Μπάχαλο με τα κλειστά σχολεία την Τετάρτη 8/2 σε Αττική – Αλλαγές με νέα ανακοίνωση

Μπάχαλο με τα κλειστά σχολεία την Τετάρτη 8/2 στην Αττική. Το απόγευμα της Τρίτης, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ποια σχολεία θα είναι κλειστά και ποια ανοιχτά στην Αττική. Στη συνέχεια, όμως, περίπου 3 ώρες αργότερα, η Περιφέρεια εξέδωσε νέα

ανακοίνωση για τα κλειστά σχολεία στην Αττική.

Στην τελευταία ανακοίνωση για τα σχολεία την Τετάρτη 8/2, έχει αλλαγές για ορισμένους δήμους, «λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας», όπως  αναφέρεται.

Κλειστά ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία:

Κλειστά αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία υπερτοπικού χαρακτήρα σε όλη την Αττική.

Κλειστά λόγω εξέλιξης της κακοκαιρίας και όλα τα σχολεία στους δήμους Φιλοθέης -Ψυχικού και Μαραθώνα.

Λόγω του υπερτοπικού τους χαρακτήρα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, κ.α.) αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης.

Η σχετική απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων δεν προέρχονται μόνο από το δήμο στον όποιο αυτά λειτουργούν, αλλά και από άλλους δήμους στους οποίους συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας.

Επιπλέον, λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας και μετά από σχετικά αιτήματα των δημοτικών αρχών κλειστά θα είναι την Τετάρτη όλα τα σχολεία στους δήμους Φιλοθέης -Ψυχικού και Μαραθώνα. Η σχετική απόφαση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης που προηγήθηκε νωρίτερα για το σύνολο των σχολείων στην Αττική.

Η ανακοίνωση για τα κλειστά σχολεία την Τετάρτη 8/2φωτ. αρχείου/Pexels

Η αρχική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα κλειστά και ανοιχτά σχολεία την Τετάρτη 8/2 ανέφερε:

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε περιοχές της Αττικής που έχουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία – Τι προβλέπει η απόφαση του Περιφερειάρχη η οποία ελήφθη μετά από εισήγηση των δημάρχων.

Ανοιχτές οι Λαϊκές Αγορές σε όλους τους δήμους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ και τη σχετική ενημέρωση των μετεωρολόγων Θ. Κολυδά, και Θ. Καλύβα, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, των Αντιπεριφερειαρχών Πολιτικής Προστασίας και Παιδείας προέβη στην απόφαση να παραμείνουν και κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία. Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και τις ώρες προσέλευσης στα σχολεία, οι δήμοι ως αρμόδιοι θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Αναλυτικά πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) της Αττικής:

Π. Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κλειστά στους δήμους:

Ωρωπού    ΔιονύσουΑχαρνών Παλλήνης

* Στο δήμο Μαραθώνα: θα είναι κλειστά σε Βαρνάβα-Γραμματικό και σε Μαραθώνα – Ν. Μάκρη ανοιχτά

Ανοιχτά στους δήμους:

Ραφήνας -ΠικερμίουΠαιανίας Σπάτων – Αρτέμιδος Λαυρεωτικής Σαρωνικού Δήμος Κρωπίας (Ανοιχτά Όλα. Κλειστό μόνο το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Κρωπίας) Μαρκοπούλου Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης

Π.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Κλειστά στους δήμους:

Αμαρουσίου Βριλησσίων Ηρακλείου Κηφισιάς Λυκόβρυσης-ΠεύκηςΜεταμορφώσεωςΝέας ΙωνίαςΠεντέλης Χαλανδρίου

Ανοιχτά στους δήμους:

Αγίας ΠαρασκευήςΠαπάγου-Χολαργού Φιλοθέης-Ψυχικού

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Όλα ανοιχτά (εκτός από συγκεκριμένα σχολεία του Δήμου Πετρούπολης*)

Ανοιχτά στους δήμους:

Αγίας Βαρβάρας

Αναργύρων-Καματερού

Αιγάλεω

Ιλίου Δήμο Περιστερίου 

Χαϊδαρίου

Στον δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ / 19Ο /  20Ο

Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο

Γυμνάσιο 4Ο  / 6Ο

Γενικό λύκειο 2Ο /3Ο

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κλειστά στους δήμους:

Ελευσίνας Μάνδρας-Ειδυλλίας Φυλής

Ανοιχτά στους δήμους:

Ασπροπύργου Δήμος Μεγαρέων

Π.Ε. ΝΗΣΩΝ

Κλειστά στο Δήμο:

Σαλαμίνας

Ανοιχτά στους δήμους:

Αγκιστρίου Δήμος ΑίγιναςΔήμος Κυθήρων Δήμος ΠόρουΣπετσώνΎδρας Τροιζηνίας-Μεθάνων

Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ Όλα ανοιχτά

Δήμος ΑθηναίωνΔήμος ΒύρωνοςΔήμος ΓαλατσίουΔήμος Δάφνης-ΥμηττούΔήμος Ζωγράφου Δήμος ΗλιούποληςΔήμος ΚαισαριανήςΔήμος Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας

Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ: Όλα ανοιχτά

Δήμος ΠειραιώςΔήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Δήμος Κορυδαλλού Δήμος Κερατσινίου-ΔραπετσώναςΔήμος Περάματος

Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Όλα ανοιχτά

Δήμος Αγίου ΔημητρίουΔήμος ΑλίμουΔήμος ΓλυφάδαςΔήμος Ελληνικού-ΑργυρούποληςΔήμος ΚαλλιθέαςΔήμος Μοσχάτου-ΤαύρουΔήμος Νέας ΣμύρνηςΔήμος Παλαιού Φαλήρου

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους δημάρχους, τους Αντιπεριφερειάρχες και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων. Να σημειωθεί ότι οι λαϊκές αγορές θα είναι ανοιχτές σε όλη την Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η λήψη απόφασης για τη λειτουργία ή όχι των σχολείων λαμβάνεται με βάση την εκτίμηση των δεδομένων που έχουμε, τόσο από τις δημοτικές αρχές, όσο και σε επίπεδο μετεωρολογικών εκτιμήσεων. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών και Παιδείας και το σύνολο των στελεχών μας βρίσκονται συνεχώς σε κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν».  

Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων σε ορισμένες περιοχές και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

The post Μπάχαλο με τα κλειστά σχολεία την Τετάρτη 8/2 σε Αττική – Αλλαγές με νέα ανακοίνωση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάχαλο, Τετάρτη 82, Αττική – Αλλαγές,bachalo, tetarti 82, attiki – allages