Έκρηξη στη Σιέρα Λεόνε: Τουλάχιστον 99 νεκροί

Τουλάχιστον 99 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένα βυτιοφόρο εξερράγη, έπειτα από μια σύγκρουση, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Καύσιμα συνέχιζαν να διαρρέουν από την κατεστραμμένη δεξαμενή σήμερα, το πρωί του Σαββάτου, την ώρα που αστυνομικοί και στρατιώτες επιχειρούσαν να απομακρύνουν από τον δρόμο τα πλήθη περαστικών που είχαν συγκεντρωθεί, μεταδίδει δημοσιογράφος του Reuters.

Ένα καμένο πτώμα και

τα απανθρακωμένα κουφάρια αυτοκινήτων και μηχανών ήταν ορατά στον δρόμο, στη συνοικία Ουέλινγκτον, στα ανατολικά προάστια του Φριτάουν, όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί.

Μετρούν νεκρούς και τραυματίες

Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται προς το παρόν σε 99 και περισσότεροι από 100 τραυματίες λαμβάνουν φροντίδα σε νοσοκομεία και κλινικές στην πρωτεύουσα, είπε στο Reuters η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Αμάρα Τζαμπάι.

VIDEO: The aftermath of an explosion at a petrol station in Sierra Leone's capital #Freetown, in which at least 92 people were killed, the vice president said. According to witnesses, the accident happened when a vehicle caught fire after a road accident pic.twitter.com/jQVZfQm7XR

AFP News Agency (@AFP) November 6, 2021

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται άνθρωποι που έσπευσαν να μαζέψουν τα καύσιμα που διέρρεαν από το όχημα, ανέφερε αρχικά σε καταχώρισή της στο Facebook η Ιβόν Άκι-Σόγερ, δήμαρχος αυτής της πόλης-λιμάνι. Αργότερα, διέγραψε το σχόλιο αυτό.

Tanker explosion kills hundreds at a gas station on Friday night in Wellington a surbub in #Freetown according to Disaster Management Agency rescue efforts underway @AFP pic.twitter.com/YjDpafGGe1

— Mohamed Saidu Bah (@MohamedSaiduBah) November 6, 2021

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο λίγο μετά την έκρηξη διακρίνονται άνθρωποι να τρέχουν μέσα από πυκνά σύννεφα καπνού, ενώ φλόγες φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό. Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει τη αυθεντικότητα των εικόνων.

A tanker explosion in Sierra Leone has claimed hundreds of livespic.twitter.com/PzG7vr3nq6

— Instablog9ja (@instablog9ja) November 6, 2021

Όλες οι ειδήσεις

Εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία: Το VMRO με αλβανικά κόμματα ρίχνουν την κυβέρνηση Ζάεφ

Τι δεν είπε για την Πολεμική Αεροπορία στην εορταστική του ομιλία ο ΥΕΘΑ; Οι πραγματικές ανάγκες της

Νοκ άουτ ο Ερντογάν από Μακρόν: Εκτός Λιβύης βγάζει η Γαλλία την Τουρκία

The post Έκρηξη στη Σιέρα Λεόνε: Τουλάχιστον 99 νεκροί appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκρηξη, Σιέρα Λεόνε, Τουλάχιστον 99,ekrixi, siera leone, toulachiston 99