Μπάιντεν για Ζελένσκι: Δεν μας πίστευε όταν του λέγαμε για εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία

Αφού έχουν περάσει 100 και πλέον ημέρες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο Μπάιντεν -όπως λέει- ο Ζελένσκι δεν άκουγε τι του έλεγαν οι Αμερικανοί για τις προθέσεις του Πούτιν.

O Boλοντίμιρ Ζελένσκι ήταν μεταξύ αυτών που δεν πίστεψαν τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών για την πρόθεση της Ρωσίας να εισβάλλει στην Ουκρανία.

Αυτό είναι το αφήγημα κατά τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που τα είπε σε εκδήλωση στο Λος Αντζελες την Παρασκευή (10/6).

Ο Μπάιντεν

τόνισε ότι ο Ουκρανός ομόλογός του δεν ήθελε να ακούσει αν και η πρόθεση του Πούτιν να εισβάλλει ήταν κάτι παραπάνω από σαφής.

«Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, η Ρωσία ήθελε να εισβάλλει σε ουκρανικό έδαφος. Ξέρω ότι πολλοί έλεγαν ότι υπερέβαλα αλλά είχαμε συγκεκριμένα δεδομένα στα χέρια μας για να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο. Ο Ζελένσκι δεν ήθελε να το ακούσει» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η New York Post το ζήτημα για το πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η Ουκρανία για την επικείμενη εισβολή της Ρωσίας παραμένει υπό διερεύνηση.

Ο Ζελένσκι πάντως κρατούσε αποστάσεις από τις προβλέψεις των Αμερικανών για εισβολή λέγοντας ότι αυτές δημιουργούν πρόβλημα στην εύθραυστη, όπως τη χαρακτήριζε, οικονομία της Ουκρανίας.

The post Μπάιντεν για Ζελένσκι: Δεν μας πίστευε όταν του λέγαμε για εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα