Χωρίς βοήθεια , χωρίς ρεύμα, χωρίς ελπίδα! Απίστευτες καταγγελίες και εικόνες από τους εγκλωβισμένους!

Η διάλυση που εξακολουθεί να παρουσιάζει η κρατική μηχανή στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας είναι ασύλληπτη! Εγκλωβισμένοι στους παγωμένους δρόμους της Αττικής καταγγέλουν από το πρωί στα τηλεοπτικά κανάλια ότι η «βοήθεια» που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση έφθασε σ΄ αυτούς στις 5 το πρωί! Η βοήθεια ήταν κουβέρτες…

Τα προβλήματα και οι εικόνες ντροπής δεν περιορίστηκαν στην Αττική Οδό όπως θέλει να «περάσει» η κυβέρνηση. Το βίντεο από τη Μεσογείων!

Μεταξύ των εγκλωβισμένων επί 17 ώρες στην Αττική Οδό ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος.

 

Την ίδια ώρα εξακολουθούν να

υπάρχουν σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής!

Για τα σημαντικά προβλήματα που παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση στην Αττική σε πάνω από 25 περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίς που έριξε πολλά δέντρα πάνω στα καλώδια μίλησε ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών στη ΔΕΗ.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα. Έχουμε πάνω από 5.000 βλάβες σε όλη την Αττική, σε αρκετές γραμμές ηλεκτροδότησης. Έχουμε σοβαρά προβλήματα και οι ελάχιστοι τεχνικοί που είμαστε, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες», δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι»ο κ. Μανιάτης.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι τα σημεία πρόσβασης. Δεν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και δεν μπορούμε να φτάσουμε εγκαίρως στα σημεία. Χρειαζόμαστε πάνω από τρεις και τέσσερις ώρες για να προσεγγίσουμε σημεία που σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν μία ώρα. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το να μην έχει ρεύμα ο κόσμος και να παγώνει», ανέφερε στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, όλοι οι τεχνικοί είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

«Είναι πάνω από 20 – 25 περιοχές οι περιοχές με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική: Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Παιανία, Ντράφι, Πικέρμι, Ανθούσα, Διόνυσο, Εκάλη είναι ορισμένες από αυτές που από χθες το απόγευμα, εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίς που έμειναν χωρίς ρεύμα και κατ΄επέκταση και θέρμανση.

Ασθενείς σε κίνδυνο!

Για το πώς μετέφεραν τους ασθενείς και πόσο χρόνο έκαναν για τη μεταφορά, μίλησε ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Γ. Μαθιόπουλος. «Τα ασθενοφόρα κινούνται στην Αττική μόνο με αλυσίδες», σημείωσε. Χρειάστηκαν δύο και τρεις ώρες για μεταφορές ασθενών.

 

The post Χωρίς βοήθεια , χωρίς ρεύμα, χωρίς ελπίδα! Απίστευτες καταγγελίες και εικόνες από τους εγκλωβισμένους! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα