5 ερωτήματα από τη Χίο για τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Ν.Μηταράκη

Του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ 

από το Inda News

Σε δυσδιάκριτα όρια κινούνται πρακτικές που εμφανίστηκαν στο νησί μετά το Πάσχα και με αφορμή το έθιμο του «Φανού» στο  Θολοποτάμι. Ένα γεγονός που δεν θα είχε απασχολήσει κανέναν, όπως και στο παρελθόν έχει συμβεί, αν και κινήθηκε στα όρια της υπερβολής. Παρότι είναι τουλάχιστον ατυχές να επιχειρείται να συσχετιστεί με φαινόμενα «πλατείας» που ζήσαμε κατά το παρελθόν, είναι τραγική η διαχείρισή του από τον θιγόμενο Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Χωρίς περιστροφές

θέτουμε τα ερωτήματα για τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί από το Πάσχα μέχρι και σήμερα στο Θολοποτάμι:

Με ποια θεσμική εντολή ενεργοποιήθηκε η αστυνομία, όπως ο πρώην αντιδήμαρχος Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Κλιαμενάκης, δήλωσε; Εάν υπάρχει τέτοια εντολή σε τι αφορά; Εάν δεν υπάρχει, ποιος έδωσε την εντολή να διερευνηθούν συμβαίνοντα σε ένα έθιμο;Ζητήθηκε ή όχι από νέα παιδιά του χωριού που έχουν διοριστεί ως συνοριοφύλακες να ζητήσουν συγγνώμη από τον κ. Μηταράκη;Διατυπώθηκε ή όχι η «απειλή» για αποκλεισμό του χωριού από χρηματοδοτήσεις του Δήμου; Και εάν ναι από ποιον και με ποια αρμοδιότητα;Διατυπώθηκε η «προτροπή» προς νέους του χωριού να «υποδεχθούν» τον κ. Υπουργό και να ζητήσουν συγγνώμη;Διατυπώθηκε η «απειλή» ότι οι νέοι του χωριού θα αποκλειστούν από τυχόν διορισμούς στο Δήμο; Από ποιον και με ποια αρμοδιότητα;

Τα ανωτέρω, που δεν είναι καθόλου φήμες, δεν συνιστούν ούτε ψύχραιμη, ούτε σοβαρή αντιμετώπιση. Κινούνται στα όρια της δημοκρατίας. Θυμίζουν εποχές που απαιτείτο να συμπληρωθούν ερωτηματολόγια ενόψει πρόσληψης στο δημόσιο με ερωτήσεις του τύπου: «έχετε λάβει ποτέ μέρος σε εκδηλώσεις, μνημόσυνα, εκδρομές, εκθέσεις ή χοροεσπερίδες που διοργανώθηκαν από πρόσωπα που με οποιονδήποτε τρόπο υπηρέτησαν αντεθνικά συμφέροντα;» (Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, 21-1-1972).

Σε τελευταία ανάλυση αντιπροσωπεύουν τέτοιες πρακτικές φιλελεύθερες και δημοκρατικές αξίες που πρεσβεύει ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης; Αντιπροσωπεύουν τον Νεοδημοκράτη ψηφοφόρο; Αντιπροσωπεύουν το δημοκρατικό νησί της Χίου;

Τελικά όσο η απομόνωση από τη κοινωνία μεγαλώνει τόσο επιβεβαιώνεται η ρήση του Mikhail Turovsky: «Όσο πιο μακρύ είναι το αδιέξοδο τόσο περισσότερο μοιάζει με δρόμο».

The post 5 ερωτήματα από τη Χίο για τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Ν.Μηταράκη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα