Ερντογάν: Υπερασπίζεται τον Πούτιν επιτιθέμενος στη Δύση, μιλώντας με Μπάϊντεν και αναμένοντας τον Σολτς!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάνει επίδειξη «τακτικών ελιγμών» στη διπλωματία με αφορμή τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι αυτοί οι ελιγμοί του επιτρέπουν να μιλά με Μπάντεν, Πούτιν και να αναμένει στην Τουρκία το Γερμανό καγκελάριο Ο.Σολτς. Υποδέχτηκε τον Ισραηλινό πρόεδρο με τον οποίο όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τους συζήτησε την «αλλαγή σελίδας» στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ.

Σήμερα η Τουρκία φιλοξενεί τη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας-Ουκρανίας και όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν από το γεύμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Κυριάκο Μητσοτάκη που επέλεξε μια τελείως διαφορετική διαχείριση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Ερντογάν έχει καταφέρει να μιλά ταυτόχρονα με τον Πούτιν και να πουλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία!

Την ώρα που οι «δυτικοί» ελπίζουν η σημερινή συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας-Ουκρανίας σε τουρκικό έδαφος να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, ο Ερντογάν τους επιτίθεται υπερασπιζόμενος τον Πούτιν και τη Ρωσία.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ είπε σύμφωνα με τα tourkikanea.gr :

«Είναι απαραίτητο ο δυτικός κόσμος να αντιμετωπίσει πια αυτή την αρρώστια του ρατσισμού που σαν καρκίνος τυλίγει τις κοινωνίες…Οπως δεν αποδεχόμαστε την έλλειψη στήριξης προς την Ουκρανία, έτσι και δεν αποδεχόμαστε και τις πρακτικές που παραπέμπουν σε κυνήγι μαγισσών κατά του ρωσικού λαού, κατά της ρωσικής λογοτεχνίας, των φοιτητών και καλλιτεχνών…

…«Δείτε χάλια. Βλέπετε στη Γερμανία, ο μαέστρος της φιλαρμονικής απολύεται ως φίλος του Πούτιν. Μα γίνεται τέτοια ανοησία; Γίνεται τέτοια ανοησία; Από την άλλη πλευρά βλέπετε πως στην Ιταλία και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλεται απαγόρευση στα έργα του Ντοστογιέφσκι. Μα γίνεται τέτοια ανοησία; Ποια η διαφορά ανάμεσα σε αυτό και στην ιστορική καταστροφή και κάψιμο της βιβλιοθήκης της Βαγδάτης; Ιδια είναι αυτά».

Για όσους τρέφουν αυταπάτες σχετικά με το γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

»Παρακολουθούμε στενά τις αυξήσεις στα τιμολόγια των καυσίμων που προκλήθηκαν από την ταχεία άνοδο των τιμών του πετρελαίου πέρυσι. Πρώτα ο Θεός αυξάνουμε τώρα τα γεωτρύπανά μας σε τέσσερα. Πρώτα ο Θεός αγοράζουμε ολοκαίνουργιο τέταρτο πλοίο-γεωτρύπανο και έτσι θα γίνουμε πολύ πιο ισχυροί στις εργασίες γεωτρήσεων» 

The post Ερντογάν: Υπερασπίζεται τον Πούτιν επιτιθέμενος στη Δύση, μιλώντας με Μπάϊντεν και αναμένοντας τον Σολτς! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα