Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μπλοκάρουν τη Ρωσία και στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να «μπλοκάρουν» τις συναλλαγές της Ρωσίας με κρυπτονομίσματα, κάτι για το οποίο η Μόσχα φαίνεται να είχε κάνει σχετική προετοιμασία με εντολή Πούτιν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ , «οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής  έχουν δεσμευτεί για την υπεύθυνη ανάπτυξη και  των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και της τεχνολογίας που στηρίζει τις νέες μορφές πληρωμών και τις ροές κεφαλαίων στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα». 

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για  «Εκτελεστικό Διάταγμα  που

προβλέπει τη «Διασφάλιση Υπεύθυνης Ανάπτυξης Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων» και  «καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να πρωτοστατήσουμε και να διαμορφώσουμε την οικονομική καινοτομία για την προώθηση της ευημερίας, την πρόληψη της κατάχρησης και την προώθηση των δημοκρατικών αξιών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη: 

«Η χρηματοοικονομική καινοτομία μπορεί να αποφέρει μεγάλα οφέλη για την κοινωνία, αλλά χρειάζεται τα σωστά προστατευτικά μέτρα για την αποφυγή προβλημάτων. Κατά τη διάρκεια του προμελετημένου, απρόκλητου και αδικαιολόγητου πολέμου της ρωσικής κυβέρνησης κατά της Ουκρανίας,  υπήρξαν πολλά περιστατικά ransomware με χρήση κρυπτονομισμάτων που προέρχονται από τη Ρωσία, όπως και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο. Από την άλλη πλευρά, άνθρωποι από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ουκρανίας για βοήθεια κάνοντας άμεσες δωρεές μέσω κρυπτονομισμάτων. Το εκτελεστικό διάταγμα έχει σχεδιαστεί για να μπλοκάρει το πρώτο και να προωθεί το δεύτερο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα παίξει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση αυτού του εκτελεστικού διατάγματος. Οι πρεσβείες και οι αποστολές μας σε όλο τον κόσμο είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τον ιδιωτικό τομέα και διεθνείς φορείς για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνολογίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με τρόπους που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες των ΗΠΑ. Αυτό θα περιλαμβάνει την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και της ανταγωνιστικότητας των Η.Π.Α. μείωση των κινδύνων για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για τους καταναλωτές, τους επενδυτές, τις επιχειρήσεις και το περιβάλλον· υποστήριξη της ανάπτυξης και υιοθέτησης προτύπων· προστασία της ακεραιότητας και της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος· διατήρηση της διαλειτουργικότητας· καταπολέμηση της διαφθοράς· πρόληψη του εγκλήματος και της παράνομης χρηματοδότησης· προστασία από αυθαίρετη ή παράνομη παρακολούθηση· υπεράσπιση της ιδιωτικής ζωής και της άσκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων· και υποστήριξη της οικονομικής ένταξης».

The post Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μπλοκάρουν τη Ρωσία και στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα