H «βύθιση» των κορβετών έφερε τρικυμία στους διαδρόμους του ΓΕΕΘΑ και φέρνει και νέο «παραμύθι»

Όταν οι Αμερικανοί θέλουν να πουλήσουν κάτι στην Ελλάδα, τότε θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Αναφερόμαστε στους εξοπλισμούς και ειδικά στο θέμα του Στόλου. Ειδικά μετά από την «αναποδιά» με τη συμφωνία AUKUS που έκανε έξαλλο τον Μακρόν για την ακύρωση ναυπήγησης υποβρυχίων για την Αυστραλία και υποχρέωσε τον Μπάιντεν να του κάνει το χατήρι για την πώληση των γαλλικών φρεγατών Belharra στην Ελλάδα, οι Αμερικανοί έχουν βάλει στόχο κάτι να μας πουλήσουν.

Ή να μας φορτώσουν!

Πολλοί αν όχι όλοι συνδέουν τη «βύθιση» του προγράμματος κορβετών στη προχθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου με τις αμερικανικές πιέσεις που κάποιους στην Αθήνα τους έχουν «λυγίσει», εδώ και καιρό.

Οι ανακρίβειες που διαδόθηκαν -για να το πούμε ευγενικά- για να υποστηριχθούν οι αμερικανικές «αλουμινότρατες» ήταν …μυθικές. Τώρα έρχονται νέα «αφηγήματα» που είναι απολύτως βέβαιο ότι θα «χαϊδέψουν» τα αυτιά ενός μέρους της ελληνικής κοινής γνώμης. Έρχεται…αμερικανική βοήθεια για να ναυπηγήσουμε το «εθνικό πλοίο»!

Το «εθνικό πλοίο» είναι ένα όραμα το οποίο ως σκέψη και σχέδιο θα μπορούσε να συζητηθεί αν οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν πράγματι προσανατολίσει τη χώρα στην παραγωγή «εθνικών προϊόντων». Δυστυχώς καμία δεν το έχει κάνει έως τώρα και δεν βλέπουμε και καμία διάθεση ούτε σήμερα . Ωστόσο σχέδιο από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το Πολυτεχνείο υπάρχει και ναυπηγικά με το προσωπικό που διαθέτουμε θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε το φιλόδοξο εγχείρημα., για το οποίο τελευταία φορά που κάτι ακούσαμε ήταν παραμονές των εκλογών του 2015 από τον κ.Τσίπρα. Ξεχάστηκε μετά…

Οι Αμερικανοί έχουν εντοπίσει το «τυράκι» και ετοιμάζουν «επικοινωνιακή καταιγίδα» με την οποία θα μας πουν ότι αν πάρουμε τα πλοία τους τώρα θα μας βοηθήσουν στην σχεδίαση , ίσως και στην παραγωγή του «εθνικού πλοίου». Όποιος θέλει να προσχωρήσει στο στρατόπεδο των αφελών είναι ελεύθερος να το κάνει, αλλά εθνικό πλοίο με αμερικανική βοήθεια μην περιμένετε και οι λόγοι είναι προφανείς.

Ακόμη κι αν οι Αμερικανοί εννοούν όσα θα πουν είναι κατανοητό ότι η υπόθεση θα χρειαστεί τουλάχιστον 10 εώς 15 χρόνια. Για το κόστος δεν αναφερόμαστε, γιατί αν πράγματι βρεθούν ελληνικές κυβερνήσεις να προχωρήσουν το εθνικό πλοίο, καλό θα είναι, έστω κι αν κοστίσει.

Θα πρέπει λοιπόν το ΠΝ να «φορτωθεί» πλοία που δεν θέλει αναμένοντας την αμερικανική βοήθεια; Το πρόβλημα μας απαιτεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορες λύσεις και σίγουρα δεν επιτρέπει πειράματα.

Η αποκάλυψη του militaire.gr για τη σύσκεψη στο Μαξίμου και όσα ειπώθηκαν σε αυτή για τις κορβέτες προκάλεσε «τρικυμμία» στους διαδρόμους του ΓΕΕΘΑ όπου οι φωνές του κ.Φλώρου ακούγονταν σε …μεγάλη ακτίνα. Δεν χρειάζονται…ελβετικά τυριά και οι «τρύπες» τους για να γίνονται γνωστά κάποια πράγματα. 

Το ΓΕΕΘΑ θέλει να έχει τον πρώτο λόγο ακόμη και για την ενίσχυση του Στόλου, αν και δεν έχει ιδέα για το αντικείμενο και η αποκάλυψη των θέσεων του επί των εξοπλιστικών φαίνεται ότι προκαλεί εκνευρισμό, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα όρια. 

The post H «βύθιση» των κορβετών έφερε τρικυμία στους διαδρόμους του ΓΕΕΘΑ και φέρνει και νέο «παραμύθι» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα