Ανακοινώσεις ΕΑΣ και ΕΑΒ μετά από την κριτική στην κυβέρνηση για ανυπαρξία σχεδίου σωτηρίας

Μετά από τα μαζικά πυρά που δέχτηκε η κυβέρνηση για την ανυπαρξία της στην κρατική αμυντική βιομηχανία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η ΕΑΒ εξέδωσαν ανακοινώσεις για προγράμματα που εκτελούν!

Οι ανακοινώσεις:

ΕΑΣ

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων η συνεργασία με γνωστή ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής πυρομαχικών, προκειμένου να υλοποιηθεί πλήρως και εντός χρονοδιαγράμματος η εκτέλεση της σύμβασης των ΕΑΣ με το

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου.

Η συμφωνία ύψους 2,9 εκατομμύρια ευρώ αφορά την προμήθεια πυρομαχικών 105 χιλιοστών για να καλύψει ανελαστικές αμυντικές ανάγκες του Στρατού της Αιγύπτου. Πρόκειται για τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό που κέρδισαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα την τελευταία δεκαετία, κάτι που υποδηλώνει τον εξωστρεφή χαρακτήρα που έχει σχεδιάσει η νέα ηγεσία της Εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Νίκος Κωστόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι υπερήφανα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την συνεργασία με γνωστή ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής πυρομαχικών, προκειμένου να υλοποιηθεί πλήρως η σχετική σύμβαση των ΕΑΣ με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου. Με αυτό τον τρόπο είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Αιγυπτιακή Κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τις αμυντικές της ανάγκες. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω του COVID-19 και της προμήθειας πρωτογενούς υλικού εξαιτίας των γνωστών ζητημάτων που έχουν προκύψει στις διεθνείς μεταφορές, καταφέραμε να τονώσουμε την αξιοπιστία της Εταιρείας τόσο για την ποιότητα των προϊόντων μας, όσο και για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και όλους όσους έχουν συμβάλει στο να τονώσουμε τον εξωστρεφή χαρακτήρα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Έπειτα από τις βαθιές οργανωτικές τομές και την οικονομική αναδιάρθρωση, ήρθε η ώρα της εξωστρέφειας!»

Η ΕΑΒ

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ανακοίνωσε ότι το πρώτο εργοσύνολο του πίσω μέρους της ατράκτου (aft fuselage) του αεροσκάφους F-16, παραδόθηκε σήμερα στην Lockheed Martin, στο πλαίσιο του προγράμματος συμπαραγωγής F-16.

Το εργοσύνολο αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση, κατασκευάζεται από την ΕΑΒ, που είναι μοναδικός υποκατασκευαστής και τροφοδοτεί ολόκληρη την τελική γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους στις εγκαταστάσεις της Lockheed στο Greenville, στη Νότια Καρολίνα των HΠΑ.

Η ΕΑΒ τονίζει ότι το συγκεκριμένο εργοσύνολο συνιστά το μεγαλύτερο εργοσύνολο της ατράκτου του μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και ένα από τα πλέον πολύπλοκα της δομής του, σε ό,τι αφορά τις τάσεις που δέχεται. Και αυτό διότι φιλοξενεί το κύριο μέρος του κινητήρα, αλλά και το σύστημα αεροδυναμικής πέδησης.

Από την πλευρά της, η Lockheed Martin, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έδωσε τα συγχαρητήριά της στην ΕΑΒ για την ανοδική πορεία του προγράμματος σε σχέση με τις παραδόσεις. Eυχαρίστησε δε, ιδιαίτερα το προσωπικό, για τη συνεργασία, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή του στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος, τηρώντας απόλυτα τα ιδιαίτερα στενά χρονοδιαγράμματα.

Η ΕΑΒ χαρακτηρίζει την υλοποίηση «σημαντικό επίτευγμα στην προσπάθεια για την επιτυχημένη εξέλιξη του προγράμματος». 

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να εργάζονται απο κοινού αποτελεσματικά, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

The post Ανακοινώσεις ΕΑΣ και ΕΑΒ μετά από την κριτική στην κυβέρνηση για ανυπαρξία σχεδίου σωτηρίας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα