«Ο λαός έχει ένστικτο ,εντοπίζει αμέσως τους ανεπαρκείς και τους δίνει την εξουσία»-Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Διαξιφισμοί Κων. Φράγκος 

Προεκλογικός χαβαλές

Αν ένας πολιτικός ανεκάλυπτε ότι στην περιοχή του ψηφίζουν κανίβαλοι, δεν θα είχε κανένα ενδοιασμό να τους υποσχεθεί ιεραποστόλους για δείπνο.

Henry Mencen

Το χρήμα είναι χρήσιμο. Απ’ όπου προέρχεται, δεν μυρίζει…

    Ρωμαίος Αυτοκράτορας Βεσπασιανός

(Το είπε όταν τον κατηγόρησαν ότι εισπράττει φόρους από τους χώρους «ανακουφίσεως» των Ρωμαίων, Καθημάς σήμερα, ισχύει η αυτοκρατορική ρήση αν κοντά στο χρήμα προσθέσουμε και τη λέξη ψήφος)

Η στήλη, επαναλαμβάνω,
ότι είναι μακράν κομμάτων. Όλα, μα όλα, είναι ανυπόληπτα. Δεν τα ενδιαφέρει το καλό της χώρας αλλά η κατάληψη και νομή της εξουσίας. Διεκδικεί όμως το δικαίωμα να κάνει πλάκα με τα προεκλογικά καμώματα των Αρχηγών. Σκέτη κωμωδία. Όλοι οι πολιτικοί Αρχηγοί, μηδέ του κ. Δ. Κουτσούμπα εξαιρουμένου, αντελήφθησαν ότι πολλές ψήφοι μπορεί να αλιευθούν από τη μάζα των θρησκευόμενων. Το απέδειξαν περιοχές της Δ. Μακεδονίας που εξέλεξαν μία θεοκρατική ομάδα υπό τον κ. Στίγκα (πνευματικό τέκνον του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ΛΑΟΣ). Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων υπακούοντες στα νεύματα των ρασοφόρων της περιοχής, ανεκήρυξαν τον κ. Στίγκα Αρχηγό. Είπαν, λοιπόν, οι Αρχηγοί βουρ και όποιος θα αλιεύσει τους περισσότερους. Ο ανταγωνισμός, σκληρός. Ο κ. Σ. Κασσελάκης, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον κ. Τάϊλερ, αχώριστοι, αντάλλαξαν ασπασμούς και φιλιά με τον Σεβασμιότατο Κερκύρας, ο οποίος ήταν από τους σφόδρα αντίθετους στους γάμους ομοφύλων. Το εκκλησίασμα έπιασε το νόημα… (ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο, δύο φιλάκια είναι λίγο, τι να πω… Το μεταπολεμικό ασματίδιο ταίριαζε με την περίπτωση). Τους ασπασμούς ακολούθησε η φήμη φέρουσα τον κ. Τάϊλερ ασπαζόμενο την ορθοδοξία. Θα βαπτιζόταν με νονά την κ. Τζάκρη. Η φήμη διαψεύστηκε. Τριγκικό χριστιανικό κόμμα και Σπαρτιάτες δεν άφησαν εκκλησία για εκκλησία και προσκυνητάρι για προσκυνητάρι που να μη το επισκεφθούν. Ο κ. Δ. Κουτσούμπας θεάθηκε ακολουθών την περιφορά επιταφίου του Αγ. Θεολόγου Λοκρίδος. Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο Κομμουνιστής Ηγέτης «όργωσε» ΗΠΑ και Καναδά, με την αδιαφορία της CIA, υποθέτω. Ο κ. Βελόπουλος εξέδωσε πασχαλινό φιρμάνι «Προειδοποιώ συναδέλφους βουλευτές που ψήφισαν τον Νόμο για τους ομοφύλους να μην εμφανισθούν το Πάσχα σε Εκκλησίες γιατί θα δοκιμασθούν». Εν τω μεταξύ εξακολουθεί να πωλεί βίους αγίων και φάρμακα κατά της φαλάκρας και της στειρότητας. Τέκνον Καρατζαφέρη κι’ αυτός. Είχαμε και ένα δυσάρεστο περιστατικό. Ο ευλαβής, αναμφιβόλως, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρών να εκκλησιασθεί σε περιοχή της Φλώρινας. Στιγκοκρατούμενης, εδέχθη υβριστική επίθεση του Αρχιμανδρίτη κ. Σεβαστιανού, ο οποίος τον ονόμασε «βδέλυγμα ερημώσεων» Μεγάλη η χριστιανική γλώσσα του Σεβασμιωτάτου κ. Σεβαστιανού προς τον Άδωνι, τέκνον κι’ αυτόν Καρατζαφέρη. Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης έκανε Πάσχα στην Τήνο, ένθα επισκέφθηκε Ναούς. Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης έτρεχε από Εκκλησία σε Εκκλησία και από ναϊσκο εις Ναόν Δεν έμαθα νέα για την πασχαλινή πλεύση της Πλεύσης της κ. Κωνσταντοπούλου. Το καλλίτερο το φύλαξα τελευταίο, ο ΒΕΝΙ επισκέφθηκε πέντε (5) επιταφίους στη Θεσσαλονίκη (Παραπ. 10/9). Τι προσδοκά; Ησυχάζουμε, ηρεμούμε και ευτυχούμε με τέτοιους ευσεβείς πολιτικούς που έχουμε. Ψήφος να ναι κι’ απ’ όπου νάναι για να στείλουμε τα «μπουμπούκια» στην Ευρώπη.

Που είσαι αθάνατε Μαρξ

να δεις ένα κομμουνιστή Ηγέτη

Μία κρουαζίερα στους εξοπλισμούς

Η συνάντηση τον κ. Τ. Ερντογάν και Κ. Μητσοτάκη, έγινε με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα: Προσωρινή ανακωχή, «συμφωνούμε ότι διαφωνούμε».

Μακάρι αυτή η προσωρινή αυτή κατάσταση να διαρκέσει πολλά τέρμινα καθότι ουδέν μονιμότερο  του προσωρινού. Θα σας θυμίσω και ένα τσιτάτο του μεγάλου Μπίσμαρκ «Τέσσερα πράγματα που συμφέρει ν’ αναβάλουμε: Πληρωμή χρέους, διεξαγωγή δίκης, γάμο, πόλεμο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οφείλουμε να έχουμε το νου μας και να συνεχίζουμε τις προσπάθειες και για μια πλήρη και αξιόπιστη αποτροπή.

Μακράν μπουρδολογικών, εθνικοενθουσιαστικών λογιδρίων, επίκληση του Διεθνούς Δικαίου. Να παρακολουθούμε συνεχώς και ψύχραιμα τι γίνεται απέναντι. Ουδείς εφησυχασμός δικαιολογείται.

Α. Τουρκία

Έγιναν με επιτυχία οι δοκιμές πυρός με βλήματα αέρος – επιφανείας του μη επανδρωμένου αεροχήματος μάχης (UCAV) – DRONE τύπου ACINCI (παραγωγός εταιρεία BAYRACTAR που παράγει, επίσης, τα πασίγνωστα πλέον TB-2, TB-3) Το ACINCI προορίζεται, κυρίως, για πρόσβαση Ναυτικών στόχων από μεγάλο ύψος.

Το ACINCI είναι προϊόν 100% της Τουρκικής Πολεμικής Βιομηχανίας (ηλεκτρονικά, σκάφος, Πυρομαχικά) και έχει ήδη πωληθεί στο Αρζεμπαϊτζάν και ακόμη 7 χώρες. Το ΤΒ-2 έχει ήδη εξαχθεί σε 22 χώρες. Έτσι ανακοινώθηκε από απέναντι.

Το μαχητικό αεροσκάφος TAI KLAN, τουρκικής σχεδίασης είναι ένα ctelth δικινητήριο, πραγματοποίησε επιτυχώς την πρώτη δοκιμαστική του πτήση. Είναι προϊόν συνεργασίας Τουρκικής ΤΑΙ (αντίστοιχη της ΕΑΒ) και της BAE-SYSTEM. Προορίζεται ν’ αντικαταστήσει τα F-16. Ένα άλλου τύπου DRONE, το KALKAN – DIAH, προϊόν κι’ αυτό της BAYRACTAR, εξοπλισμένο, εισάγει την πρωτοτυπία καθέτου απογείωσης – προσγείωσης! Δοκιμάσθηκε επιτυχώς! Δεν υπάρχει άλλη πληροφορία. Το 80% των εξοπλισμών της φίλης και γείτονας Χώρας προέρχεται από Τουρκικές Βιομηχανίες. Τέσσερις, ναι 4, Τουρκικές Πολεμικές βιομηχανίες (ASELSAN, BAYRACTAR, TAI, RO CETSAN) συμπεριελήφθησαν στον πίνακα των 100 κορυφαίων παγκοσμίως από το έγκυρο SIPRI (Σουιδικό Ινστιτούτο) Σε 5,6 δις€ ανήλθε η αξία εξαγωγών πολεμικού υλικού κατά το 2022. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή διαθέτει, ετοιμοπόλεμα, 172 DRONES μέσης εμβέλειας και παραθέτει δύναμη 850.000 έμψυχου υλικού. Η Κίνα κατασκευάζει εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Τουρκία. Για να μην σας βαρυστομαχιάσω τα του Ναυτικού και φρεγατών, κορβετών, υποβρυχίων, αεροπλανοφόρων κλπ. θα σας τα προσφέρω άλλη φορά.

Ευρωεκλογές: ΕΛΛΑΣ, η Χώρα

του πελατειακού Κράτους, της οικογενειοκρατίας,

της ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και των ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Οι απαντώντες οστρείδια εις την κορυφήν του όρους αποτείνουσι ερώτηση στον κ. Πρόεδρο της Βουλής. Γιατί τα πράγματα αυτά είναι τόσον υψηλά; Η απάντηση υπήρξεν απλούστατη. Κατακλυσμός τα μετέφερεν εκεί.

Εμμ. Ροϊδης

Ο γράφων, έχει, κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι ουδεμία σχέση έχει με τα κόμματα, βλάπτουν όλα την Ελλάδα το ίδιο. Σήμερα τα κόμματα, παραβλέποντας την κρίσιμη κατάσταση της Χώρας, ανταγωνίζονται για το ποιο θα στείλει τις μεγαλύτερες σαβούρες στην Ευρωβουλή. Αγνοούν ότι η επιλογή αξιολόγων, ικανών στοιχειώδους Πατριωτισμού και μορφωμένων υποψηφίων  για την Ευρωβουλή είναι σπουδαία υπόθεση. Πρέπει να μας εκπροσωπούν εκεί ότι το πιο εκλεκτό διαθέτουμε για να πάψουμε να είμαστε ρεντίκολο των Ευρωπαίων και ουραγοί.

Η ποιότητα των Ευρωβουλευτών μας εκφράζει το κύρος της Χώρας και από σπόντα, αυτό της Άμυνας. Γιατί αν δει ο Ευρωπαίος συμπολίτης μας της Μεγάλης Ευρώπης, ότι στέλνουμε εκεί «ντενεκέδες ξεγάνωτους», όπως έλεγε ο αείμνηστος συμπατριώτης μου Βαγγέλης Γιαννόπουλος, τον αφήνουμε να βεβαιωθεί ότι η Χώρα εξακολουθεί να παραμένει Ελλαδιστάν, το κράτος της Αναξιοκρατίας και της πελατειακής αντίληψης.

Πώς φθάσαμε εδώ;

Πήραμε την κάτω βόλτα, όμορφή μου Παναγιώτα…

Λαϊκό

Μέχρι το 2014 οι εκλογές γίνονταν με λίστα υποψηφίων την οποία κατάρτιζαν οι Αρχηγοί Κομμάτων, θέτοντας στις Εκλογικές θέσεις, κατά σειρά αξιολόγησης, τους πλέον κατάλληλους. ΑΝΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΡΗΤΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ τους ψηφοφόρους στις επιλογές τους. Το 2014, επί εθνοσωτηρίου Κυβέρνησης των Αντωνομπένηδων έγινε σύσκεψη, επικείμενων Ευρωεκλογών, για το θέμα, Συμμετέχοντες οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Μεϊμαράκης, Αβραμόπουλος. Οι τρείς πρώτοι, κορυφαίοι και υπεύθυνοι πολιτικοί υποστήριξαν ότι πρέπει ν’ αλλάξει το σύστημα και να μη φορτώνεται η Κυβέρνηση ευθύνες. Η ευθύνη θα έπρεπε να μεταφερθεί στην εντελώς αθώο και μη ενημερωμένο Λαό που επηρεάζεται από εντυπωσιασμούς. Τελικά, επικράτησε  η άποψη αυτή, διαφωνούντος του κ. Δημ. Αβραμόπουλου.

Ο Λαός έχει αλάνθαστο ένστικτο!

Μπορεί να ξεχωρίζει αμέσως τους ανεπαρκείς,

τυχοδιώκτες υποψηφίους και να τους δίνει την εξουσία.

Αρκάς

Ο Λαός, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος.

Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου

Στις λίστες των κομμάτων από τις οποίες καλείται ο Λαός, ν’ αναλάβει την ευθύνη, να επιλέξει τους Ευρωβουλευτές, θα δείς όλα τα άνθη των κομματικών κήπων!

Καλλιτέχνες, αθλητές, χρεωκοπημένους πολιτικούς, δημοσιογράφους, γόνους Οικογενειών, πρωϊνατζούδες κλπ, κλπ.

Οι αρχηγοί, τα κόμματα δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη μίας επίσημης πρότασης.

Η Ευρωπαϊκή εμπειρία από παράγοντες της ΕΕ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένας Ευρωβουλευτής πρέπει: Να έχει γνώσεις Ευρωπαϊκών θεσμών Πολύ καλή γνώση μίας δεύτερης Ευρωπαϊκής γλώσσας. Να κάνει επιλογή αρίστων συνεργατών και όχι να μαζεύει, στα εκεί κι’ εδώ γραφεία, μετακλητούς πάσης φύσεως και τέκνα «συναδέλφων» Να μην είναι προσκολλημένος σε σοβινιστικές θέσεις, για εσωτερική κατανάλωση. Να συμμετέχει τακτικά στις συνεδριάσεις Να μετέχει προθύμως σε ομάδες εργασίας (και πως να το κάνει αν γνωρίζει μόνο ανορθόγραφα Ελληνικά) κα

Έργο Ελλήνων Βουλευτών την παρελθούσα 5ετία

Ασήμαντο. Έχει διαπιστωθεί ότι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας. Κανείς Έλλην Ευρωβουλευτής δεν υπήρξε εισηγητής σε ένα κρίσιμο νομοθέτημα. Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας διαπιστώθηκε ότι απ’ αυτό το σύνολο των 705 βουλευτών, οι 70 θεωρούνται σημαντικοί και πρωταγωνιστές, οι 50 απλά δραστήριοι, οι 100 «βοηθητικοί», Σύνολο 220. Που είναι οι υπόλοιποι εκλεκτοί 500 στους οποίους κατατάσσονται οι Έλληνες; Βαράνε αέρα κοπανιστό: Χοντρή αποζημίωση, ταξιδάκια, dolce vita και that’s all.

Αυτή την εικόνα έχει δώσει ο «θίασος» των Ελλήνων εκπροσώπων, η οποία φαίνεται δεν ενοχλεί καθόλου την Ελληνική Πολιτική Ηγεσία, η οποία συνεχίζει να παίζει το ίδιο βιολί της αναξιοκρατίας. Ασήμαντοι. Μετεξεταστέοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές καταγγέλλει η Κ (9-5) με τεκμηριωμένη ανάλυση. Τι να χρεώσει η πτωχή και ανεύθυνη γραφίδα μου στους Αρχηγούς Κομμάτων; Έλλειψη ανάληψη ευθύνης, ανικανότητα επιλογής, ελιτισμό η απουσία ίχνους στοιχειώδους πατριωτισμού;

Δοξάστε τους….. Προτείνω ταπεινά και ευσεβάστως…

Μαύρο σε χρεωκοπημένους πολιτικούς, αθλητές, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους της κραυγής, ηθοποιούς, ψευτοπατριώτες. Μαύρο σε πλεονέκτες που επιδιώκουν δεύτερη και Τρίτη θητεία για να «ολοκληρώσουν» το έργο τους. Ο Λαός να δώσει στους αστείους Αρχηγούς μάθημα Υπευθυνότητας.

Υπέροχα νέα για την υπογεννητικότητα

Η γηραιά Χώρα βαδίζουσα προς το μοιραίο!

Ο Λαός έχει ένα μόνο επικίνδυνο εχθρό, την Κυβέρνησή του.

Λουϊ Αντουάν Σεν Ζυστ

Αποκαλύφθηκε (Καθ. 26/4/2024) ότι οι γονείς με δύο παιδιά, εν Ελλάδι, επιβαρύνονται φορολογικά και ασφαλιστικά με το 37,5% του εισοδήματός τους (!!!) Ο Μ.Ο. των Χωρών στην ΟΟΣΑ είναι 29,5% Άλλες Χώρες: Ελβετία 17,8%, Ισραήλ 14,9% Η ληστεία εν Ελλάδι και η έκπληξη της κ. Προέδρου της Δημοκρατίας Η κ. Πρόεδρος πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα μεγάλη περιοδεία σε Χώρες της Λατινικής Αμερικής. Στην πολυταλαιπωρημένη Χιλή, που την πλήγωσε η δικτατορία του Πινοσετ, πληροφορήθηκε κατάπληκτη ότι η φτωχή αυτή Χώρα που θέλει να ζήσει, επιβάλλει στις οικογένειες με δύο παιδιά φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις 5,1%

Επειδή η Χιλή είναι πολύ μακριά ας ρίξει η Κυβέρνηση μία ματιά στην γειτονική και φίλη Ιταλία να δει τα ριζικά μέτρα για την ενίσχυση οικογενειών με παιδιά έλαβε η κ. Μελόνι, η οποία ενδιαφέρεται ταμάλα για τη Χώρα της.

Η Κυβέρνηση, αλλά και όλα τα κόμματα αρνούνται να καταλάβουν ότι για να ευρεθή χρήμα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας απαιτούνται περικοπές στους προνομιούχους. Ποιοι είναι οι προνομιούχοι το γνωρίζουν άπαντες αλλά κάνουν το παπί μήπως μειωθούν οι απολαβές τους και οι παροχές τους. Απαιτούνται, επίσης, επειγόντως μέτρα μείωσης των διαστάσεων του τερατώδους αυτού κατασκευάσματος που λέγεται Ελληνικό Κράτος.

ΒΕΝΙ, Ο Ακαταμάχητος

Κι’ αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου

όπως θέλεις, τούτο προσπάθησε, τουλάχιστον.

Όσο μπορείς να μην την εξευτελίζεις μες

την πολλή συνάφεια του κόσμου μες στις

πολλές κινήσεις και ομιλίες

Κωνσταντίνος Καβάφης

Το να επαναλάβω ότι ο Ε.Β. ατύχησε παταγωδώς στον πολιτικό του βίο, θα κομίσω γλαύκα στο….. Κολωνάκι. Είναι γνωστό ότι απέτυχε οικτρά, ιδιαίτερα ως Υπουργός Άμυνας. Το υψηλό επίπεδο της ευφυΐας του δεν ισοφαρίζει το χαμηλότατο της πολιτικής του χρεωκοπίας. Πέραν αυτού το μέγα ελάττωμα του κ. Ε.Β. είναι ότι πιστεύει εις εαυτόν ως μεγάλου πολιτικού και έχει την μανία της προβολής. Ομιλεί, γράφει, σχολιάζει παν επιστητό καίτοι ο Λαός του έχει δείξει, προ πολλού, την έξοδο του από την πολιτική. Ο πολιτικός κρίνεται από τα έργα του και όχι τα γλαφυρά λόγια του. Ο περι ού ο λόγος ξεπερασμένος πολιτικός, διατηρεί μία ομάδα φίλων του την οποία ονομάζει ΚΥΚΛΟ ΙΔΕΩΝ και που και που εμφανίζεται για να συζητήσουν κάποιο θέμα. Προ διμήνου (αρχές Μαρτίου) έγινε στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία ένα τριήμερο Συνέδριο με θέμα ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (Οργανωτές ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, LONDON SCHOOL OF ECONOMICS, ΕΘΝ. ΤΡΑΠΕΖΑ). Πρώτοι, πρώτοι και καμαρωτοί προσήλθαν οι κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ κα. Ομίλησαν περί ανέμων και υδάτων και κυρίως για τις σπουδαίες υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πατρίδα κατά την περίοδο αυτή. Ούτε μία κουβέντα, ούτε μία λέξη για το φιάσκο της Ύμιας, για τη λεηλασία μεσογειακών προγραμμάτων, για σκάνδαλα Χρηματιστηρίου, Εξοπλισμών, Ολυμπιακών Αγώνων, Βατοπεδίου, της SIEMENS που τάιζε κάθε μήνα αναίσχυντα κόμματα, Υπουργούς, βουλευτές. Τσιμουδιά για την χρεωκοπία της Χώρας, την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας, τα μνημόνια  τις κωλοτούμπες τους στην τρόικα.

Τελείωσε το σεμινάριο και ησυχάσαμε.

Μόλις προ ημερών αναγγέλθηκε ένα άλλο σεμινάριο στην Μ. Βρετανία με το ίδιο αντικείμενο (Η καμπή της Μεταπολίτευσης) οργανωμένο από το Κύκλο του ΒΕΝΙ. Μα τα είπαμε αγαπητοί φίλοι δεν τα είπατε; Τι θέλετε τώρα να ξανά ευλογήσετε τα γένια σας; Να πληρώσετε τόσο χρήμα στην Μ. Βρετανία;

Αυτό είναι θράσος, αυτό είναι γελοίο. Ξανά μανά τα ίδια. Ο ΒΕΝΙ υποσχέθηκε, πριν την έναρξη, μία μεγάλη έκπληξη την πρώτη ήμερα. Τι μας λέει: Ότι ο Λαός νοσταλγεί το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και αναδεικνύει κορυφαίες προσωπικότητες της Μεταπολίτευσης, κατά σειρά, τους αείμνηστους Α. Παπανδρέου (64%)μ Κων. Καραμανλή (60%), Κων. Μητσοτάκη (30%). Δεν γνωρίζω ποιο προεκλογικό σκοπό υπηρετεί αυτή η «δημοσκόπηση». Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.

