6 Ιουνίου σαν σήμερα: Ο Κανάρης πυρπολεί τη ναυαρχίδα του Καρά Αλή
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 6 Ιουνίου
1809.... Στη Σουηδία καθιερώνεται νέο Σύνταγμα, το οποίο επαναφέρει την πολιτική εξουσία στο κοινοβούλιο, καταργώντας την απολυταρχία.
1822.... Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή στη Χίο.
1850.... Ο Λιβάις Στράους παρουσιάζει το πρώτο παντελόνι τζιν.
1907.... Η γερμανική εταιρία Henkel
1923.... Στη Διάσκεψη της Λοζάνης καθορίζονται οριστικά τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ορίζεται το μέσο του ρου του ποταμού Έβρου. Η Άγκυρα ανακαλεί κάθε αντίρρηση για παραχώρηση στην Ιταλία του Καστελόριζου.
1933.... Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου, αυτή τη φορά στην Αθήνα, την ώρα που βρίσκεται μαζί με τη σύζυγό του Έλενα στο αυτοκίνητο, επιστρέφοντας στο σπίτι τους από την Κηφισιά, όπου το ζεύγος Δέλτα τους είχε παραθέσει δείπνο.
.... Την ίδια μέρα στις ΗΠΑ, ανοίγει τις πύλες του ο πρώτος drive-in κινηματογράφος, στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσι.
1944.... Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Απόβαση της Νορμανδίας: Οι σύμμαχοι αποβιβάζονται στη Νορμανδία και αρχίζει η μεγάλη επίθεση, που έκρινε κατά πολύ τον τελικό νικητή του πολέμου.
1967.... Το καθεστώς των συνταγματαρχών απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και την αναμετάδοση της μουσικής του.
1969.... Δραπετεύει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης. Επικηρύσσεται αμέσως με 500.000 δραχμές.
1987.... Η Στέφι Γκραφ, 9 ημέρες πριν κλείσει τα 18, γίνεται η νεότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ρολάν Γκαρός με τη νίκη της στον τελικό επί της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με 6-4, 4-6, 8-6.
1992.... Τιμάται η πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια, Καλλιρρόη Παρέν, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
1995.... Η Νότια Αφρική καταργεί τη θανατική ποινή.
Σαν σήμερα το 1599 γεννήθηκε ο ισπανός ζωγράφος, Ντιέγκο Βελάσκεθ, το 1799 ο ρώσος ποιητής και συγγραφέας, Αλεξάντερ Πούσκιν, το 1875 ο γερμανός συγγραφέας, Τόμας Μαν («Το μαγικό βουνό»), το 1903 ο αρμενικής καταγωγής σοβιετικός συνθέτης, Αράμ Χατσατουριάν και το 1956 ο σουηδός τενίστας, Μπγιορν Μποργκ. Την ίδια μέρα το 1960 πέθανε ο δρομέας Χρήστος Μάντικας, κορυφαία μορφή των βαλκανικών αγώνων, το 1961 ο Καρλ Γιουνγκ, ελβετός γιατρός και ψυχολόγος, εισηγητής της σχολής της αναλυτικής ψυχολογίας και το 1968 ο αμερικανός γερουσιαστής, Ρόμπερτ Κένεντι, μια μέρα μετά τον πυροβολισμό του από τον παλαιστίνιο μετανάστη, Σιρχάν Σιρχάν.
The post 6 Ιουνίου σαν σήμερα: Ο Κανάρης πυρπολεί τη ναυαρχίδα του Καρά Αλή appeared first on Militaire.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τραγική κατάληξη σε βάφτιση – Την ώρα του μυστηρίου πέθανε στο νερό
- Έντονη φημολογία για Μιλουτίνοφ – Φερνάντο και Βούκτσεβιτς για Παναθηναϊκό!
- Δήλωση «βόμβα» Μασκ: «Ο Τραμπ περιλαμβάνεται στην λίστα του Επστάιν»
- Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός οπαδός της ΑΕΚ, Δημήτρης Χατζηχρήστος
- Πρώτη αντίδραση Τραμπ στην «βόμβα» του Μασκ ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι στη λίστα Επστάιν»
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ενημέρωση από τους «πράσινους» για τις ακυρώσεις εισιτηρίων και την επιστροφή χρημάτων
- Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία για το δώρο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο: Ο χάρτης με την Κωνσταντινούπολη ως ελληνικό έδαφος
- Θρήνος στην ΑΕΚ: Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Original Δημήτρης Χατζηχρήστος
- Πότε ο μεσημεριανός ύπνος γίνεται επικίνδυνος για την υγεία
- ΑΕΚ: Πέθανε ο ιδρυτής της Original, Δημήτρης Χατζηχρήστος – Η ανακοίνωση της ΠΑΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις militaire

- Τελευταία Νέα militaire
- 6 Ιουνίου σαν σήμερα: Ο Κανάρης πυρπολεί τη ναυαρχίδα του Καρά Αλή
- «Παγκόσμιος Πόλεμος και αντι-ιμπεριαλισμός»- Εκδήλωση την Παρασκευή στο αμφιθέατρο Αντ.Τρίτσης
- Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τους πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ
- ‘Εστειλαν μετάθεση σε νοσηλευόμενο στο 251 ΓΝΑ! Το ζήσαμε κι αυτό
- Μέριμνα προσωπικού μόνο για τους μετακλητούς του ΥΠΕΘΑ
- «Ο καπιταλισμός και η «δημοκρατία» του σε τροχιά πτώσης;»- Στάθης Νελλόπουλος
- Το σκίτσο της ημέρας από τον ΣΤΑΘΗ
- Επιεικώς, Επικοί Απάχηδες! Ο ΣΤΑΘΗΣ για τις «επιτυχίες» της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης
- Η Τουρκία στην νέα Αμυντική Αρχιτεκτονική της ΕΕ: Η στάση της Ελλάδας
- «Δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να αντιδράσει η κυβέρνηση στην άλωση της Αγίας Αικατερίνης»; Ν.Βρεττός
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Ιουνίου
- Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 06 Ιουνίου
- Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τι ώρα παίζουν σήμερα - Το κανάλι που το δείχνει
- Σαν σήμερα 6 Ιουνίου: Η νύχτα που ο Κανάρης εκδικήθηκε τη Σφαγή της Χίου
- Επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό με στόχο τη Χεζμπολάχ – Ο Λίβανος αναφέρει παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός
- Σε συγκλονιστικό αγώνα, η Ισπανία νίκησε τη Γαλλία 5-4 και πάει στον τελικό του Nations League
- Ανδρουλάκης με Αρχιεπίσκοπο Σινά: «Σεβασμός στη θρησκευτική ελευθερία και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής»
- Ενοίκια: Τι αλλάζει στα μισθωτήρια
- Wall Street: Βυθίστηκε λόγω της κόντρας Τραμπ-Μασκ – 150 δισ. δολάρια αξία έχασε η Tesla!
- Ο Τραμπ απειλεί τα κρατικά deals του Μασκ