EastMed: «Υπό την πίεση Oruc Reis έκανε πίσω η Ελλάδα από το 2020»

Στο παρασκήνιο με τον αγωγό EastMed αναφέρθηκε ο Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στη Βουλή. Όπως είπε, αιφνιδιάσθηκε η κυβέρνηση, όπως ισχυρίστηκε πάλι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, όταν απέσυραν την υποστήριξη τους από τον EASTMED οι Αμερικανοί.

«Και όμως, το 2020 υπό την πίεση της κρίσης του Oruc Reis, συμφωνούσε με την Αίγυπτο νέα

εναλλακτική όδευση για το ισραηλινό αέριο, χωρίς μάλιστα να είναι σαφές αν υπήρξε συνεννόηση με την Κύπρο. Τον Οκτώβριο του 2021, στον 4ο γύρο του ελληνοαμερικανικού στρατηγικού διαλόγου, η Ελλάδα συμφώνησε σε συμπεράσματα από τα οποία -αντίθετα με ό,τι συνέβαινε σε όλους τους προηγούμενους γύρους- απουσίαζε κάθε μνεία στον αγωγό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Άρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δίνει τη κατεύθυνση αυτής της πολιτικής, της παραπληροφόρησης και των fakenews. Δεν είναι κάτι σημαντικό, είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του για το άδειασμα του EASTMED από τους Αμερικανούς. Ο ίδιος λίγο καιρό πριν είχε προχωρήσει σε βαρύτερο ολίσθημα: την περίφημη δήλωση ότι δεν έχει σημασία για την επιβίωση αν νοσηλεύεται κάποιος σε ΜΕΘ ή εκτός, αν γνώριζε την Έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα που έδειχνε, αυτονοήτως, το εντελώς αντίθετο. Σε όλους τους κρίσιμους τομείς ακολουθείται αυτή η αμοραλιστική πολιτική απόκρυψης, συσκότισης ή διαστρέβλωσης τη αλήθειας». Και διαπίστωσε:

Για το λόγο αυτό δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Για το λόγο αυτό δεν είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχουν πρακτικά στις πρόσφατες συνεδριάσεις της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας. Για πολύ μικρότερα πταίσματα τελείωσε η πολιτική σταδιοδρομία του Κουρτς στην Αυστρία και είναι στην κόψη του ξυραφιού αυτή του Τζόνσον στην Μ. Βρετανία.

«Η ανάγκη λοιπόν για εκλογές και μία νέα προοδευτική κυβέρνηση είναι θέμα πολιτικής ηθικής, απόρριψης του αμοραλισμού στην πολιτική ζωή. Αλλά και ζήτημα δημοκρατίας, για να κυβερνηθεί η χώρα προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων», κατάληξε στην ομιλία του ο κ. Κατρούγκαλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Όλες οι ειδήσεις

«Γκρίζα προπαγάνδα για χωρικά ύδατα, ΑΟΖ και Rafale»

«Η Τουρκία πρέπει να πιστέψει ότι δεν κάνουμε πίσω! Υποχωρητικότητα τέλος»-Ευάγγελος Αποστολάκης

ΙΜΙΑ 1996: Η μεγάλη νύχτα όπως την έζησε ένας «τεθωρακισμένος» στον Έβρο

The post EastMed: «Υπό την πίεση Oruc Reis έκανε πίσω η Ελλάδα από το 2020» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα