Επικοινωνία Ζελένσκι-Τζόνσον: «Νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας με βαρέα όπλα σε Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σχετικά με μία «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια βαρέων όπλων, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής προσωπάρχης του προέδρου Αντρίι Σιμπίγκα.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Σιμπίγκα είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, την παροχή επιπλέον οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία.

Τι ανακοίνωσαν οι Βρετανοί

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μίλησε σήμερα

με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να του επιβεβαιώσει ότι η Βρετανία θα προμηθεύσει με νέα όπλα την Ουκρανία, η οποία μάχεται κατά της ρωσικής εισβολής.

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει επιπλέον αμυντική στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων θωρακισμένων οχημάτων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αντιαρματικά όπλα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Τζόνσον.

The post Επικοινωνία Ζελένσκι-Τζόνσον: «Νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας με βαρέα όπλα σε Ουκρανία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικοινωνία Ζελένσκι-Τζόνσον, Νέα, Ουκρανία,epikoinonia zelenski-tzonson, nea, oukrania