Βόμβα από UEFA: Απέκλεισε τη Ρωσία από όλες τις διοργανώσεις της

Πλήρης και οριστικός είναι ο αποκλεισμός του ρωσικού ποδοσφαίρου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-23, καθώς η UEFA αποφάσισε να διατηρήσει και να επεκτείνει τον αποκλεισμό εθνικών ομάδων και συλλόγων της χώρας, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σε συνέχεια των κυρώσεων που είχε επιβάλει στους Ρώσους από τις 28 Φεβρουαρίου, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να επεκτείνει την τιμωρίας της και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της απέκλεισε

τις ομάδες από τη Ρωσία σε άντρες και γυναίκες απ’ όλες τις διοργανώσεις της. Τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα τις δούμε να αγωνίζονται σε Champions League, Europa League και Europa Conference League.

Όπως είναι φυσικό αυτό αλλάζει τα δεδομένα και στις τρεις διοργανώσεις. Ένα από τα πρώτα παραδείγματα είναι η Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη, η οποία αναμένεται να στεφθεί πρωταθλήτρια Σκωτίας, κάτι που σημαίνει ότι, πλέον, θα κερδίσει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Η εθνική ομάδα θα «μηδενιστεί» από το ερχόμενο Nations League, κάτι που σημαίνει τον άμεσο υποβιβασμό της στη League C, ενώ η αντίστοιχη των γυναικών δεν θα αγωνιστεί στο Euro 2022, με την Πορτογαλία να παίρνει τη θέση της.

Επίσης, η UEFA δεν θα κάνει δεκτή πρόταση της Ρωσία για την ανάληψη του Euro για το 2028 ή το 2032. Τέλος, η χώρα θα λάβει μόλις 4.333 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία των χωρών στο UEFA Ranking, το οποίο φυσικά αφορά άμεσα και την Ελλάδα, καθώς προσπαθεί να κερδίσει θέσεις στην κατάταξη.

{https://twitter.com/UEFA/status/1521165956768321542?s=20&t=Vh95eVBJVl73GJFgeSCEYw}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόμβα, UEFA, Απέκλεισε, Ρωσία,vomva, UEFA, apekleise, rosia