Ερντογάν «απομονωμένος» διαμεσολαβητής με τη Ρωσία και πωλητής UAV στην Ουκρανία!

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι χαιρέτισε  την προσφορά του  Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να μεσολαβήσει στην αντιπαράθεση του Κιέβου με τη Μόσχα και ο Ερντογάν υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να τερματίσει την κρίση ειρηνικά, μεταδίδει το Reuters.

Ο κατά πολλούς στην Αθήνα «απομονωμένος» Ερντογάν, διαμεσολαβητής έχοντας

προφανώς «πράσινο φως» και από τις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε μια συμφωνία που επιτρέπει στα ουκρανικά εργοστάσια να παράγουν τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν ήδη αναπτυχθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας ενάντια στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αντάρτες στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Η Τουρκία και η Ουκρανία, που είναι γείτονες της Μαύρης Θάλασσας, υπέγραψαν μια σειρά συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου που το Κίεβο λέει ότι θα ενισχύσει το διμερές ετήσιο εμπόριο κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε χρόνια από τα  7 δισεκατομμύρια δολάρια τώρα.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Ερντογάν για την πρωτοβουλία του να γίνει μεσολαβητής μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στον δρόμο για τον τερματισμό του πολέμου», είπε ο Ζελένσκι. Οι δύο πρόεδροι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τις συνομιλίες τους για τη Ρωσία και δεν δέχτηκε ερωτήσεις.

Ο υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov είπε στο Reuters ότι η συμφωνία για τα drones δημιουργεί  «ευνοϊκές συνθήκες για τους Τούρκους κατασκευαστές να λειτουργήσουν ένα εργοστάσιο drone στην Ουκρανία, ώστε να μπορέσουμε να παράγουμε ολόκληρη τη σειρά drones και να αποκτήσουμε τις υψηλές τεχνολογίες τους».

The post Ερντογάν «απομονωμένος» διαμεσολαβητής με τη Ρωσία και πωλητής UAV στην Ουκρανία! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα