Δικηγόρος Αλβανού – δολοφονία Άλκη: Η απορία του Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη και των φίλων του, μίλησε για τη δολοφονία που έχει συνταράξει το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα, όσοι συλληφθούν για την υπόθεση θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή “Live News”, ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε μεταξύ άλλων πως η άρνηση του 23χρονου συλληφθέντα για τις κατηγορίες, δείχνει πως πρόκειται για ένα ψυχρό πρόσωπο, ενώ ανέφερε πως η απολογία θα

ξεκινήσει Δευτέρα μεσημέρι. Άγνωστο παραμένει ακόμη, εάν θα παραστούν και οι γονείς του Άλκη στη δικαστική αίθουσα, ή μόνο ο Αλέξης Κούγιας, μέσω εξουσιοδότησης.

Ο δικηγόρος που θα υπερασπιστεί τον 23χρονο κατηγορούμενο

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την έκπληξή του για τον δικηγόρο που θα υπερασπιστεί τον 23χρονο. Συγκεκριμένα, αναρωτήθηκε πως ο νεαρός βρήκε τα χρήματα για έναν τόσο “επίλεκτο” δικηγόρο, αφού φαίνεται να μην έχει αυτή την οικονομική δυνατότητα.

“Θα σας πω κάτι που μου δημιουργεί εντύπωση. Έμαθα ότι δικηγόρος του ανέλαβε ένας εκ των αξιολογότερων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, γιος παλιού αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, τον γνωρίζω από τα πρώτα του βήματα. Ο πατέρας του ήταν ένα κόσμημα της Δικαιοσύνης. Επίλεκτος δικηγόρος. Ο συγκεκριμένος δράστης όμως είναι από τους κατηγορούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτού του επιπέδου δικηγόρο” είπε ο κ. Κούγιας.

” Θέλω, λοιπόν, να καταλάβετε ότι περιμένω με πολύ μεγάλη αγωνία να ανοίξουν τα τηλέφωνα, αν μπορούν, να αρθεί το απόρρητο -επειδή πρόκειται περί κακουργήματος- όλων των συλληφθέντων και ελπίζω ότι δεν θα βρεθούμε μπροστά σε τίποτα πακιστανικά τηλέφωνα” πρόσθεσε. Τέλος, επανέλαβε πως δεν επρόκειτο για συμπλοκή. “Αυτοί πήγαν εκεί για να σκοτώσουν. Ήταν μια καταδρομική επιχείρηση, πολύ καλά σχεδιασμένη. Πήγαν για να τον σκοτώσουν” κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα