Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα με 232 επιβάτες – Επιχείρηση του Λιμενικού

Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού μετά την εκδήλωση φωτιάς που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο τρίτο κατάστρωμα του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας κοντά στην Κέρκυρα. Η πυρκαγιά σημειώθηκε κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Ένας επιβάτης

με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους του πλοίου ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να παραλειφθούν από αυτές σύμφωνα με τον  που μίλησε στο OPEN.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο καπετάνιος διέταξε την εκκένωση του πλοίου γιατί υπήρχε φωτιά μεγάλης έκτασης και πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.

Η Κέρκυρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επιβάτες, δήλωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα και με τη δική της πληροφόρηση όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Σπεύδει η φρεγάτα Ύδρα

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πλοίο μετέφερε κυρίως επαγγελματίες με τα φορτηγά τους. Υπήρχαν, κατά πληροφορίες, τουλάχιστον 160 φορτηγά. Αδιευκρίνιστα είναι τα αίτια της φωτιάς, ενώ φέρεται ότι στο παρελθόν είχαν καταγραφεί και άλλα περιστατικά με το ίδιο πλοίο.

The post Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα με 232 επιβάτες – Επιχείρηση του Λιμενικού appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα