποία οι οργανισμοί αυτοί ανήκουν,εν τούτοις αυτή η Λίμνη τής Βουλιαγμένης υποβαθμίζεται σέ μία απλή καί συνηθισμένη επένδυση εύκολου κέρδους. Η φυσική της κληρονομιά κατασπαταλάται σέ φαραωνικά έργα μέ μηδενικό κοινωνικό αντίκρυσμα, τό οικολογικό αποτύπωμα τών οποίων θά είναι μή αναστρέψιμο.Γιατί,όσα χρήματα καί άν εξασφαλίσουν,μέσω τής Ευ

ρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας,η επαναφορά τής Λίμνης στήν φυσική της κατάσταση θά είναι αδύνατη.

11. Ο  Ποιοτικός  Τουρισμός πρέπει νά γίνει  ο Εθνικός μας  Στόχος.

Σύμφωνα μέ τά στοιχεία τού ΣΕΤΕ(Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων)) καί τής ΤτΕ (Τράπεζας τής Ελλάδας),τό έτος 2019 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν στά 31,3 εκατομμύρια.Ομως, περισσότερες αφίξεις δέν συνεπάγονται καί ταυτόχρονη βελτίωση τών παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών.ΤΌ ΑΝΤΊΘΕΤΟ μάλιστα,αφού υπάρχει συνεχής υποβάθμιση.Ετσι,η μέση καταναλωτική δαπάνη έπεσε  από τά 813 ευρώ τό έτος 2000,στά 564 ευρώ τό 2019.μέσα σέ μιά διαρκή πτωτική πορεία 20 ετών.Αρα,τό σημερινό μοντέλο τουρισμού,μέ περισσότερες αφίξεις αλλά μέ συνεχώς μειούμενα έσοδα,μάς οδηγεί στό χάος.

Καταλυτικό αρνητικό ρόλο παίζουν εδώ οι μεγάλοι  tour operators(TUI,κλπ),πού ελέγχουν τόσο τίς ροές(χρησιμοποιώντας τόν ιδιόκτητο αεροπορικό τους στόλο),όσο καί τίς τιμολογήσεις τών υπηρεσιών αυτών.Μάλιστα,έχουν εξαγοράσει στή χώρα μας,τουλάχιστον,50 (πενήντα)ξενοδοχεία(κυρίως στά νησιά μας)καί τά έχουν μετατρέψει σέ τετράστερα καί πεντάστερα,προσφέροντας στούς τουρίστες τους ακόμη καί ,τά πάντα,όμως,εισαγόμενα από τήν Γερμανία.Γιά τούς κατοίκους τών νησιών αυτών,μόνο,η επιβάρυνση τού περιβάλλοντος, καί τής φέρουσας ικανότητας τών όποιων  υποδομών τους(νερό,διαχείριση απορριμμάτων,κλπ)..Τελικά,τό συντριπτικό μέρος τών τουριστικών εσόδων μένει στό εξωτερικό.

Μία ακόμη συνέπεια τού παραπάνω φαινομένου,είναι,ότι,γιά τήν εξυπηρέτηση όλο καί περισσότερων τουριστών,απαιτούνται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι,(σερβιτόροι,μάγειροι,κλπ).Η απασχόληση ,λοιπόν,αυτή,αυξήθηκε από 19,2%,τής συνολικής απασχόλησης,τό έτος 2000,στό 24,8% τό έτος 2019, αντίστοιχα,δέ, ο αριθμός τών εργαζομένων, από   788.300 τό 2000, στούς 946.200 τό 2019.Εχουμε,λοιπόν,μεγαλύτερο τουρισμό,αλλά μέ μικρότερη καταναλωτική δαπάνη,(μικρότερη ακόμη καί τής αντίστοιχης Τουρκικής),άρα καί λιγότερα έσοδα Δηλαδή,περισσότερους εργαζόμενους μέ χαμηλότερες αμοιβές.Ετσι,έχουμε,τίς άθλιες εργασιακές συνθήκες στόν τουρισμό,μέ μισθούς,πού λόγω  χαμηλής ειδίκευσης,είναι οι κατώτατοι,χωρίς τήρηση ωραρίωνκαί ,πενθήμερο,παραμονή σέ ακατάλληλους χώρους τών ξενοδοχείων(ακόμη καί μέσα σέ αποθήκες πού στοιβάζονται τά διάφορα αγροτικά προϊόντα,κλπ).Η διάλυση τού ΣΕΠΕ {Σώματος ΕπιθεωρητώνΕργασίας),αποθράσυνε,ακόμη περισσότερο, κάποιους ασυνείδητους ξενοδόχους.

Στήν διάρκεια τής Μνημονιακής περιόδου ,2010-2021,(γιατί τώρα τελούμε υπό τήν  αυστηρή εποπτεία τών Δανειστών, θυμίζοντάς μας τήν παροιμία),οι αρνητικές αυτές τάσεις τού τουρισμού,εμπεδώθηκαν καί επιταχύνθηκαν.Η Μονοκαλλιέργεια τού τουρισμού στό σώμα τής οικονομίας μας. Ακόμη  μιά  επιβεβαίωση τού γεγονότος, ότι τά Μνημόνια ,όχι μόνο δέν έλυσαν τά προβλήματα ανισορροπιών τής οικονομίας,αλλά,αντίθετα,τά επιβάρυναν περαιτέρω.Ετσι,η χώρα μας,γιά τήν εξυπηρέτηση,τών ακριβών διατροφικών απαιτήσεων,μερικών,μεμονωμένων (όχι μέ γκρούπς),τουριστών,αναγκάζεται νά εισάγει,εκτός από  χρειώδη, καί ακριβά είδη,από τίς χώρες.Ουσιαστικά,η ασθενής μας οικονομία μεταβιβάζει τούς λιγοστούς πόρους της,άμεσα καί έμμεσα στόν αναπτυγμένο βορά.

Δέν είναι άσχετο,βέβαια, καί τό γεγονός,ότι τό ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ(ΤΑΙΠΕΔ)(πού αποτελεί τήν υπερκυβέρνηση τής Ελλάδας),έχει ,όλες οι βασικές τουριστικές υποδομές καί Δημόσιες επιχειρήσεις,από τά Ξενοδοχεία Ξενία μέχρι Λιμάνια,αεροδρόμια,κλπ,νά τά εκμεταλλεύονται μόνοι τους,οι Δανειστές.  Ποιά κυβέρνηση Μητσοτάκη ;

Τέλος,οι ίδιοι tour operators,πέρα από τόν έλεγχο τών ροών τών τουριστών,καθορίζουν καί  τά ,αλλά παίρνουν μόνοι τους, καί τίς πολιτικές αποφάσεις πού τούς εξυπηρετούν,όταν,πχ,εν μέσω τής μεγάλης πανδημίας τού  covid-19,επέβαβαλαν στήν κυβέρνηση,νά ταξιδεύουν οι τουρίστες μέ τά αεροπλάνα τους,ακόμη καί χωρίς μάσκες,καί  χωρίς κανένα μέτρο
προφύλαξης!…

 
Υ.Γ   ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ  .

Πρόκειται   γιά τήν εξαγορά  τής γνωστής αλιευτικής εταιρείας στό Αίγιο, η οποία εξαγοράστηκε από τήν Τουρκική εταιρεία ,γιά μόλις 6,2 εκατομμ. ευρώ.Δηλαδή,οι αιμορραγούσες Ελληνικές Τράπεζες, έκαναν διαγραφή χρεών τους(κούρεμα),πρός τήν Τουρκική εταιρεία,από τό αρχικό ποσό τών 62,2 εκατομμυρίων ευρώ μόνο στό 6,2 εκατ.ευρώ.  Εκπτωση ;  90% !…

Αραγε,γιατί δέν ανακοίνωσε τό Υπουργείο Ανάπτυξης,μέ τόν λαλίστατο ,κατά τά άλλα,Υπουργό του Αδωνι Γεωργιάδη,τίποτα επ αυτού;

Κανείς από τήν,κατ όνομα,μόνο,ΤτΕ(Τράπεζα τής Ελλάδας).δέν ευαισθητοποιήθηκε γιά τήν τεράστια ζημιά πού θά γίνει στά εθνικά συμφέροντα ;

Δέν αποτελεί πρόκληση καί αθέμιτο ανταγωνισμό, γιά τίς χιλιάδες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ),πού δέν μπορούν ούτε κάν νά περάσουν τό κατώφλι τών Τραπεζών,γιά νά ζητήσουν Δάνειο,γιά τίς ημιθανείς επιχειρήσεις τους;

Αυτό δέν αποτελεί πρακτική ιδιαίτερα χαριστικής μεταχείρισης μιάς ξένης επιχείρησης;Τί πρόκειται νά κάνει η Αρχή Ανταγωνισμού; Οπως,καί στό παρελθόν,φοβούμεθα,τίποτα

Η αντιπολίτευση θά ασχολείται μόνο μέ τό πότε θά γίνουν εκλογές ;

Πλέον,οι Τούρκοι θά έχουν το ελεύθερο καί τό νόμιμο δικαίωμα νά ψαρεύουν σέ όλες τίς Ελληνικές θάλασσες καί  στήν Ελληνική ΑΟΖ.

Η απόφαση φαίνεται νά είναι πολιτική,στά κυβερνητικά πλαίσια παραχωρήσεων γιά νά >.Ομως πλανώνται πλάνην οικτράν.Γιατί απλά τού ανοίγουν τήν όρεξη περισσότερο.Διότι,άλλως,γιατί   δέν δέν έκαναν οι Τράπεζες τό ίδιο κούρεμα  καί στήν εταιρεία κατά 90%,γιά νά  μπορέσει νά συνεχίσει τήν λειτουργία της ;

Εν  κατακλείδι: 

Η χώρα μας,λόγω του μικρού,σχετικά,γεωγραφικού μεγέθους της,τού γεγραφικού ανάγλυφου,αλλά καί των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της(πολιτισμός,φυσική ομορφιά,χιλιάδες μικρά και μεγάλα νησιά,κλπ),θα πρέπει να απορρίψει την επιλογή του  τουρισμού σούπερμάρκετ,

Η Ελλάδα,με τά νησιά της πού καλύπτουν τά 2/3 του Ελληνικού τουρισμού,πρέπει να κάνει eπιλογές σε ό,τι αφορά τό μοντέλο τής τουριστικής ανάπτυξης,πού μέχρι σήμερα αποφεύγει: αυτό της ποιότητας.

*     *     *     *   *
Bασική  προϋπόθεση καί αναγκαίος όρος, τό τών Μνημονιακών Αλυσίδων τών Δανειστών(διάβαζε Γερμανών),μαζί μέ τήν καλά προετοιμασμένη νομική τεκμηρίωσή μας και παραπομπή,ενώπιον τών Διεθνών Δικαστηρίων,τού Παράνομου καί Επονείδιστου Χρέους,πού μάς επιβλήθηκε,μέ  στόχο,τήν  ουσιαστική περικοπή του καί  τήν θέσπιση  ρήτρας ανάπτυξης,όπως συνέβη τό 1953 μέ τήν  πρώην Ναζιστική Γερμανία,τήν οποία ακόμη καί η αιματοβαμμένη  Ελλάδα συνέδραμε οικονομικά.

Οι Δανειστές γιά νά διασώσουν τίς Τράπεζές τους,θυσίασαν τήν Ελλάδα.

Τό παρόν πολιτικό σύστημα(πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων),παρέδωσε τήν χώρα,στούς Δανειστές.,Είναι  η πρώτη φορά πού κατακτάται μία χώρα χωρίς στρατιωτικό πόλεμο.  Διότι πόλεμο οικονομικό έχουμε,τόν βιώνουμε καθημερινά:

Γενικό ξεπόυλημα καί πλιάτσικο τών πάντων,απώλεια εθνικής κυριαρχίας,ένα Σύνταγμα καί μία Βουλή,ουσιαστικά καταργημένα,μισό εκατομμύριο Ελλήνων ταλαντούχων καί επιστημονικά καταρτισμένων,εγκατέλειψαν τήν χώρα,γιατί δεν μπορούσαν νά ζήσουν εδώ. κλπ.

Πέραν τών άλλων λόγων,πού τά Μνημόνια καί οι εξ αυτών απορρέουσες Δανειακές υποχρέώσεις( πληρωμή 7(επτά) Δίς,κάθε χρόνο, μόνο γιά τόκους,γιά τά επόμενα,τουλάχιστον,100  χρόνια),πρέπει νά καταργηθούν τό συντομώτερο.

Οι Ελληνες δέν θά μετατραπούν  σέ δουλοπάροικους.Δέν θά γίνουμε μπανανία τής Γερμανίας.Δέν θά  μετατραπούμε  σέ χώρο.Είμαστε χώρα καί η απελευθέρωσή μας δέν θά αργήσει.Ομως αυτό θά γίνει κατορθωτό,μόνο,άν οι Ελληνες αποφασισμένοι καί ενωμένοι,μέ,επικεφαλής, νέες, άφθαρτες καί αγνές πατριωτικές δυνάμεις,πού είναι εδώ καί πονάνε αυτόν τόν τόπο,όπως έγινε πάντοτε στήν μακραίωνα Ελληνική ιστορία. Άλλοίμονό μας, άν περιμένουμε σωτήρες.

Αυτό τό  οφείλουμε στούς νεκρούς μας αλλά καί  στίς αγέννητες γεννιές.πού θά έρθουν.

The post Για να γίνει ο  τουρισμός, πραγματικά, η «Βαρειά  μας Βιομηχανία» και το σκάνδαλο με τον Καλλιμάνη  appeared first on Militaire.gr.

Keywords
γινει, τουρισμος, ενωση, ελλαδα, εοπυυ, υπαν, ποπ, πγε, ΦΠΑ, διηνεκές, λύση, συμμετοχή, ττε, τραπεζες, σεπε, εταιρεία, εκλογες, αοζ, συνταγμα, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταση εργασιας, βουλη, αξια, κυπρος, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αθηνα, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, γαλλια, εκλογες 2012, κοινωνικος τουρισμος, νεκρος συνταγμα, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, κυπρος εκλογες, ξωκλήσια, αμοιβες, πγε, χωρες, αιγιο, βυθος, γερμανια, διατροφη, εθνικη, εοτ, ζωα, ισραηλ, ιταλια, κινα, μνημειο, νησι, νησια, ξενοδοχεια, οικονομια, ομορφια, προγραμμα, σεπε, ττε, φυσικη, ωθηση, ωρα, αγιο ορος, αγορα, αγροτικη, αισθητικη, αλκοολ, απλα, απωλεια, αττικη, αφιξεις, βορα, γαριδες, γεγονος, γινεται, γινονται, γιαουρτι, γλωσσα, δανειο, δεος, διηνεκές, δις, δικτυο, εγινε, ευρω, υπαρχει, εμμεσα, εργα, εξυπηρετηση, ερευνες, ερχονται, εστιαση, εταιρεία, ετων, ετος, ευρωπη, ζημια, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, θρησκεια, κυβερνηση, κυρια, κομμα, λύση, λιμνη βουλιαγμενης, μορφη, μετεωρα, ναυαγια, ναζιστικη γερμανια, νομικη, παντα, ονομα, ορος, ουσιαστικα, ουσια, περιβαλλον, πιστοποιηση, πλιατσικο, ποπ, πορτογαλια, προβληματα, πρωινο, ρολο, σελιδες, συμμετοχή, σωμα, τουρκια, υπαν, φημη, χαος, ξενια, δικαιωμα, ειδη, εξαγωγες, εκκλησιες, ενωση, εθνικο, χωρα, ιατρικο, ιδιαιτερα, υπουργειο, μεινει, μεσογειος, ομαδες, σημαίνει, θαλασσες, υγειας, υπεροχη, ξεπουλημα, διατροφικο σκανδαλο
Τυχαία Θέματα