Αγνοούνται 14 άνθρωποι από το Euroferry Olympia, που θυμίζει το περιστατικό του 2015!

Δεκατέσσερις άνθρωποι που επέβαιναν στο Euroferry Olympia αγνοούνται! Μεταξύ αυτών και Έλληνες. Δυστυχώς ζούμε ξανά μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση πανομοιότυπη με όσα ζήσαμε το 2015 με το Norman Atlantic!

Το κείμενο που ακολουθεί αποδεικνύει ότι παθαίνουμε πολλά δε μαθαίνουμε τίποτα:

«Με την ευκαιρία ενός ακόμα Ναυτικού ατυχήματος στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο «καρμπόν» περίπου με το ατύχημα στο ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ το 2015 δεν μπορώ να μην κάνω κάποια σχόλια.

Η Ελλάδα υποτίθεται πως είναι ναυτική χώρα αλλά εάν αυτό είναι αλήθεια τότε πως εξηγείται η ουρανομήκης ανοησία του Υπουργού Ναυτιλίας ότι  “το μεγάλο πλοίο, πάντοτε προσέχει το μικρό”. Πλήρη άγνοια του ΔΚΑΣ στην θάλασσα από τον Υπουργό Ναυτιλίας. Δηλαδή δεν υπάρχουν κανόνες στην κυκλοφορία στην θάλασσα αλλά μόνο ότι ο μεγάλος δίνει προτεραιότητα στον μικρό !!!! και ουδείς αντέδρασε ούτε φυσικά συμπολιτευόμενος αλλά ούτε και αντιπολιτευόμενος!!!! Για τέτοια ναυτική άγνοια μιλάμε

Και μιας και μιλάμε για αυτό το θέμα, βγήκε κάποια πόρισμα με αναλυτικά αίτια ή απλά πήραμε κάποια αποζημίωση γιατί το εμπορικό «ήταν καταφθάνων στόχος» και όλα μέλι – γάλα. Δηλαδή ένα ατύχημα που κόστισε ένα πολεμικό πλοίο και εκ τύχης δεν σκοτώθηκαν μέλη του πληρώματος (ίσως και γιατί λόγω υποστελέχωσης δεν υπήρχαν και πολλοί στο πολεμικό πλοίο) δεν γινόταν να αποφευχθεί με ενέργειες έστω του πολεμικού αφού τον είχε δει, έβλεπε την πορεία σύγκρουσης και τον καλούσε στο ράδιο να αλλάξει πορεία;;;; Η μήπως είχε εντολές να κάτσει να χτυπηθεί για να πάρουμε αποζημίωση!!!!!

Με το ΠΠ ΚΥΚΝΟΣ τι απόγινε;; Μήπως όλοι το έχουν ξεχάσει;

Τελικά την κερδίσαμε ή την χάσαμε την μάχη, όπου ενεπλάκη αυτοπροσώπως ο κος Αρχηγός; Θα μπορούσα πω και για τον ΚΑΝΑΡΗ, το ΕΛΛΗ που εκ ΄τύχης την γλίτωσε στην Σαμοθράκη κατά τον ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ, κλπ αλλά θα προτιμήσω να πω κάτι άλλο.

Σε μια χώρα που δεν τολμά να αυξήσει τα Χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ όπως έχει δικαίωμα από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, έχει φάει την ήττα της Κύπρου, την ήττα των Ιμίων και το γκριζάρισμα 100δων ακατοίκητων βραχονησίδων, δεν τολμά να διεξαγάγει έρευνες έξω από 6 ν.μ από την Κρήτη άνευ Τουρκικής παρενόχλησης (βλ Νοτικαλ Τζεο, τώρα απειλούνται ανοιχτά και τα μεγάλα νησιά και άλλα παρόμοια ΟΥΔΕΙΣ έχει το δικαίωμα να παριστάνει τον ΝΕΛΣΩΝΑ και να βγάζει βαρυσήμαντα άρθρα και αναλύσεις για τα διεθνή προβλήματα ενώ δεν έχει μπορέσει να λύσει τα εσωτερικά – σχετικά – απλά όπως αυτό των αξιοκρατικών μεταθέσεων στις ΕΔ επί παραδείγματι».

The post Αγνοούνται 14 άνθρωποι από το Euroferry Olympia, που θυμίζει το περιστατικό του 2015! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα