Γεώ-επιχειρηματικότητα και το Μέλλον του Πολέμου

”Εάν ξεσπάσει πόλεμος μεγάλης κλίμακας, θα απαιτηθεί από τον στρατό των ΗΠΑ να εκτελέσει επιχειρήσεις ανεφοδιασμού στρατευμάτων με ρυθμό που δεν έχει δει ποτέ στην ιστορία”, δήλωσε την Τετάρτη η στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Jacqueline Van Ovost, επικεφαλής της Διοίκησης Μεταφορών των ΗΠΑ. Για να συμβαδίσει σε αυτόν τον υψηλό ρυθμό, η TRANSCOM θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες μηχανικής μάθησης και

τεχνητής νοημοσύνης για να εξορθολογίσει τις λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, ανέφερε ο Van Ovost σε μια διαδικτυακή συνομιλία που φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών των ΗΠΑ.

Γράφει ο

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ψάξουμε και να χαθούμε μέσα σε δέσμες δεδομένων» σε συγκρούσεις υψηλής κλίμακας, είπε ο Van Ovost. «Χρειάζεται πραγματικά να εφαρμόσουμε μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη για να μετατρέψουμε αυτά τα δεδομένα σε γνώση, βάση της οποίας μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Η δημιουργία αυτού του πλεονεκτήματος στον τομέα της απόφασης θα μας δώσει χρόνο, χώρο και επιλογές ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο και να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων». Ο Van Ovost είπε ότι οι Αμερικανοί σύμμαχοι και εταίροι, καθώς και οι πιθανοί ανταγωνιστές τους, σημειώνουν ήδη τεράστια πρόοδο σε αυτούς τους τομείς και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν το ίδιο σε όλα τα επίπεδα με σκοπό να γίνουν πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές. 

«Αν συγκεντρώναμε [δεδομένα], θα είχαμε οπωσδήποτε μια καλύτερη εικόνα για το τι πρέπει να κάνουμε, ειδικά όταν σκεφτόμαστε ότι είμαστε μπλοκαρισμένοι και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε στις επιχειρήσεις. Η κατοχή αυτών των δεδομένων και η δυνατότητα λήψης αυτής της απόφασης σε κάθε κλιμάκιο θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά μας και την αποτελεσματικότητα των συμμάχων και των εταίρων μας». Ο Van Ovost εξέφρασε ενδιαφέρον για πρόσφατες εργασίες μελέτης της σκοπιμότητας χρήσης πυραύλων για την ταχεία μετακίνηση μεγάλων φορτίων οπουδήποτε στον κόσμο. 

Η TRANSCOM έχει υπογράψει ερευνητικές συμφωνίες με εταιρείες όπως η SpaceX και η xArc για να δει πώς μπορεί να λειτουργήσει η τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης φορτίου και του προσδιορισμού της συχνότητας πτήσης. ”Οι διαστημικές εταιρείες προσπαθούν ήδη να διευθετήσουν πώς να στείλουν πυραύλους στον Άρη και να τους προσγειώσουν με ασφάλεια”. Ο Van Ovost πρότεινε επίσης ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για γρήγορη ανάπτυξη προμηθειών για ανθρωπιστικές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Η TRANSCOM υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας έρευνας και ανάπτυξης (CRADA), με τη SpaceX και την xArc την άνοιξη του 2020 και με την Blue Origin τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Van Ovost τόνισε επίσης την ανάγκη εκσυγχρονισμού και είπε ότι η TRANSCOM πρέπει να ανακεφαλαιοποιήσει τα παλιά και ξεπερασμένα περιουσιακά στοιχεία. 

Ο όρος γεω-επιχειρηματικότητα έχει ληφθεί υπόψιν από τα λεγόμενα του κυρίου Κοψαχείλη και δεν αποτελεί εφεύρεση του συντάκτη.

The post Γεώ-επιχειρηματικότητα και το Μέλλον του Πολέμου appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεώ-επιχειρηματικότητα, Μέλλον, Πολέμου,geo-epicheirimatikotita, mellon, polemou