UEFA: Εκτός όλες οι ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις

Σκληρά μέτρα κατά των ρωσικών ομάδων -συλλόγων και εθνικών ομάδων- ανακοίνωσε η UEFA.

Η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αποφάσισε τον οριστικό αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από όλες τις διοργανώσεις σε όλες τις κατηγορίες.

Αναλυτικά:

Όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-23, τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες.Η Ρωσία θα λάβει 4.333 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία
χωρών της UEFA, όσο ήταν η χαμηλότερη συγκομιδή της, για την τελευταία πενταετία.Η Εθνική ανδρών δεν θα συμμετάσχει στο Nations League, μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου και υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία.Η Πορτογαλία παίρνει την θέση της Εθνικής γυναικών της Ρωσίας στο Euro 2022.Η Ρωσία μένει εκτός διεκδίκησης του Euro 2028 και της διοργάνωσης του 2032.Οι ρωσικές ομάδες αποκλείονται και από τις διοργανώσεις ποδοσφαίρου σαλάς που τελούν υπό την αιγίδα της UEFA.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει αποκλειστεί και από τις διοργανώσεις της FIFA.

Επίσης, ρωσικοί σύλλογοι αλλά και αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία μένουν εκτός μεγάλων διοργανώσεων σε όλα τα σπορ.

The UEFA Executive Committee has today declared the bid submitted by the Football Union of Russia to host UEFA EURO 2028 or UEFA EURO 2032 as ineligible.

This is one of several decisions relating to the on-going suspension of Russian teams and clubs from UEFA competitions.

UEFA (@UEFA) May 2, 2022

The post UEFA: Εκτός όλες οι ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
UEFA, Εκτός,UEFA, ektos