Τι μας είπε όλο αυτό το 3ήμερα ο ΒΕΝΙ που χόρευε πιρουέτες μόνος του; Ότι, προσωπικά, έκανε μεγάλο αγώνα για να βγει η Χώρα από την χρεωκοπία. Είναι ένας ήρωας. Δεν είπε τίποτα για το ποιος, ονομαστικά έσπρωξε τη δύστυχη Ελλάδα στην χρεωκοπία. Υπενθυμίζω ότι το ποσοστό του Δημοσίου χρέους στο ΑΕΠ ήταν πέρυσί 400 δις € πολύ υψηλότερο απ’ αυτό της κορύφωσης της κρίσης (304 δις €)

Υπομονή! Έρχεται και νέα εκδήλωση του ΚΥΚΛΟΥ εντός του Μαΐου.    

Εν τω μεταξύ μία πρόσφατη σφυλομέτρηση (ΚΑΠΑ RESEARCH 28.4) μας παρουσιάζει ανάλογα την εκτίμηση που έχουν οι πολίτες στους πολιτικούς που αναζητούν ερείσματα σε παρελθοντολογία και Ιδρύματα.

Βαθμός εμπιστοσύνης σε θεσμούς.

ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 71, Αστυνομία 49, ΕΛΣΤΑΤ 47, Κυβέρνηση (ως θεσμού) 46, Επιχειρήσεις 45, ΕΣΥ 41, Εκκλησία 38, Δικαιοσύνη 37, Βουλή 27, Κόμματα 17, ΜΜΕ 15.

Λαγός τη φτέρη εσείς, κακό του κεφαλιού του….

Ιδού που αποτύπωσαν δύο κορυφαίοι Έλληνες σκιτσογράφοι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων των Αντωνομπένηδων με την Τρόικα.

Επέτειοι

Οι Έλληνες είναι μία ράτσα που έχουν μνήμη κοντή, ρηχή και θολή.

Λιβανίζουν πολιτικούς που τους οδήγησαν στην καταστροφή.

Την Κυριακή 12 Μαϊου έγινε, με παρουσία του ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδια και κορυφαίων αξιωματικών τελετή απότισης τιμής στους ηρωικούς μαχητές των Οχυρών Ρούπελ. Αντιμετώπισαν επιτυχώς την επίθεση των Γερμανικών τεθωρακισμένων το 1941. Δεύτερο Ελληνικό Μεγαλείο μετά το έπος των Αλβανικών Βουνών. Όλα αυτά είναι επιβεβλημένα, για να τιμούμε και να μην ξεχνάμε. Όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις από την απελευθερώση και μετά έθαψαν επιμελώς την υπόθεση των Γερμανικών Αποζημιώσεων. Οι Ναζί κατέστρεψαν τη Χώρα, ξεπάτωσαν και έκαψαν χωριά, δολοφόνησαν χιλιάδες πατριώτες και την εγκατέλειψαν υποχρεώνοντας την να τους δώσει, στην αποκορύφωση της εξαθλίωσής της, δάνειο. Δεν μας έχουν δώσει ούτε ένα Μάρκο. Εμείς κρατάμε μία «αξιοπρεπή» και φιλική στάση εκφωνούντες, που και που κάποιον ηρωικό λογύδριο. Λαδωνόμενοι συστηματικά από την SIEMENS μπορούσαν να εκδηλώσουν απαιτήσεις;

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την μαζική δολοφονία 228 αμάχων στο μαρτυρικό ΔΙΣΤΟΜΟ τη μαχαιρωμένη πολιτεία του κόσμου. Αγωνίσου κι’ εσύ φίλε Λουκά Δημάκα επί ματαίω, με τους φίλους σου, να θυμίζουν στους προσκυνημένους – δωσίλογους Έλληνες, πιο ήταν το καθήκον τους.

Πωλούνται μαχητικά

Δεν νομίζω ότι κομίζω γλαύκα. Είναι γνωστή η απόφαση Υπουργείου – Κυβέρνησης να πωλήσει παλαιότερα μαχητικά, ώστε, βαθμηδόν, να περιορισθεί η πολυτυπία. Είναι περιττό να θυμίζω ότι χρειάζεται προσοχή στους χρόνους πώλησης αντικατάσταση ώστε να μην υπάρξει κενό. Ένα από τα προδιάθεση είναι ο τύπος Μ2000-5 της DASSAULT. Την αξία τους, την απόδοσή τους και την προσφορά στην άμυνα θα την κρίνει η Π.Α. Τονίζω, όμως, ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι μία από τους καλλίτερους πελάτες της Γαλλικής Αεροπορικής Βιομηχανίας χωρίς, κατά τη γνώμη μου, αυτή ν’ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις των επιστροφών. Ας μην πάμε μακριά. Βλέπουμε τι γίνεται τώρα με την αγορά των RAFALE. Το γεγονός μου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθώ με το …… χόμπι μου. Την τυμβωρυχία σκανδάλων. Η προμήθεια των MIRAGE 2000-5 υπήρξε ένα από τα σκάνδαλα της 8ετίας του μεγάλου Φεστιβάλ των εξοπλισμών (1996-2004). Αν μου πει κάποιος φίλος «ότι θυμάσαι χαίρεσαι»  θ’ απαντήσω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε γιατί έτσι δίνουμε άφεση αμαρτιών στους κομπιναδόρους οι οποίοι επανεμφανιζόμενοι σήμερα ξανά στο προσκήνιο ως σωτήρες. Περνούν το σύνθημα «Αρπάξτε ότι μπορείτε. Ουδείς θα σας ενοχλήσει…» Δεν θα κουρασθώ να κάνω ανάπτυξη θέματος. Είναι έτοιμο από το 2008 και βρίσκεται στη σελίδα 159 του βιβλίου μου ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ…. ΠΑΡΤΗΣ (Εκδόσεις Γκοβόστη). Έκανε τρείς (3) Εκδόσεις εξαντλήθηκε πλήρως και σήμερα δεν υπάρχει στα βιβλιοπωλεία. Επομένως δεν κάνω διαφήμισή για να πουλήσω. Πριν σας το παραθέσω θα σημειώσω ότι για την καταγγελία αυτή και στις τόσες άλλες που περιέχονται στο βιβλίο ΟΥΔΕΙΣ συγκινήθηκε. Η Κυβέρνηση της ΝΔ (ΥΕΘΑ κ. Ε. Μεϊμαράκης) είχε αποφασίσει να μην ενοχλήσει τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ. Αδελφάτο ……. ΟΜΕΡΤΑ. Καίτοι ο κ. Κ. Καραμανλής είχε ξεκινήσει επιθετικά για «κάθαρση». Ονόμασε τον προηγούμενο Πρωθυπουργό κ. Κων. Σημίτη Αρχιερέα της διαφθοράς και απειλώντας πάσης φύσεως «νταβατζήδες» Όμφακες εισί…. έπεα πτερόεντα Ιδού λοιπόν το κειμενάκι – καταγγελία του 2008 για τα MIRAGE 2000-5.

Το ΓΕΑ με επίσημο έγγραφο προς το ΥΕΘΑ ζήτησε αναπλήρωση απωλειών 8 μαχητικών Μ-2000 με άλλα ομοιότυπα. Το αεροσκάφος Μ 2000-5 είναι ένας νέος τύπος, πανάκριβος, σχετικά με τον πρώτο (ήταν αδύνατο να ελεγχθεί το κοστολόγιο της DASSAULT. «Βάραγε» ό,τι ήθελε…)

Το ΚΥΣΕΑ με εισήγηση του Υπουργού Άμυνας εκδίδει την υπ’ αριθμ. 5/99 απόφασή του. Αποφασίζει (χωρίς να έχει ιδέα η Π.Α.):

Αναβάθμιση 10 α/φ Μ-2000 σε Μ-2000-5. Αναπλήρωση απωλειών με αγορά καινούριων Μ-2000-5 (χωρίς ν’ αναφέρει αριθμό).

Το ΓΕΑ όμως ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε εισηγηθεί αναβάθμιση. Αυτό προκύπτει κραυγαλέα από έγγραφο της ΓΔΕ (Ιούλιος ’99 – Φ620…), στο οποίο αναφέρεται (παρ. 5): «Δεν υφίσταται φάκελος ΑΝΑΓΚΙΟΤΗΤΟΣ – ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ… Επομένως είναι αναγκαία η υποβολή φακέλων και πρόσκλησης του (μοναδικού) προμηθευτή για… διαπραγμάτευση». Τι είδους «διαπραγματεύσεις» στην περίπτωση αυτή, μαντεύει κανείς εύκολα.

Στη συνέχει το ΓΕΑ με το Φ637.60/ΑΠ 847374/ΟΛ. 09/99 (ύστερα από 2 μήνες) υποβάλλει τις… ανάγκες του. Κοντολογίς το ΓΕΑ αποφασίζει για τις ανάγκες του 5 μήνες μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ!!

Πριν φτάσει όμως το «χαρτί» (09/09/99) στην ΓΔΕ, ο τότε Γ.Γ. εξοπλισμών έχει εξαποστείλει (για να «προκάνουμε») πρόσκληση στην DASSAULT να έλθει για διαπραγματεύσεις την …. 01/09/09. Γρήγορα να τελειώνουμε…. Στη βράση κολλάει το σίδερο. Τελικά υπογράψαμε τη σύμβαση στις 21/08/00 ύψους 1,2 δις δολ. Η καλή μας η DASSAULT έλαβε πάραυτα 50% προκαταβολή (602,5 εκ. δολ.) για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της.

Ουδεμία βιομηχανική επιστροφή διεκδικήθηκε, ούτε FOS, δηλ. υποστήριξη μετά την αγορά, απαιτήθηκε. Έτσι καλομάθαινα με την DASSAULT και σήμερα συμπεριφέρεται έτσι με τα RAFALE είμαστε δεδομένοι ……………………

Τα Μ-2000-5 παρουσίασαν πολλά προβλήματα κατά την παραλαβή τους που ταλαιπώρησαν αγρίως τον ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλο (Ν.Δ.) στην παραλαβή, δεχόμενου ταυτόχρονα πιέσεων άνωθεν. Τελικά, «αποκεφαλισθέντος» του κ. Σ.Σ. και αναλάβοντος του κ. Ε. Μεϊμαράκη όλα τακτοποιήθηκαν.

Βεβαίως, δεν αμφισβητείται ότι η ΠΑ ενισχύθηκε. Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα…

ΕΛΛΑΔΑ

Όλη η Δόξα, όλη η χάρη, στην καρδιά μου ξημερώνει….

Παλαιό θούριο

Και ενώ οι πολίτες ανησυχούν, νοιώθουν ανασφαλείς, μαστίζονται από την ακρίβεια, ανεργία και εγκληματικότητα, οι πολιτικοί μας, ένας προς ένα, ασχολούνται υβρίζοντας αλλήλους, απαιτούνται άμεσες εκλογές, ανταγωνίζονται στην επιλογή ότι του χειρότερου για την Ευρωβουλή, ουδενός προτείνοντας μέτρα περιορισμού της φαυλοκρατίας και του Κράτους Φρανκεστάϊν. Αγώνας μέχρι εσχάτων για την κατάληψη και νομή της εξουσίας. Αξιοθρήνητοι!

Εκσυγχρονισμός F-16

Ανακοινώθηκε ότι από τα 36 F-16 που είχαν προγραμματισθεί να αναβαθμισθούν σε F-16V για το 2024, τελικά η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τα 28 ή 29 λόγω των γνωστών «παιδικών ασθενειών» της εταιρείας. Η ασθένειες δεν είναι φετεινές. Υπάρχει βάθος στην νόσο. Η κομματικοποίηση, οι διορισμοί, οι ακραίες συνδικαλιστικές πολιτικές δημιούργησαν τις καταστάσεις. Άσχετοι «ειδικοί» που ασχολήθηκαν αντιμετώπισαν την ΕΑΒ ως μία ΔΕΚΟ ρουτίνας. Συσσώρευση ευθυνών που δεν αναζητήθηκαν ποτέ.

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή…. F-35. Ποιος τη χάρη μας.

Ο Αντιπρόεδρος της LOCKHEED – MARTIN κ. Ρούντι Χόουαρντ παρεπιδημών στην Αθήνα έδωσε συνέντευξη στον κ. Κώστα Παπαχλιμίντζο (Παραπολιτικά 20/4) και μεταξύ των άλλων μας διαβεβαίωσε ότι τα Ελληνικά F35 θα έχουν 75 αναβαθμίσεις. Ησυχάσαμε, ανακουφιστήκαμε.

Ακόμη έξη (6) μαχητικά RAFALE

Διέρρευσε από το Κυβερνητικό Μέγαρο (ΜΑΞΙΜΟΥ) ότι προωθείται αίτημα προς DASSAULT για αγορά ακόμη έξη (6) RAFALE. Το σύνολο θα φτάσει τα Δέκα οκτώ (18). Είμαι υποχρεωμένος να σχολιάσω ότι η σαλαμοποίηση αγορών (6+6+6) και η παράβλεψη διαδικασιών δεν είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος αγορών. Από πολλές πλευρές και ιδιαίτερα όταν γίνεται από την DASSAULT που δεν διακρίνεται για την προθυμία της για παροχή βιομηχανικών επιστροφών. Ούτε 1€ δεν προτίθεται να μας δώσει. Έχει καλομάθει να αντιμετωπίζεται με αβρότητα, υποκλίσεις και γαλλική ευγένεια noldless oblige. Ας διερωτηθούν οι «αρμόδιοι» αν η πώληση γινόταν στην Τουρκία θα τολμούσε η DASSAULT να συμπεριφέρεται όπως σε μας, τους δεδομένους, σε πάντα φίλο και αντίπαλο; DRONE ΓΡΥΠΑΣ (MADE IN ΕΑΒ)

Προσπάθεια ΕΑΒ με συνεργασία πολλών Ελληνικών Πανεπιστημίων. Θα είναι δικινητήριο και θα στοιχίσει, περίπου 5εκ € έκαστων. Προοπτική παράδοσης στη ΕΔ περί το 2026-27.

DRONE ΠΗΓΑΣΟΣ/Εκσυγχρονισμένο

(Προσπάθεια ΠΑ). Αναμένει προώθηση ή απόρριψη από το ΥΕΘΑ. Επί του παρόντος ξεκουράζεται στη ΓΔΕΕΛ. Ας δοθεί μία λύση. Ας ληφθεί μία απόφαση.

Και άλλα ….. αμυντικά

Στο Δημόσιο διορίζονται 124 επιτελικά στελέχη (Νομοτέχνες, αναλυτές δημοσίου, ψηφιακής Πολιτικής) Επελέγησαν από αξιολόγηση 642 υποψηφίων. Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας, ψηφίζεται σχετικό Νομοσχέδιο από τη Βουλή. Σε ξεχωριστό Νόμο, όπως ανακοινώθηκε, θ’ αναφέρεται η ανάπτυξη DRONES (ΣΣ Όταν οι Τούρκοι εκτόξευαν το πρώτο τους DRONE το 2010, εμείς βάλαμε λουκέτο στην ΕΛΒΟ, για να μην υπάρχει περίπτωση κατασκευής, εν Ελλάδι, ούτε ενός πατινιού). Να δούμε την στελέχωση σ’ αυτό το νέο επιχείρημα για να σχολιάσουμε. Πολλά «δικά μας παιδιά» περιμένουν με αγωνία να βοηθήσουν την Εθνική Προσπάθεια. Ουραγός παραμένει η Ελλάδα στην παραγωγικότητα εργασίας σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ (Καθ. 10/5) ΕΛΛΑΔΑ (2022) 34,5, Ιρλανδία 131,6 Μ.Ο. Ευρωπαϊκής ζώνης 60,8. Έτερα ευχάριστα οικονομικά – αμυντικά

Η Ελλάδα είναι τελευταία σε εννέα (9) κρίσιμους δείκτες (Κ 28/4) σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ και της κομισιόν. Η κάλυψη της απόστασης εισοδημάτων Ελλήνων από αντίστοιχους της ΕΕ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το δημόσιο χρέος μας είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη. Η αποταμίευση κινείται σε αρνητικό έδαφος (-2,7 του ΑΕΠ κατά την περίοδο 17-22 με +3,6 στις υπόλοιπες Χώρες της Ευρωζώνης.

Επιτυχές Deal μεταξύ Τεχνικής Ολυμπιακής με Εκκλησία της Ελλάδας για κατασκευή 16 πολυτελών κατοικιών στην Κηφισιά και Βουλιαγμένη. Τα οικόπεδα, φιλέτα ιδιοκτησία της Εκκλησίας. Μη επιβεβαιωμένες φήμες φέρουν μία Ελληνική Αρχή να έχει υποσχεθεί σε Μονές του Αγ. Όρους επιχορήγηση 100εκ €. Δεν πρόκειται για μαύρη προπαγάνδα. Αν δεν τα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι εγκαίρως (μήπως τα έχουν λάβει ήδη) θα στρέψουν όλο τον Άγιο χώρο στην υποστήριξη κ. Δημ. Νάτσιου. 100 εκ€, όσο το κόστος εκσυγχρονισμού μίας φρεγάτας. Δέχομαι διαψεύσεις και βρισιές, ακόμη. (Για όλα τα παραπάνω θα αναφωνήσω ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ) Κρατικές πηγές εμμένουν ότι το Δημόσιο Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώνεται Αποσιωπώντας ότι παρά το «κούρεμα» του 2012 έφθασε σήμερα τα 406 δις€ έναντι 304 δις € που ήταν στην κορύφωση της κρίσης. Η σοβαρή οικονομία μας και η καλπάζουσα ανάπτυξη εξασφαλίζουν το 53% των μισθωτών να λαμβάνουν λιγότερα από 1000€ μηνιαίως ενώ κρατάμε τη σημαία στον πληθωρισμό της Ευρωζώνης.

Κι’ ακόμη περισσότερα

Εκσυγχρονισμός φρεγατών ΜΕΚΟ

Φάνηκε φως στο τούνελ 15ετίας;

Μάλλον. Ανατέθηκε σε κοινοπραξία THALES – THYSSEN KPUPP με συνεργασία των Ναυπηγείων Σαλαμίνας, το οποίο έχει ήδη αναλάβει κατασκευή απαρτιών των φρεγατών FDI που κατασκευάζονται για λογαριασμό μας στη Γαλλία.

Η κατάληξη αυτή προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια ανταγωνιστικών ναυπηγείων. «Έξεστι κλαζομενίοις αρχημονείν» έλεγαν στην Αρχαιότητα. Εδώ κι’ εντάυθα ισχύει «παραδοσιακά» το Έξεστι Ανταγωνιστών ασχημονείν. Με το άκουσμα της εξέλιξης εξαπολύθηκε μία, κατά την γνώμη μου, απρεπής… επίθεση κατά του Προέδρου του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσου Ροζόλη. Του αποδίδουν παρασκηνιακή δραστηριότητα και ότι ο ίδιος φρόντισε να ανατεθεί το έργο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας κοντολογίς, του αποδίδουν δυνατότητες Υπερυπουργού. Πέραν αυτών προβαίνουν σε «αποκαλύψεις» οικονομικών στοιχείων της εταιρείας ΑΚΜΩΝ της οποίας ηγήται ο κ. Τ. Ροζίλης. Φρονώ σύντροφοί μου ότι θα πάρετε όλοι, εφόσον προωθηθούν τα ναυπηγικά σχέδια του ΥΕΘΑ. Βοηθήστε κι’ αφήστε την φαγωμάρα. Εντελώς απαράδεκτοι παρέμβαση.

Εκσυγχρονισμοί ΤΟΜΠ – Μ – 113;

Η γνωστή CODH (Reinmentale) συνεργαζόμενη με την Ελβετική VALHALLA και την Ισπανοβελγική DUMA υπέβαλε στο ΥΕΘΑ ολοκληρωμένο πακέτο εκσυγχρονισμού των Ελληνικών ΤΟΜΠ – Μ-113 (περί τα 3000). Δεν γνωρίζω οικονομικά στοιχεία, συμμετοχή Ελληνικών εταιρειών και προτεραιότητα επείγοντος του προγράμματος.

Ε. ΕΛ. Ε. Α. Α.

(Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδυναμική, Άμυνας, Ασφάλειας) εξέλεξε ομόφωνα ως Πρόεδρο τον κ. Δ. Σκαλζαίο, εντεταλμένο Σύμβουλο της ΕΑΒ για οικονομικά θέματα και αναδιάρθρωση της Εταιρείας.

Αντιπρόεδρος ο κ. Ν. Παπάτσας (ΤΗΕΟΝ)

Γραμματέας κ. Δ. Καντζάβελος (SCYTALIS)

Ταμίας ο κ. Ι. Λίγκας (ΕΛFΟΝ)

Καλή θητεία

ΤΗEΟΝ

Ανεκοινώθη απόδοση του Α΄ εξαμήνου 2024. Επέτυχε εξαιρετική επίδοση ρεκόρ, εσόδων (75,8εκ€). Ευχές για περισσότερα.

Προμήθεια Ελικοπτέρων

Και ο χορός καλά κρατεί. Λεπτομέρειες περί συντονισμού και ομοιοτυπίας στο επόμενο. Επι του παρόντος μάθετε ότι ως κορυφαίος αγοραστής παρουσιάζεται το Υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος που έχει αγοράσει οκτώ (8) πυροσβεστικά Ε/Π έναντι 390 εκ. € με πρόβλεψη ακόμα 2. Επίσης αγόρασε τρία Ε/Π LEONARD AW 34 (65,2 εκ.€ ) για αεροκομιδές και έρευνες διάσωσης.

DEFEA CONFERENCE 2024

15 ΜΑΪΟΥ

Μία εξαιρετική εκδήλωση με οργάνωση (ΥΕΘΑ, ΣΕΚΠΥ, ΡΟΤΑΣ) (Κέντρο Σταύρος Νιάρχος) με θέμα CURRENT STRATEGIES FOR A CHANGING WORLD. Είμαι καλός στα Αγγλικά δεν παρακινδυνεύω μετάφραση Παρούσες όλες οι αμυντικές προσωπικότητες από τον ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδια, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Δ. Χούπη, κ. Θάνο Ντόκο, Σύμβουλο Ασφαλείας κ. Πρωθυπουργού, Αναπλ. ΓΔΑΕΕ Στρατηγό Μιχαήλ Παπαδάκη, κ. Μιλ. Βαρβιτσιώτη, Δ/ντα Σύμβουλο Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, κ. Τάσο Ροζόλη, Πρόεδρο ΣΕΚΠΥ, κ. Παντ. Τζωρζάκη Αντιπρόεδρο Αναπτυξιακής Τράπεζας. Ελέχθησαν και αναλύθηκαν πολλά για τις ασθένειες της Αμυντικής Βιομηχανίας και δόθηκαν υποσχέσεις Ίδωμεν. Σημειώνω, ιδιαίτερως, ένα απόσπασμα της ομιλίας του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Δ. Χούτη «Χωρίς αμφιβολία οποιαδήποτε επένδυση για την Άμυνα δεν νοείται χωρίς αντίστοιχη αναβάθμιση εκπαίδευσης του έμψυχου δυναμικού των ΕΔ αρχίζοντας από τις παραγωγικές Σχολές». ΟΣΜΑΕΣ

Ο γνωστός, επί μακρόν, ταλαιπωρημένος συνεταιρισμός Αξιωματικών ΣΞ μπαίνει στην καταληκτική του προσπάθεια, νομοθετική πλέον, με συνδρομή του ΥΦΕΘΑ κ. Κεφαλογιάννη, Γεν. Γραμματέα ΥΕΘΑ κ. Αντώνη Οικονόμου και του Υπαρχηγού ΓΕΣ Αντι/γου Α. Κορονάκη οι οποίοι εισπράττουν και τις ευχαριστίες των ενδιαφερομένων.

Εμφανίσθηκαν, όπως είναι φυσικό, ελάχιστες, εξαιρετικά ελάχιστες, μη ρεαλιστικές και νομικά αποδεκτές, διαφοροποιήσεις. Κανά δύο αναμεμειγμένα με υβρεολόγιο… Αφές αυτοίς, θα έλεγα. Δημοκρατία έχουμε κι’ ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Μου δίνεται η ευκαιρία ν’ αναφέρω ότι ο ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντων. Οικονόμου, νυν «εργαζόμενος» προεκλογικά, νυχθημερόν, μετά του προϊσταμένου του Υπουργού στην Μακεδονία έχει δείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον, όταν προκύπτει, για στήριξη Αξιωματικών, αλλά και προβλημάτων δημοσιογράφων καίτοι αντιπολιτεύονται την Κυβέρνηση. Ανοιχτομάτης και ανοιχτόμυαλος Αντώνης.

Στρατός Ξηράς, ο φτωχός συγγενής

Στην πολιτική, όπως και στον πόλεμο η χαμένη στιγμή δεν ξανάρχεται

Ναπολέων Βοναπάρτης

Στους προηγούμενους διαξιφισμούς έγραψα ένα μικρό σχόλιο – είδηση για την κραυγαλέα αδικία που υφίστανται οι Αξιωματικοί Ξηράς σε σχέση με τους συναδέλφους του Π.Ν και Π.Α. στην απόληψη μερίσματος από τα μετοχικά ταμεία (ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ) Το κειμενάκι αυτό διαβάστηκε με ενδιαφέρων γεγονός που με προκάλεσε να σας θυμίσω μερικές λεπτομέρειες από την λεηλασία του ΜΤΣ από τους πολιτικούς, η οποία συνεχίζεται και σήμερα. Σημειώνω ότι το ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΜΤΣ) υπήρξε εποχή (πρίν επι πέσουν επ’ αυτού μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, και κόνδορες δηλαδή οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα το Υπουργείο Αμύνης) που ήταν ένα σοβαρό και ευημερούν Ταμείο. Διέθετε μάλιστα και ιδιόκτητη Τράπεζα. Την Τράπεζα ΜΤΣ (Μετέπειτα Γενική, η οποία πουλήθηκε ευτελώς στην Γαλλική SOCIETE GENERALE και κατέληξε ν’ απορροφηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς η οποία υπέστη όλα τα δεινά της ρουσφετολογίας) Δεν θα ονομάσω Υπουργούς, μακαρίτες πλέον. Άρχισαν να δίδονται αφενός και άνευ εγγυήσεων δάνεια σε επαρχιώτες φίλους για ανάπτυξη ζωοτροφίας κυρίως χοιροστάσιο. Οι μισοί και πλέον «χρεωκόπησαν», τα τίναξαν στον αέρα, χωρίς να αναζητηθούν ευθύνες. Μεγάλο ρήγμα στην τράπεζα. Όταν μετά την Μεταπολίτευση ψηφίστηκε ο Νόμος περί Εθνικής Συμφιλίωσης ενεγράφησαν ως συνταξιούχοι οι αξιωματικοί που υπηρέτησαν στον Δημοκρατικό Στρατό. Προέκυψε όμως και η διάθεση ΕΦΑΠΑΞ που ήταν υποχρέωση του Κράτους. Οι «σοφοί» τότε είπαν «Δώστε εσείς από το ΜΤΣ και θα σας τα επιστρέψουμε τον χρόνου» Δεν έδωσαν τίποτα. Έτερον, βαθύ, ρήγμα, εξαπάτηση. Στην Γενική Τράπεζα έγινε χορός διορισμών και Ίδρυση υποκαταστημάτων σε πολλές επαρχιακές πόλεις (χωρίς προηγούμενη έρευνα αγοράς) με σκοπό αγοράς οικοπέδου (φίλοι) Εργολάβος (φίλος), διορισμοί ημέτερων ………. Τα υποκαταστήματα αυτά έκλεισαν ταχέως λόγο πληθωρισμού Τραπεζών στην περιοχή, αλλά οι υπάλληλοι μετατέθηκαν στην Αθήνα. Παρατεταμένη ενοικίαση του Σαρογλείου Μεγάρου (Ιδιοκτησίας ΜΤΣ) από το πταισματοδικείο Αθηνών, με ευτελές ενοίκιο. Εντολή άνωθεν. Η Τράπεζα εβιάζετο, κατ’ εξακολούθηση, με ανεξέλεγκτους διορισμούς και με διορισμούς ως Διοικητών, παντελώς ανίδεων στα οικονομικά, κομματικών στελεχών. Ομαδική απομείωση της περιουσίας των αξιωματικών-μετόχων του ΜΤΣ. Ουδείς, μα ουδείς, ελέγχθη και διαχρονικά. Το ΜΤΣ εθεωρείτο τσιφλίκι τους. Σήμερα το ΜΤΣ κατακρεουργημένο, υφίσταται μία άνευ προηγουμένου εισβολή, θεωρημένου από την Κυβέρνηση και το ΥΕΘΑ ως «χρήσιμου μεν αλλά, εσαεί, βλάκος δε». Επιτάσσει, όπως στην κατοχή οι Γερμανοϊταλοί, δύο ορόφους του κεντρικού κτιρίου του ΜΤΣ (Κολοκοτρώνη 19) για να στεγάσει («σπιτώσει» θα το έλεγα ολίγον χυδαία) ένα νέο νομικό πρόσωπο, εποπτευομένο από το ΥΕΘΑ, του οποίου ο ιδρυτικό Νόμος δεν έχει ακόμη ψηφισθεί από τη Βουλή! Μπρέ, τι πρεμούρα είναι αυτή! Και το προσωπικό του ΜΤΣ, αξιωματική και υπάλληλοι, τι είναι «ιθαγενείς» για να μετακινηθούν βιαίως; Το ΥΕΘΑ έχει στην ιδιοκτησία του πολλά κτίρια εντός της Αθήνας. Γιατί δεν διαθέτει ένα απ’ αυτά. Το ΥΠΠΟ, επίσης, έχει αρκετά νεοκλασικά κτίρια στην ιδιοκτησία του γιατί δεν διαθέτει ένα στο νεογέννητο Οργανισμό; Το ρόλο παίζει ο Πρόεδρος του ΜΤΣ, και το ΔΣ, διορισμένοι, βέβαια, από τον κ. Υπουργό αλλά ταγμένοι να υπηρετούν την αξιοπρέπεια και συμφέροντα των Αξιωματικών ΣΞ. Που θα πάει άλλο η εκδικητική μανία κατά των Αξιωματικών ΣΞ;

Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών ΥΕΘΑ

Έχουμε αλλαγή κορυφής.

Ο Ναύαρχος κ. Άρης Αλεξόπουλος συμπλήρωσαν 3ετή θητεία αποχώρισε.

Νέος Γενικός Διευθυντής ο Υποστράτηγος (ΔΒ) Κος Ιωάννης Μπούρας (με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στην Διεύθυνση)

Σημειώνω ότι για πρώτη φορά ορίζεται αξιωματικός ΕΕ ως επικεφαλής τις υπηρεσίας.

Καλή επιτυχία.

The post «Ο λαός έχει ένστικτο ,εντοπίζει αμέσως τους ανεπαρκείς και τους δίνει την εξουσία»-Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
ενστικτο, αδωνις γεωργιαδης, ολυμπιακοί αγώνες, κων, henry, καρατζαφερης, ΛΑΟΣ, συριζα, ηπα, cia, πασχα, βδέλυγμα, τηνος, νέα, θεσσαλονικη, σημαίνει, εταιρεία, εαβ, sipri, βουλη, ελλαδα, εκλογες, ευθυνη, σαμαρας, βενιζελος, αβραμοπουλος, ιουνίου, vita, σεν, οοσα, πινοσετ, καθημερινη, london, school, τραπεζα, siemens, χρεωκοπια, τροικα, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, δημοσκοπηση, αεπ, δις, μαΐου, ελστατ, μμε, μνήμη, υεθα, διστομο, προσφορες, rafale, νεα δημοκρατια, ομερτα, γεα, κυσεα, υφίσταται, δολ, δηλ, ΔΕΚΟ, αθηνα, μαξιμου, ευγένεια, λύση, ελβο, ιοβε, χρεος, deal, κουρεμα, φως, thyssen, γαλλια, συμμετοχή, αναδιαρθρωση, world, μετάφραση, γδαεε, τραπεζες, γεν, ΓΕΣ, στρατος, μτσ, μτν, χοιροστάσιο, εφαπαξ, υππο, αρης, κος, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ψηφοι δημοτικων συμβουλων, χρεοκοπια, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, πασχα 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, Τελετή Έναρξης, Τελετή Λήξης, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, σχεδιο αθηνα, ιταλια εκλογες, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, εκλογες 2014, αξιολογηση, ξανα, κομματα, περι ανεμων και υδατων, αποτελεσματα, βουλευτες, μετάφραση, μνήμη, φτερη, ρητά, χωρες, το θεμα, γδαεε, αεπ, αστυνομια, βρισιες, γνωμη, γνωση, δανεια, δημοκρατια, δουλεια, δολ, εαβ, εγκληματικοτητα, εθνικη, ελστατ, ευχες, ηγεσια, ηγετης, ηπα, θεμα, θητεια, ιοβε, ιρλανδια, ισραηλ, ιταλια, καθημερινη, κηφισια, κινα, μεγα, μμε, μτσ, μτν, νυχια, οικονομια, οοσα, πειραιως, υεθα, υψος, φημες, φιλια, φως στο τουνελ, φως, χιλη, χορος, cia, siemens, vita, αγορα, αγωνια, αδιαφορια, αδικια, αδωνις, αθωο, αμυνα, ανδρουλακης, ανεργια, ανθη, αξιοπρεπεια, απαραδεκτοι, αποζημιωση, απλα, απωλεια, ασθενειες, βελοπουλος, βιβλιο, βιβλιοπωλεια, βρισκεται, γεα, γεγονος, γειτονας, γενικη τραπεζα, γεν, γινεται, γλωσσα, γονεις, γραφεια, δανειο, δευτερο, διευθυνση, δηλ, δυναμη, δημοσιο, δις, δοξα, δοθει, δωσει, ελβο, εγινε, εγγραφο, εδαφος, ευκαιρια, ευκολα, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, εκτιμηση, ελβετια, ελλειψη, εργα, ενοικιαση, επεα πτεροεντα, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ερντογαν, ερευνα, ερευνες, ερχεται, εσαει, εταιρεία, ετοιμο, ευθυνη, ευρωπη, εφαπαξ, ζωη, ιδεα, ιδια, ιδιο, ιδρυση, ηλιος, υπηρεσιες, υποθεση, ισχυει, υφίσταται, θυμασαι, θρασος, διαφημιση, εικονα, εκδοσεις, κυβερνηση, κυσεα, κομμα, κος, κρουαζιερα, κτιρια, κωμωδια, λεηλασια, λεπτομερειες, λύση, λογια, λουκετο, λογο, μαυρο, μαζα, μαΐου, μακεδονια, μακρια, ματια, μηνες, μητσοτακης, μικρο, μπορεις, μπορειτε, ναζι, νονα, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, ο ηλιος, οικοπεδα, οκτω, ομερτα, ομορφη, ορθοδοξια, παιδια, παμε, ρηση, πινοσετ, ποιοτητα, πλακα, πολεμικη αεροπορια, πολιτεια, προβληματα, πρωταγωνιστες, πταισματοδικειο, πτεροεντα, πτηση, ρεκορ, ρουπελ, ρολο, σεν, σιδερο, σειρα, συμμετοχή, σχεδια, τηνο, τυπος, τι ειναι, τουρκια, υππο, τρια, τριτη, τριημερο, φαρμακα, φεστιβαλ, φιλακια, φιλε, φυσικο, φιασκο, φιρμανι, φτωχος, φημη, φορα, χρημα, ιωαννης, βιολι, αδυνατο, αγωνας, bae, deal, δικαιωμα, ειπαμε, εκκλησιες, ελληνικα, εννεα, ευγένεια, φακελος, φιλοι, γνωσεις, ηρωας, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, εισβολη, καρδια, κων, κυριακη, london, μεθοδος, μια ματια, ομαδες, πακετο, πηγες, πωληση, rafale, ρηγμα, ρωμαιος, school, σημαια, σημαίνει, sipri, system, thyssen, τραπεζα, θεματα, θεσεις, world, χοιροστάσιο, χοντρη
Τυχαία Θέματα
-Διαξιφισμοί, Κ Φράγκο,-diaxifismoi, k fragko