19 αμφίσημες λέξεις του κογκρέσου … απογειώνουν τα τουρκικά F 16

Ανάλυση – διάλυση ψευδαισθήσεων από τον Κώστα Μαρδά

To κείμενο που πρόσθεσαν – μετά από παρέμβαση του Λευκού Οίκου  –   οι επιτροπές Άμυνας του Αμερικανικού κογκρέσου στον αμυντικό προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών , δεν αποτρέπει την τουρκική επιθετικότητα στον αέρα του Αιγαίου.

Ας διαβάσουμε , παρακαλώ, προσεκτικά τις 19 λέξεις της παραγράφου που θεωρήθηκε από τους αναλυτές ως … «ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα»…

«Πιστεύουμε ότι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις

σε εναέριους χώρους άλλων νατοϊκών συμμάχων».

Παρατηρήσεις :

Δεν πρόκειται για διάταξη δικαίου, αλλά για απλή… πίστη, σύσταση, ενθάρρυνση, διακήρυξη, ευχή…Δεν περιλαμβάνει τον όρο «παραβιάσεις», αλλά μόνο «υπερπτήσεις». (Η υπερπτήση συνιστά παραβίαση, αλλά κάθε παραβίαση δεν είναι υπερπτήση ).Δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά στο «Αιγαίο», όπου μέχρι χθες η Τουρκία είχε πραγματοποιήσει , από την αρχή του χρόνου , 9.000 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και 230 υπερπτήσεις , χρησιμοποιώντας εκτός από τα εγχώρια Μπαϊρακτάρ και αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως και υπό εκσυγχρονισμό  F 16.Δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά στην παραβατική «Τουρκία».

5 . Προσοχή : Χρησιμοποιεί πληθυντικό… Μιλάει για «εναέριους χώρους» -«οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ»-και όχι για τον εναέριο χώρο τη Ελλάδας όπου η… «συμμαχική» αεροπορία της γείτονος έχει προβεί σε 55.000 παραβιάσεις από το 1987.

Δεν προνοεί , ούτε και παραπέμπει σε ενδεχόμενη ρήτρα κυρώσεων .

6. Είναι έτσι διατυπωμένη η παράγραφος, ώστε να αντιστοιχεί στην χρόνια θέση της Ουάσιγκτον για ίσες αποστάσεις απέναντι στους δύο…  «πολύτιμους συμμάχους- Ελλάδα και Τουρκία, που πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους με διπλωματικά μέσα», σύμφωνα με τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ . Θέση που πλησιάζει με την νεόκοπη- εξοργιστική  τουρκική θέση ότι η Τουρκία προχωρεί σε παραβιάσεις στο Αιγαίο απαντώντας στις… ελληνικές παραβιάσεις.

Πρόκειται ένα κείμενο επιτήδειας ουδετερότητας, παρά το φιλελληνικό του… υπονοούμενο…  Όπως το ερμηνεύουμε εμείς εναντίον της Τουρκίας, έτσι μπορούν να το ερμηνεύσουν και οι Τούρκοι εναντίον μας…     

Προσωπικά δεν με εκπλήσσει, αφού, όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες του Μilitaire, ήδη από τις 18 Ιουλίου και τις 12 Οκτωβρίου είχα αναλύσει «με το νι και με το σίγμα» σε συνέντευξή μου στον Πάρι Καρβουνόπουλο ότι :

Η τροπολογία του Δημοκρατικού βουλευτή Κρις Πάπας, δεν συνιστούσε … «μπλόκο», κατά πώς έγραφαν άκριτα όλα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και επαναλάμβαναν απαξάπαντες οι αξιότιμοι αναλυτές, αλλά υπό όρους ΠΩΛΗΣΗ… Και ότι, παρά τις αξιοθαύμαστες ενέργειες του φλογερού φιλέλληνα  Δημοκρατικού Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ ως προέδρου της  (όχι και τόσο… ) «πανίσχυρης» Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, o Πρόεδρος Μπαίντεν θα κάνει το χατίρι στον Ερντογάν. Γιατί; Κυρίως γιατί με τη συμφωνία των σιτηρών έλυσε το μέγα ζήτημα της επαπειλούμενης πείνας σε Ασία, Αφρική, αλλά και Ευρώπη  χάρις στη διαμεσολάβηση του προς Πούτιν – Ζελένσκι , ενώ παράλληλα μεσολαβεί για μια εκεχειρία Ρωσίας- Ουκρανίας . Σημειώστε επιπροσθέτως ότι φιλοξένησε στην Άγκυρα συνάντηση των αρχηγών CIAFSB προκειμένου ο θερμός πόλεμος να μην κλιμακωθεί σε πυρηνική αναμέτρηση Μόσχας- Ουάσινγτον.

Αποκάλυψα επίσης ότι :

Το Στέητ Ντηπάρτμεντ με ανακοίνωση της 11ης Νοεμβρίου 2020, επί υπουργού Πομπέο , απαντώντας στον Μενέντεζ για την κατάθεση λίστας τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, σύμφωνα με διάταξη του νόμου East Med Act, εξεδήλωσε …αδυναμία παροχής στοιχείων διότι… «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν συμφωνημένα εναέρια και θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» !

Για να καταλάβει κανείς πόσο  αποφασισμένος είναι ο Πρόεδρος Μπάϊντεν να δώσει το πράσινο φως στον εκσυγχρονισμό 80 τουρκικών F 16  και στην αγορά 40 , εισπράττοντας αρκετά δισεκατομμύρια και ελέγχοντας  με τα ανταλλακτικά επί 20 – 30 χρόνια την πολεμική αεροπορία της δύστροπής Άγκυρας, αρκεί να λάβει υπόψιν του ότι:

Ο Λευκός Οίκος κατάφερε να πείσει τους κόγκρεσμεν να αφαιρέσουν την ψηφισμένη (!) από τη Βουλή των Αντιπροσώπων φιλελληνική τροπολογία του βουλευτή Κρίς Πάπας για την υποχρέωση του Αμερικανού Προέδρου να καταθέσει στοιχεία στο κογκρέσο πως οι Τούρκοι δεν έχουν κάνει υπερπτήσεις…

Και- επιπλέον –  να απορρίψουν την τροπολογία που είχαν καταθέσει στη Γερουσία οι Γερουσιαστές Μενέντεζ και Βαν Χόλεν , δια της οποίας έθεταν τον περαιτέρω όρο να μην χρησιμοποιούνται τα πωληθέντα F 16 κατά των φιλοαμερικανών Κούρδων της Συρίας…

… Που ήδη βομβαρδίζονται  με διαταγή του… Αρχιστρατήγου Πρόεδρου της Τουρκίας!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Σας ευχαριστούμε κ Μενέντεζ!

Κάνατε  ό, τι μπορούσατε και με το παραπάνω !

Και δεν αμφιβάλλουμε ότι θα κάνετε ό, τι μπορείτε μέχρι τέλος που θα ψηφισθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός

Αλλά πώς να νικήσετε 40 + 80 =  120 F 16 , όπως προσδοκούσαν αφελείς διεθνολόγοι ;    

The post 19 αμφίσημες λέξεις του κογκρέσου … απογειώνουν τα τουρκικά F 16  appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα