«Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία», η τουρκο-γαλλική «συνεκπαίδευση» και η εξαφανισμένη Dassault

Ο Α/ΓΕΕΘΑ «τα λέει» συχνά, πυκνά με τον Γάλλο ομόλογο του και η Ελλάδα έχει ήδη δεσμευτεί με εξοπλιστικά συμβόλαια που μπορεί και να ξεπεράσουν τα 8 δις! Υπάρχει επιπλέον η ελληνόπουλα-γαλλική αμυντική συμφωνία που μπορεί να μας στείλει στο Σαχέλ με αντάλλαγμα υποτίθεται την γαλλική παρουσία σ΄ οτιδήποτε πάει στραβά στο Αιγαίο…

Σ΄ αυτό το κλίμα έχoυν ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα  από τη Γαλλία, τα οποία αναφέρονται στη συνεργασία γαλλικής και

τουρκικής φρεγάτας στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι Γάλλοι -όχι εμείς- υπενθυμίζουν το επεισόδιο που έγινε ανοιχτά της Λιβύης ,όταν τουρκική φρεγάτα «εγκλώβισε» γαλλική φρεγάτα που επιχείρησε να ελέγξει τουρκικό φορτηγό. Τότε είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στη Συμμαχία, αλλά…μέχρι εκεί. Όλοι κατάπιαν και αυτή την επιθετική ενέργεια της Τουρκίας. Απ΄ ότι φαίνεται και οι Γάλλοι που σχεδόν 18 μήνες μετά συνεκπαιδεύονται με τους Τούρκους στη Μαύρη Θάλασσα έναντι του «ρωσικού κινδύνου», τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν εκμεταλλεύεται  μια χαρά για τα δικά του συμφέροντα! 

Όπως μας υπενθυμίζουν οι Γάλλοι μέσω του Γενικού Επιτελείου  «το τουρκικό και το γαλλικό ναυτικό, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ από το 1952,  συνεργάζονται τακτικά, με την ευκαιρία ασκήσεων ή εντός καθιερωμένων δυνάμεων, όπως τη Standing NATO Maritime Group 2» και ότι  «ευρύτερα, οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών  διατηρούν τακτικό διμερή διάλογο, όπως αποδεικνύεται από την επίσκεψη του διοικητή της δύναμης  Μεσογείου στην Άγκυρα την άνοιξη του 2021».

Δεν υπάρχει καμία ένσταση σ΄ όλα αυτά που υποστηρίζουν οι Γάλλοι, επικαλούμενοι κι αυτοί το ΝΑΤΟ. Όπως θα πουν κάποιοι και εντός Ελλάδος «πρόκειται για νατοϊκή συνεργασία, τι να κάνουμε». Την ίδια ώρα όμως δε μπορεί να δημιουργείται ένα κλίμα εφησυχασμού που λέει περίπου «μην ανησυχείτε , θα βάλουν πλάτη οι Γάλλοι».

Αυτά για να μην έχουμε αυταπάτες και φρούδες ελπίδες και για να μην αισθανόμαστε και κάποια τεράστια υποχρέωση που θα μας οδηγήσει στην «τρέλα» της αποστολής δικών μας στρατευμάτων στο Σαχέλ! Τη συμφωνία με τη Γαλλία την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά .Οι φορολογούμενοι δηλαδή για να ακριβολογούμε την έχουν πληρώσει και οι κυβερνώντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν τα χρήματα τους. 

Και μια και αναφερθήκαμε στα χρήματα που θα πληρώσουμε: κάποιος από την κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει στη Dassault που μας πουλάει τα Rafale, ότι η Ελλάδα δεν είναι γαλλική αποικία. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι με παραγγελία 24 RafaleDassault κρύβεται από όλες τις ελληνικές εταιρείες που ασφαλώς και έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται ότι έχουν μείνει εκτός του τεράστιου κόστους προγράμματος. Μπορεί η κυβέρνηση να «τραβήξει το αυτί των Γάλλων» ή μήπως δεσμεύεται απ΄ όσα άρον ,άρον συμφώνησε;

The post «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία», η τουρκο-γαλλική «συνεκπαίδευση» και η εξαφανισμένη Dassault appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία, -γαλλική, Dassault,ellas-gallia-symmachia, -galliki, Dassault