Γαλλικές Εκλογές: Τι προβλέπουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τον β’ γύρο

Ποσοστό 52% στον Εμανουέλ Μακρόν, έναντι 48% της Μαρίν Λεπέν, δίνει ενόψει δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού BFM χθες Κυριακή.

Τα επίσημα ποσοστά του πρώτου γύρου είναι:

“Τίποτα δεν έχει κριθεί”ακόμη – Η Γαλλία και η Ευρώπη μπροστά σε “καθοριστική” στιγμή, δηλώνει ο

Μακρόν 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε την Κυριακή τους πολίτες να εμποδίσουν την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν να πάρει την εξουσία όταν οι δυο τους θα έρθουν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

Σε ομιλία του προς τους υποστηρικτές του, ο Μακρόν είπε ότι “τίποτα δεν έχει κριθεί” ακόμη και υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί για να πείσει όλους τους ψηφοφόρους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απείχαν ή ψήφισαν υποψηφίους της ακροδεξιάς και της αριστεράς, να τον ψηφίσουν.

“Η συζήτηση που θα έχουμε επί 15 ημέρες θα είναι καθοριστική για τη χώρα μας και για την Ευρώπη”, δήλωσε.

«Όταν η ακροδεξιά, σε όλες τις μορφές της, λαμβάνει τόσο υψηλά ποσοστά στη χώρα, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα πράγματα πάνε καλά», δήλωσε ο Μακρόν

  «Όταν η ακροδεξιά, σε όλες τις μορφές της, λαμβάνει τόσο υψηλά ποσοστά στη χώρα, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα πράγματα πάνε καλά», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Εμανουέλ Μακρόν αποχωρώντας από το εκλογικό του κέντρο αργά το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι.

«Ξέρω ότι εκπροσωπώ τους συμπατριώτες μου που θέλουν να αντιταχθούν στην ακροδεξιά», είπε ο Μακρόν καλώντας τους Γάλλους που δεν τον ψήφισαν να το πράξουν στον δεύτερο γύρο.

The post Γαλλικές Εκλογές: Τι προβλέπουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τον β’ γύρο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα