«Με το πρόστιμο που ΔΕΝ βάζουμε στη Novartis, εκσυγχρονίζουμε φρεγάτες του Στόλου»! Κ.Φράγκος

Γράφει ο Κώστας Φράγκος

Διαξιφισμοί

Μικρός πρόλογος

Για να σας προϊδεάσω σας ενημερώνω ότι σήμερα διδω αρκετό χώρο από το κείμενο μου σε δύο τεράστια σκάνδαλα που η εξουσία επιχειρεί, τεχνιέντως, να συγκαλύψει και αφορούν στον εντοπισμό των υπόλογων και αποφυγή είσπραξης από την Πολιτεία ρητρών-προστίμων τα οποία δεν είναι καθόλου αμελητέα και η κατάθεση τους στο Δημόσιο Ταμείο είναι λίαν υπολογίσιμη…Συγνώμη γιατί από τα αμυντικά γλιστράει στα…υγειονομικά. Θα μας δικαιολογήσετε.Το κάνω για δύο λόγους:Εξελίσσεται
μεγάλη ληστεία εις βάρος του Κράτους. Αποφεύγεται, συστηματικά η επιβαλλομένη επιβολή προστίμου στη Novartis, με το οποίο θα μπορούσαμε να καλύψουμε την αναγκαία πίστωση εκσυγχρονισμού των θρυλικών , πλέον, ΜΕΚΟ.Οι πολιτικοί αναιδέστατοι και προκλητικοί, συνεχίζουν να μας θεωρούν χαχόλους, υποτελείς ηλίθιους και λωτοφάγους. Επιχειρούν να μας διαβεβαιώσουν ότι είναι μακράν πάσης υποψίας. Άλλοι φταίνε, άλλοι “τα’πιάσαν”. 

Ο Κίτσος και η διαφθορά

Ο Κίτσος. Πρόκειται περί του αείμνηστου Κίτσου Τεγόπουλου ιδρυτή και εκδότη της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Τα χρόνια 88-89 κυριαρχούσε στο οικονομικοπολιτικό νεφέλωμα ο Τραπεζίτης Γ. Κοσκωτάς. Ικανότατος, είχε λαδώσει όλο το πολιτικό κόσμο από κορυφής  μέχρι ονύχων, ιδιαίτερα του Κυβερνώντος κόμματος. Είχε φέρει στην ανάποδη την μεθόδευση εκδόσεων εφημερίδων και περιοδικών. Έκτισε ένα σύγχρονο εκδοτικό συγκρότημα (Πικέρμι), είχε προσλάβει ικανότατους δημοσιογράφους και οι εκδόσεις του ήταν άλλου επιπέδου. Ήταν απειλή στα συγκροτήματα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και ΛΑΜΠΡΑΚΗ, τα οποία δεν άργησαν να βρουν επιβαρυντικά συστήματα για τον Γ.Κ. Έγραφαν ξαναέγραφαν πια να ασχοληθεί ο τότε Πρωθυπουργός με το θέμα. Ουδέν αποτέλεσμα. Ήταν τότε που ο Κίτσος δημοσίευσε ένα ολοσέλιδο άρθρο -καταπέλτη με τίτλο ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ή ΒΛΑΞ. Έκανε πάταγο με τις αλήθειες που περιείχε. Ουδεμία αντίδραση… Σε λίγο δεν άργησε να ξεσπάσει το περιβόητο σκάνδαλο Κοσκωτά με την ιστορία ενός ευφυούς απατεώνα που είχε εκμαυλίσει όλο τον πολιτικό κόσμο. Δεν θα προχωρήσω στα όσα επακολούθησαν, δηλαδή δίκη Παπανδρέου, καταδίκες, θάνατος Κουτσόγιωργα κλπ. Το ένα άρθρο με τον ίδιο ακριβώς τίτλο ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ή ΒΛΑΞ  θα μπορούσε να δημοσιευθεί την εποχή 1996-2004 για τον κ. Σημίτη (Χρηματιστήριο, Ολ. Αγώνες, Θεσσαλονίκη Πολιτ. Πρωτεύουσα, εξοπλισμοί κα). Φρόντιζε όμως να τα έχει καλά με τους βαρόνους των ΜΜΕ.Αποκαλύφθησαν δύο τεράστια σκάνδαλα που συνέβησαν στον χώρο του Υπ. Υγείας. Τα της Novartis  και του ΚΕΛΠΝΟ. Έγινε εκεί το έλα να δεις, με ιδιαίτερη έξαρση κατά την διακυβέρνηση της Χώρας από τον κ. Κ. Καραμανλή τον επιλεγόμενο Νταβατζηδοκτόνο. Η μέχρι σήμερα διαδικασία αποκαλύψεως τους κινείται αριστοτεχνικά με στόχο την απομάκρυνση κάθε σκέψης απόδοσης ευθυνών στις ηγεσίες του Υπουργείου. Αγνοί, αθώοι, άχραντοι, αμέτοχοι υπουργοί ενώ στο Υπουργείο τους γινόταν γλέντι και πανηγύρεις αρπαχτών.

Ο Κίτσος και το Υπ. Υγείας

Σκάνδαλο NOVARTISΘα είμαι σύντομος γιατί σας τα έχω, ήδη, καταγγείλει, και επί πλέον το θέμα είναι εκτός αρμοδιοτήτων μου. Δεν θα επανερχόμουν αν δεν με είχε προσβάλλει ο τρόπος που μας αντιμετωπίζει η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών, το αδελφάτο. Μας θεωρεί ηλιθιους και πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να αρπάζει χωρίς έλεγχο. Είναι γνωστόν τοις πάσιν ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι το μέγιστο της τελευταίας εικοσαετίας και βάλε.Η “φιλανθρωπική εταιρεία” φαρμάκων λήστευε και το Κράτος (Υπ Υγείας) και , ξεχωριστά, τους πολίτες που αγόραζαν, υπερκοστολογημένα με το υστέρημα τους, τα συνιστώμενα από γιατρούς φάρμακα τα οποία, ενίοτε, δεν ήταν αναγκαία. Τα συνταγογραφούσαν ασυνείδητοι γιατροί για να λαμβάνουν τη μίζα τους από την εταιρεία. Π.χ το 2009 διέθεσε 1.101.000 ευρώ για λάδωμα.Το 2020 η εταιρεία αποκαλυφθείσα πλήρως, συμβιβάστηκε εξώδικα με το Αμερικανικό Δημόσιο έχοντας παραδεχτεί τη συστηματική εμπλοκή της σε πράξεις διαφθοράς στην Ελλάδα (γιατρούς του Ελλ. Δημοσίου). Η εταιρεία ομολόγησε επίσης την δωροδοκία δημοσίων λειτουργών Υγείας. Κοντολογίς η Novartis παραδέχτηκε Ότι το σκάνδαλο δεν ήταν, αμιγώς, ιατρικό αλλά ενέπλεκε ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ. Λέγεται ότι το FBI έχει δώσει στις ελληνικές αρχές κατάλογο “λαδωμένων” δημοσίων λειτουργών.Τελικά, η Αμερικανική Δικαιοσύνη επέβαλε πρόστιμο 375εκ $ για τη “δράση” της εταιρίας στην Ελλάδα! Για να το καταλάβουμε είναι το ίδιο με το να τιμωρούν οι αμερικανοί ένα βιαστή και λωποδύτη που έδρασε στην Ελλαδα.Και η Ελλάδα; αυτή η φαιδρά πορτοκαλέα των εντίμων Κυβερνήσεων και Υπουργών Υγείας τι έκανε; ΤΙΠΟΤΕ, ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. Έχει περάσει ένας χρόνος και βάλε και οι “αρμόδιοι” λένε ότι περιμένουν διευκρινίσεις από ΗΠΑ για να κινηθούν. Μήπως περιμένουν  να έλθει η παραγραφή; Εφόσον το αμερικανικό πρόστιμο ήταν 370 εκ $ το ελληνικό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το διπλάσιο. Δεν φαίνεται όμως τίποτε στον ορίζοντα. Νομίζουν ότι θα το ξεχάσουμε, σιγά-σιγά.Και το σπουδαιότερο! Η ΝOVARTIS κατήγγειλε ότι εμπλέκονται δημόσιοι λειτουργοί και πολιτικά πρόσωπα. Που είναι αυτοί; Διώξεις έγιναν κατά της Εισαγγελέως κ. Ε. Τουλουπάκη και της δημοσιογράφου κ Γιάννας Παπαδάκη. Που είναι οι πολιτικοί; Μα αυτοί είναι άγιοι και ανεπίληπτοι . Δεν πήραν χαμπάρι τα καλά παιδιά.

2. ΚΕΛΠΝΟ ( Κέντρο Ελέγχου – Πρόληψης Νοσημάτων)

Δεν πρόλαβε να βγει στη φόρα το ΝOVARTIS και ξέσπασε ακόμη ένα σκάνδαλο του Υπ. Υγείας αναφερόμενο, κυρίως, την περίοδο του 2007-2009, της Καραμανλικής “ευτυχίας” (Καθ. 15/3). Μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια ανακρίσεων και παρά της προσπάθειας “θαψίματος” διώκονται 13 υπάλληλοι γιατί “μάσαγαν” από τις συμβάσεις. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η Μητρόπολη Καισαριανής έχει λάβει επιχορήγηση από το ΚΕΛΠΝΟ 750.000 ευρώ!! Το bonus αυτό, από τα λεφτά των φορολογουμένων δεν τα έδωσε κάποιος υπάλληλος αλλά ο Υπουργός, φυσικά. ΟΥΔΕΙΣ πολιτικός όμως αναφέρεται στη δικογραφία!!Πανηγύρια, τσιμπούσια, γλέντι, αδέρφια μου αλήτες πουλιά! Και ο Υπουργός δεν έπαιρνε χαμπάρι.Έρχομαι λοιπόν, ξανά, στον αείμνηστο Κίτσο Τεγόπουλο. Αν ζούσε θα μπορούσε να γράψει ένα νέο μανιφέστο – άρθρο ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ή ΒΛΑΚΕΣ σε σειρά Υπουργών Υγείας. Είναι απίστευτο, εξοργιστικό! Δεν αλλάζουν με τίποτε!Τα 500εκ Ευρώ πρόστιμο που πρέπει να επιβληθεί το ταχύτερο δυνατό, μισό στο Υπ. Υγείας και το άλλο μισό στο Υπ. Άμυνας.Μην κάνετε το παπί κ. Υπουργέ των Οικονομικών. Δεν μασάμε κουτόχορτο.

ΕΑΒ: Το θαύμα έρχεται αλλά πότε θα φθάσει;

Η εταιρεία με μια αισιόδοξη ανακοίνωση μας πληροφορεί ότι στο τελικό στάδιο μπαίνει η σχεδίαση του πρώτου ελληνικού DRONE που γίνεται με σύμπραξη ΕΑΒ-ΑΠΘ, Δημοκριτείου, Παν. Θράκης και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Το πρώτο VTOL UAV αναμένεται να πετάξει στον Ελληνικό ουρανό σε περίπου δύο (2) χρόνια, Σημειώνεται ότι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, το UAV (DRONE) θα είναι παρατηρήσεως.Με τις εγκάρδιες ευχές. Κάθε αρχή και δύσκολη.A propos,  που λένε και οι γάλλοι, θα ήταν χρήσιμη μια ενημέρωση των πολιτών από το ΥΕΘΑ σχετικά με την κατάσταση των αποκτηθέντων από την Ελλάδα συστημάτων UAV’s (τύπου SPERWER της γαλλικής SAGEM – Σύμβαση του 2002, 35,7εκ ευρώ). Υπάρχουν, χρησιμοποιούνται, αποδίδουν; Σημειώνω όμως και μια πληροφορία του έγκυρου περιοδικού ΠΤΗΣΙΣ και ΔΙΑΣΤΗΜΑ (24/5/20) σύμφωνα με την οποία το ΓΕΣ έχει περιγράψει αναλυτικά την απαίτηση του για ένα σύγχρονο και εντελώς νέου τύπου UAV. Συμπέρασμα: το ΓΕΣ είχε κτυπήσει εγκαίρως το καμπανάκι για την απόφαση ενός νέου UAV ή DRONE. Αυτά…

Μαζοχισμός

Επανέρχομαι στον εκσυγχρονισμό των αρμάτων LEO πιστεύω για τελευταία φορά γιατί πληροφορούμαι ότι το ΥΕΘΑ, αντιληφθέν, έστω αργά, το λάθος του, ανέκρουσε πρύμνα.Οποιοσδήποτε, ασφαλώς, που ασχολήθηκε με το θέμα θα είχε τις παρακάτω απορίες:Υπάρχει γραπτή εισήγηση του ΓΕΣ ή ΓΕΕΘΑ η οποία ν’αναφέρεται στην ΑΜΕΣΗ ανάγκη εκσυγχρονισμού,  παραβλέποντας άλλες, κραυγαλέες αμεσότητες; Υπάρχει εντολή άνωθεν; (ενίοτε συμβαίνει και αυτό).Το θέμα αποτελεί, αποκλειστικά, έμπνευση του κ. Υπουργού;Ήταν εισήγηση συμβούλων του; Ήταν αποτέλεσμα “πολιορκίας” Ελλήνων “πατριωτών” που κόπτονται για την άμυνα από…αρχαιοτάτων χρόνων, δηλαδή από εποχής ΑντωνοΣημίτηδων;Περιττό να τονίσω ότι αυτού του είδους υπαγορεύσεων αναγκαιοτήτων πρέπει να εκλείψουν οριστικά. Αν κάνει κανείς μια αναδρομή…αναγκαιοτήτων θα συναντήσει πολλά υλικά, σχεδόν άχρηστα, που φορτώθηκαν οι ΕΔ μας. Φτάνει…Πέρα αυτού δεν έπρεπε οι χειροκροτούντες την πρωτοβουλία του κ. Υπουργού παρακοιμώμενοι να τον ενημερώσουν για την δίκη της Γενεύης ένθα οι δύο ελληνικές φατρίες διεκδικούσαν την μίζα 3% από την αγορά των αρμάτων (1,86 δις ευρώ) και για την λειτουργούσα και μη περατώσασα της εργασίας της Γερμανοελληνικής Επιτροπής ρυθμίσεων διαφόρων KMW-ΥΕΘΑ.

Περί Μάντλιν Ολμπράιτ

Για την απελθούσα στις αιώνιες μονές πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έγραψα σχετικά στο προηγούμενο (1/4). Στάθηκα στο γεγονός ότι το 1998 επέβαλε, με βούρδουλα, τους όρους της συμφωνίας Μαδρίτης, στο γραφικό ζευγάρι Σημίτη-Παγκαλου (Συμφωνία Ντεμιρέλ – Σημίτη) με την οποία αναγνωρίζονται τα τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο.Το Σάββατο (2 Απρ) ο κ. Π. Ιωακειμίδης, του Σημιτικού κύκλου και πρώην Πρέσβης – Σύμβουλος του Παγκαλικού ΥΠΕΞ, έγραψε ολοσέλιδο, υμνητικό, αφιέρωμα στην απελθούσα. Αντιγράφω (sic) μόνο δύο παραγράφους:1996: συνέντευξη της στο BBC. Στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι κυρώσεις στο Ιράκ στοίχισαν την ζωή σε μισό εκατομμύριο παιδιά, απάντησε ωμά: Το τίμημα αυτό άξιζε (!!).Λίγο αργότερα, απευθυνόμενη στον Αμερικανό Αρχιστράτηγο Κόλινς Πάουελ, του επέκρινε: “τι στην οργή έχουμε αυτόν τον υπέροχο Στρατό και για τον οποίο καυχιέσαι και δεν τον χρησιμοποιούμε;” Κοντολογίς η μακαρίτισσα ήταν θηλυκός Ιέραξ, Αρπυς της ελληνικής μυθολογίας.Ο κ. Ιωακειμίδη, βέβαια, ουδέν ανέφερε για την “ταμπακιέρα”, δηλαδή τον εξευτελισμό των Σημιτοπάγκαλων στην Μαδρίτη από την σιδηρά κυρία.

  

Η κ. Κριστίν Λαγκάρντ

Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Παγκόσμια φίρμα  στην οικονομία γνωστή επίσης από την περιβόητη λίστα Lagarde.Άρχισε την ομιλία της, προ ημερών, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, με την πρώτη στροφή του περίφημου ποιήματος του Κωσταντίνου Καβάφη Η ΙΘΑΚΗ που αναφέρεται στους Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες, Άγριο Ποσειδώνα. Είχε κατά νου, φαίνεται, την δραματική κατάσταση της Ευρωπαϊκής οικονομίας και ιδιαίτερα της ελληνικής την οποία γνωρίζει καλά.Όχι, η ευγενεστάτη κυρία, δεν ανέφερε τίποτε για τον κ. Ε. Βενιζέλο που ως γνωστόν, ως ΥΠΟΙΚ του απερίγραπτου Γεωργάκη, “λησμόνησε” την ομώνυμη λίστα επί 9 μήνες στο γραφείο του δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες φοροφυγάδες να “την κάνουν” με μικρά πηδηματάκια. Ας τα λησμονήσουμε, όμως, αυτά για να πάει το έθνος μπροστά, να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Ο κ. Ε. Βενιζέλος εξακολουθεί να είναι πολύτιμος ως παράγων κανονικότητας και ομαλότητας.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ (REAL ESTATE ΕΠΕ) και Ε.Δ

Στους προηγούμενους Διαξιφισμούς είχα αναφερθεί στο “Άγιο” Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ (ΙΣΝ) που εκτός, πληθώρας, κοινωνικών προσφορών, δώρισε στο ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ 150 σύγχρονα νοσοκομειακά οχήματα (ΕΚΑΒ), δύο υπερσύγχρονα Νοσοκομειακά Ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.Υπεγράμμισα και κάτι, εξαιρετικά ενδιαφέρον. Το Ίδρυμα πληροφορηθέν τα του μπάχαλου του ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ με τα εκκρεμή σκάνδαλα NOVARTIS και ΚΕΛΠΝΟ (ΣΣ Μεγάλο φαγοπότι) δεν διέθεσε τις πιστώσεις σ΄αυτό, αλλά προκήρυξε μόνο την προμήθεια του υλικού, το παρέλαβε ταχέως και το παρέδωσε στο Υπουργείο προς χρήση.Διάβασα στον Τύπο (19/03) ότι η Εκκλησία επιδιωκούσα ν’ αξιοποιήσει τα “ιερά φιλέτα” άρχισε με τα 3000 στρέμματα του Σχιστού…3000 στρέμματα, αδέρφια αλήτες κοράκια!! Προς τούτο ιδρύθηκε εταιρεία Αξιοποίησης με πρόεδρο τον Μακαριώτατο, Αντιπρόεδρο τον Αρχιμανδρίτη  κ. Ν. Φαρμάκη, το κ. Αδ. Χριστόπουλο κλπ με στόχο την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Καλές δουλειές και δεν ανακατεύομαι περαιτέρω, αμαρτωλός ών .Θα μου επιτραπεί όμως να διατυπώσω μια άποψη. Είναι λογικό η Εκκλησία να μην μπορεί να αγοράσει ένα οπλικό σύστημα, που σκοτώνει, και να το δωρήσει στο στρατό τις δύσκολες αυτές ώρες της απειλής. Γιατί, όμως, δεν αγοράζει πέντε (5) σύγχρονα νοσοκομειακά ελικόπτερα για να σώζει ψυχές και να απαλλάξει, ταυτόχρονα, τις Ε.Δ από υποχρέωση χρήσης μαχητικών ελικοπτέρων, που φθείρονται, σε τέτοιες περιπτώσεις; Επίσης γιατί δεν αγοράζει δέκα σύγχρονα πυροσβεστικά που τα έχει άμεση ανάγκη το Κράτος; Πάλι θα βοηθήσει εμμέσως της Ε.Δ αφού θα απαλλάξει από υποχρέωση πυρόσβεσης τα πολύτιμα CHINOOK που φθείρονται εξαιρετικά πάνω από τις φωτιές;

Αυτός ο περίεργος εγκέφαλος του Jeffrey

Δύο τινά είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη ανοησία. Για το πρώτο δεν είμαι βέβαιος

Αλβέρτος Αϊνσταϊν

Προ ημερών απεβίωσε η τ. Βουλευτής της ΝΔ Ελσα Παπαδημητρίου, η οποία υπήρξε μια μέτρια, έντιμη προσωπικότητα.Τι μου θύμισε η αείμνηστη; Ότι ο Γεωργάκης ο επανομαζόμενος Καστελοριζιώτης ή Jeffrey, όντας Πρωθυπουργός το 2012, σφυριζόμενος και χλευαζόμενος υπό πάντων και εντός και εκτός Ελλάδα, αποφασίσας να παραιτηθεί πρότεινε ως διάδοχο του την Ελσα Παπαδημητρίου και τον έτερον αείμνηστο, διαπρέψαντα στο Προεδρείο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο…(0 διορίσας εν μια νυκτι, 238 υπάλληλους στη Βουλή).Άβυσσος το μυαλό του Γεωργάκη… Επιμένει όμως, να είναι βουλευτής  exoficio, χωρίς διεκδίκηση σταυρού. Για να βλάψει κι άλλο τον τόπο; Και ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής  κ. Ν. Ανδρουλάκης θα του κάνει το χατήρι; Για την Ελλάδα ρε γαμώτο… Μη χάσει η Βενετιά βελόνι.

ΣΗΜ. Τελευταία ο ΓΑΠ συστείνεται, σεμνοτύφως, ως Βουλευτής Αχαϊας. Ερωτώ τον Σεβαστό Πρόεδρο της Βουλής, το ΚΟΔΗΣΟ υπάρχει ως κόμμα; Χρηματοδοτείται; Διατίθενται σε αυτό γραφεία; Καλό είναι να ξέρουμε.

Ο κ. Ο. Ζελένσκι

¨Είναι περιττό να επαναλάβουμε ότι σύμπας ο ελληνικός λαός αποδοκιμάζει την ανήθικη και εγκληματική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τα λόγια είναι περιττά.Ο Πρόεδρος ο Ο. Ζελενσκι, προσκληθείς από την κυβέρνηση, Ελληνική Βουλή, απεύθυνε διάγγελμα στους Έλληνες πολίτες διετραγωδών το δράμα του αμυνόμενου και αιμάσοντος Λαού του.Παρουσιάσθηκαν μερικά φάλτσα. Οι λογογράφος και συνεργάτες του κ. Προέδρου έδωσαν ένα συναισθηματικό τόνο στην ομιλία υπενθυμίζοντας τους δεσμούς της Ελλάδας με Οδυσσό-Μαριούπολη.Καλό ήταν, έπιασε. Αυτή, όμως, είναι μια παλιά γνωστή ιστορία. Ο κ. Πρόεδρος αγνόησε την νεότερη. Την άγρια, άθλια, εγκληματική επίθεση των Τούρκων σε ένα ελληνικό κράτος. (ΣΣ Ελληνικό κράτος δεν είναι η Κύπρος;) και κατάληψη του 1/3 του επί 10ετίες. Θηριωδία που προηγείται και μοιάζει τόσο μ΄αυτή που υφίσταται ο Ουκρανικός Λαός. Έχασε πόντους ο κ. Ζελένσκι ο οποίος εξοπλίζεται από τους Τούρκους με UAV Bayraktar με το αζημίωτο και έχει αξουσιοδοτήσει τον κ. Ερντογάν, επισήμως, για να οργανώσει ειρηνευτικές συσκέψεις που του δίνουν διεθνή προβολή. Μεγάλου Ειρηνοποιού. Έχασε και άλλους πόντους. Μας πρόβαλε μια αγριόφατσα “ομογενούς” του αζοφικού Τάγματος για να μας πείσει ότι αγωνίζεται για την ελευθερία. Θα μου πείτε: τι ήθελες να βάλει τον Άλεν Ντελόν, τον Ρίτσαρντ Γκίρ ή τον Σάκη Ρουβά; Και η αισθητική παίζει τον ρόλο της. Μάταιες προσπάθειες κυβερνώντων να τα μπαλώσουν. Έπρεπε να ξέρουν τι θα σερβίρει ο κ. Ζελένσκι

The post «Με το πρόστιμο που ΔΕΝ βάζουμε στη Novartis, εκσυγχρονίζουμε φρεγάτες του Στόλου»! Κ.Φράγκος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
novartis, novartis, διδω, παπανδρεου, θεσσαλονικη, μμε, κελπνο, υπουργοι, μίζα, εταιρεία, ελλαδα, αμιγώς, fbi, νερο, διευκρινίσεις, ηπα, bonus, εαβ, uav, υεθα, διαστημα, ΓΕΣ, leo, γεεθα, δις, αιγαιο, sic, bbc, τραπεζες, κυπρος, ιθακη, βενιζελος, real, επε, προσφορες, εκαβ, ελσα, jeffrey, βουλη, σταυροι, γαπ, δραμα, υφίσταται, ΑΠΘ, εθνος, σταση εργασιας, Γόνδολες της Βενετίας, στρατος, σταυρος δημας, πετσαλνικος, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, δραση, βασεις 2012, λιστα λαγκαρντ, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τραπεζα κυπρου, νεος παπας, ξανα, σιδηρα κυρια, το θεμα, βενετια, γεεθα, εαβ, ευχες, ηπα, θανατος, θεμα, ιθακη, ιρακ, κυπρου, μμε, οικονομια, ουκρανια, υεθα, bbc, fbi, uav, αβυσσος, αγορα, αγριο, αγωνες, αζημιωτο, αρθρο, αισθητικη, αμυνα, αμιγώς, ανδρουλακης, αξιζε, απιστευτο, γαπ, γεγονος, γινεται, γιατροι, γκιρ, γλεντι, διαστημα, διδω, δημοσιο, διευκρινίσεις, δικη, δις, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκκλησια, ελευθερια, ελσα, εμπνευση, ενημερωση, ενιοτε, εποχη, επρεπε, ερντογαν, ερχεται, εταιρεία, ζωη, ιδιο, υφίσταται, θαυμα, θυμισε, ιδρυμα, ομιλια, εκδοσεις, κελπνο, κυβερνηση, κειμενο, κιτσος, κυρια, κι αλλο, λαθος, λεφτα, λογια, μαδριτη, μίζα, μηνες, μυαλο, νερο, οντας, οχηματα, παιδια, πολιτεια, ρολο, σαββατο, σειρα, στη φορα, συγχρονο, συμπαν, τεγοπουλου, το εθνος, φαιδρα, φαρμακα, φυσικα, φορα, χρονος, ωμα, ωρες, bonus, δικαιωμα, δικαιωματα, δουλειες, εγκεφαλος, ιατρικο, ιδιαιτερα, υπουργειο, jeffrey, κωστας, leo, μοιαζει, μπροστα, οργη, σκοτωνει, τραπεζα, υγειας, υλικα, υπεροχο, ψυχες, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
Novartis, Στόλου Κ Φράγκος,Novartis, stolou k fragkos