Δημοσκόπηση: Η επιρροή Ερντογάν συρρικνώνεται αλλά οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται την αντιπολίτευση! Δημοσκόπηση

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει υποστεί μεγάλη φθορά μετά από την πολυετή παραμονή του στο τιμόνι της εξουσίας. Οι εμμονές του, η κατάσταση της υγείας του και η φυσιολογική πολιτική φθορά του έχουν δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι έχουμε εισέλθει στη τελευταία φάση της παντοδυναμίας του.

Ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμούμε ότι στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν παραμένει πρώτος. Κι όχι μόνο αυτό…

Δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία των Τούρκων δεν πιστεύει ότι

το αντιπολιτευτικό μέτωπο που έχει δημιουργηθεί έναντι του Ερντογάν είναι έτοιμο να κυβερνήσει τη χώρα. Η δημοσκόπηση έγινε από την τουρκική εταιρεία δημοσκοπήσεων Metropoll.

Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά αν το «μέτωπο της αντιπολίτευσης»  ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το καθένα ξεχωριστά, είναι ικανά  να κυβερνήσουν την Τουρκία, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Gerçek Gündem .

Η δημοσκόπηση γίνεται 18 μήνες πριν από τις επόμενες εκλογές στην Τουρκία, με την  κυβέρνηση να προσπαθεί να ελέγξει τη χειρότερη οικονομική κρίση  στην σχεδόν 20ετή διακυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η πτώση της λίρας έχουν προκαλέσει πλήγμα στη δημοτικότητα του Ερντογάν και της κυβέρνησής του. Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι πληθαίνουν και αποτελούν το στόχο κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο Ερντογάν και ο ακραίος εθνικιστής σύμμαχος του Μπαχτσελί είχαν ψηφιστεί από το 54% το 2018, σε σύγκριση με το 34% της αντιπολιτευόμενης Εθνικής Συμμαχίας .

The post Δημοσκόπηση: Η επιρροή Ερντογάν συρρικνώνεται αλλά οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται την αντιπολίτευση! Δημοσκόπηση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα