«Ελληνικός στρατιωτικός τουριστικός σχεδιασμός»! Νίκος Σκιαδάς

Ελληνικός στρατιωτικός τουριστικός σχεδιασμός

Ή γνωστό ως πρόγραμμα Υπουργείου Άμυνας με κωδικό

ΣΤΥΣΗ (Στρατιωτικός Τουρισμός Υπηρετούντων Στρατιωτών Ηθελημένα)

Γράφει ο

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ

Πριν αρκετά – σχετικά – χρόνια, στο στρατό πείραζαν όποιον στρατιώτη δεν είχε μάθει κάποια ειδικότητα καλά ώστε να τον χρησιμοποιούν με αυτή και τον έλεγαν «τουρίστα». Οι παλιοί στρατιώτες, οι οποίοι αναλάμβαναν κάποια σημαντική εργασία να διεκπεραιώσουν χρησιμοποιώντας νεότερους στρατιώτες, φώναζαν στους νέους που δεν ήξεραν το πώς θα κάνουν κάτι… «τουρίστες ελάτε να δείτε

πως κάνουμε αυτό που μας ανέθεσαν και κανονίστε να μην το κάνετε καλά ….».

Στην χώρα μας τα μοναδικά αξιόλογα έσοδα για το κράτος προκύπτουν από τον τομέα του τουρισμού. Επίσης πάρα πολλοί νέοι βρίσκουν εργασία – έστω και εποχιακή – σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται με τον τουρισμό.

Υπάρχει μια διάχυτη – δυστυχώς – αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας ότι οι στρατιώτες θητείας είναι πολύ σημαντικότερο να περνάνε καλά παρά να εκπαιδεύονται. Μάλιστα, το «περνάω καλά» συνδυάζεται αρμονικά με τα παρακάτω φαινόμενα:

Οι οπλίτες θητείας να μην ιδρώνουν καθόλου, ώστε να μην χρησιμοποιούν αντιιδρωτικά σπρέι και έτσι επωφελείται ο πλανήτης «Greek Army save the planet»!Περιορισμός των μετακινήσεων – λιγότερα καύσιμα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα – δηλ. όχι εκπαίδευση στους πιθανούς χώρους ενέργειας ή ανάπτυξης, άρα οι οπλίτες θητείας ετοιμάζονται για δράση στην συνοικία τους, άντε σε μεγάλες ανάγκες να μεταβούν και σε …. άλλο δήμο του Νομού.Τα έσοδα του τουρισμού είναι αυτά που μας δίνουν τα χρήματα για αγορά εξοπλισμών, οπότε όλοι οι στρατιώτες αποκτούν κύρια ειδικότητα και δεξιότητες στον τουριστικό τομέα δηλ. σερβιτόροι, μάγειρες, βοηθοί σε τουριστικά γραφεία (παλιά τα λέγαμε επιτελικά), φωτογράφοι, τικ-τόκερς, δημόσιες σχέσεις, αγήματα για σύσφιξη σχέσεων με τοπική κοινωνία και bloggers που περιγράφουν πόσο ωραία περνάνε στον στρατιωτικό τουρισμό.Μάλλον λόγω εξωτερικής υποχρέωσης (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΗΕ κλπ.) δίνουμε ακόμα και κάποιες άλλες ειδικότητες όπως οδηγός οχήματος, πολυβολητής, ελεύθερος σκοπευτής, αλλά η εκπαίδευση σε αυτές είναι ελληνικού νέου τύπου «Βιάγκρα» δηλ. διαρκεί πολύ λίγο – η εκπαίδευση – και μετά είσαι τόσο … πεσμένος, που χωρίς τους εκπαιδευτές σου από μόνος σου δεν μπορείς ούτε να οδηγήσεις, ούτε να πυροβολήσεις!Επειδή είμαστε πολύ μπροστά στην ψηφιακή εποχή, αν αύριο ζητηθεί από τον Ελληνικό Στρατό να κάνει  denial-of-service (DDoS) attack (να πληκτρολογήσουμε δηλ. όλοι την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση στόχο) θα νικούσαμε ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ και ΚΙΝΑ ταυτόχρονα, αφού σε πληκτρολόγια καλά εκπαιδευμένοι είναι το 90% του ενεργού στρατού μας, 8% αδειούχοι και 2% αυτοί οι φιλότιμοι, οι οποίοι αγαπούν την εκπαίδευση πεδίου και προσπαθούν με πολύ κόπο και βάσανα να κρατήσουν αυτό που ονομάζουμε επιχειρησιακή ετοιμότητα ταχείας αντίδρασης.Ασκήσεις με διανυκτέρευση στο πεδίο ασκήσεων δεν γίνονται ή γίνονται με συχνότητα … δίσεκτων ετών με σκοπό να μην κορεσθεί το αίσθημα του Έλληνα οπλίτη θητείας για τουρισμό, καθώς μπορεί να αισθανθεί ότι στη σκηνή του είναι σαν να είναι σε διακοπές σε camping. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες φήμες που λένε ότι ασκήσεις δεν γίνονται για να μην φανεί ότι προάγονται οι ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες, καθώς μόνο στην χώρα μας από ολόκληρο τον πλανήτη ο κάθε οπλίτης με το χορηγούμενο ημιαντίσκηνο ψάχνει να βρει το άλλο του μισό για να κάνουν μαζί …πλήρες σκηνάκι!!!

  Για να καταλάβετε δε το επίπεδο που βρισκόμαστε σήμερα, πασίγνωστο  στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης ψάχνει εθνοφύλακες για να επανδρωθούν τα μέτρα ασφαλείας του.

Για όσους δεν γνωρίζουν, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο που είναι σε κεντρικότατο σημείο της πόλης της Θεσσαλονίκης πριν μερικά χρόνια για τους οπλίτες θητείας που υπηρετούσαν εκεί έστω και μέρος της θητείας τους ίσχυε:

Ήσουν σκοπός στην κεντρική πύλη άρα είχες μέσο Αντιστράτηγο ή Υποστράτηγο…!

Ήσουν σκοπός σε απλή σκοπιά είχες μέσο Ταξίαρχο ή Συνταγματάρχη…

Ήσουν θαλαμοφύλακας, στη θαλπωρή του θαλάμου, τότε μέσο Υπουργός ή Υφυπουργός…

Ήσουν οδηγός ή γραφέας του Στρατοπεδάρχη, τότε μέσο Πρωθυπουργός ή άλλος Πρόεδρος από χώρα της ΕΕ!!!

Τώρα δηλ. που οι παλαιοί Εθνοφύλακες αντιμετωπίζουν τους νέους ως …τουρίστες αφού δεν έχουν τις γνώσεις και τις βασικές δεξιότητες να ανταποκριθούν έχουν άδικο;

Τα συνεχή παράπονα των υπηρετούντων θητεία νέων ότι δεν κάνουν στρατιωτική εκπαίδευση αλλά συνέχεια πάρεργο και βοηθητικές εργασίες είναι άδικα;

Είναι λανθασμένη η άποψη που λέει ότι οι προσλήψεις μεγάλων αριθμών ΟΒΑ και ΕΠΟΠ σε μια χρονική στιγμή – για λόγους ψηφοθηρίας και μόνο – και όχι τμηματικές  προσλήψεις με κατανομή σε μεγάλο βάθος χρόνου, θα οδηγήσει σε 15 χρόνια να υπάρχει ένας γερασμένος στρατός με γραφεία γεμάτα με ανθυπασπιστές που δεν βρίσκουν καρέκλα να καθίσουν;

Αλλά αν έχεις υπουργό Άμυνας με νοοτροπία τουρίστα, υφυπουργό που κάνει ταξίδια με ρυθμούς μεγαλύτερους από αυτούς των παρουσιαστών τηλεοπτικών ταξιδιωτικών εκπομπών, και Αρχηγό με Επιτελείο που έχει ως σλόγκαν «Ζήσε τον μύθο σου εντός της στρατιωτικής θητείας» είσαι πολύ μπροστά σε τουριστικό προϊόν!!!

Αν λοιπόν έχετε, γνωστό ή συγγενικό σας πρόσωπο που υπηρετεί θητεία, μην του κάνετε εκείνες τις παλιές τυποποιημένες ερωτήσεις όπως:

Σε ποια Μονάδα υπηρέτησες; Πόσες βολές έχεις κάνει και με τι όπλα; Γιατί μάλλον δεν θα καταλαβαίνει τι του λέτε, οπότε απλά ρωτήστε τον: Που έκανες τουρισμό και σε ποιο τομέα εξειδικεύτηκες στον επισιτιστικό, logistics, φιλοξενίας – δημοσίων σχέσεων ή e-εξυπηρέτησης;

Μάθετε την Ελληνική Βιάγκρα εκπαίδευση γατάκια, Ουκρανοί και Ρώσοι, που μήνες πολεμάτε και πάτε μπρος πίσω και όλο απώλειες και δικαιολογίες. Θα είχαμε στείλει μια καραβιά στρατιωτικούς τουρίστες, vloggers και νέους υπηρετούντες influencers και δεν θα είχατε ούτε δίκτυο internet, ούτε επικοινωνίες για drones και βαλλιστικούς πυραύλους. Άσε που δεν θα υπήρχε θέμα με σιτηρά, ηλιέλαιο και επισιτιστική κρίση αφού με το τουριστικό χτύπημα υψηλής εξυπηρέτηση των στρατευμένων μας, θα υπέγραφαν «σύμφωνο συμβίωσης» οι αντιμαχόμενες πλευρές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα στα ανεπτυγμένα τελευταίας τεχνολογίας  κινητά ΚΨΜ, εξοπλισμένα με σούβλες μάχης κεμπάπ – κοντοσουβλίου, με γρανίτες υψηλής γευστικής απόλαυσης και μουσική υπόκρουση πολύ δυνατά, τα, τα, τα, τα…!!!

Μα πόσο μπροστά πχια να πάει ο στρατός μας;

Εν αναμονή λοιπόν έκδοσης της αγγελίας: Ζητούνται άντρες με εκπληρωμένη στρατιωτική θητεία και οποιαδήποτε ειδικότητα, για να εργαστούν νυκτερινές ώρες σε μέτρα ασφαλείας – φύλαξης σε κεντρικό στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης. Αιτήσεις ανδρών που υπηρέτησαν μέσω πολιτικά επιδοτούμενου προγράμματος «στρατιωτικού τουρισμού» και εκπαίδευσης τύπου «Βιάγκρα» (κάτοχοι Μπλέ Πέιμπουκ) δεν θα ληφθούν υπόψη και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών της εορταστικής περιόδου ΧριστούγενναΠρωτοχρονιά25ης Μαρτίου 2023 λόγω απουσίας των υπηρετούντων οπλιτών σε 2μηνα εορταστικά γκρουπ, μπάντες και … γυρίσματα Viral Videos!!!

The post «Ελληνικός στρατιωτικός τουριστικός σχεδιασμός»! Νίκος Σκιαδάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα