Βοδινό και αρνί από την Ευρώπη ψάχνουν τώρα οι Κινέζοι

Στο Ην. Βασίλειο και τη Δανία βρέθηκαν στα μέσα Σεπτεμβρίου Κινέζοιαξιωματούχοι για να επιθεωρήσουν εκμεταλλεύσεις εκτροφής βοοειδών και προβάτων,αλλά και εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος, καθώς η Κίνα προσπαθεί να στραφείπερισσότερο προς εισαγωγές βόειου κρέατος και αρνιού, αρχής γενομένης από τοεπόμενο έτος.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη, καθώς υπάρχειεν ισχύ πολυετής αποκλεισμός εισαγωγών βρετανικού αρνιού στην Κίνα, ενώ οι κτηνοτροφικέςοργανώσεις της Ουαλίας θεώρησαν την επίσκεψη ένα ακόμη

σημαντικό βήμα, αφού νωρίτεραφέτος είχε υπογραφεί συμφωνία για το βόειο κρέας.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Αγροτικών Υποθέσεων της Ουαλίας, ΛέσλιΓκρίφιθς, δήλωσε από την πλευρά της ότι: «Ο τομέας του κόκκινου κρέατος έχειτεράστια σημασία για την ουαλική γεωργία και οικονομία. Καθώς το Ην. Βασίλειοετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η άρση των απαγορεύσεων προσφέρειμια μεγάλη ευκαιρία για τους παραγωγούς μας να δοκιμάσουν νέες αγορές τουεξωτερικού και να πάρουν μια θέση στην κινεζική αγορά».

Για τη Δανία, η επίσκεψη είχε κανονιστεί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του υπουργού Τροφίμων Μόγκενς Γένσεν στην Κίνα.

Οι εξελίξεις αυτές ίσως να διαμορφώσουν μια τροποποιημένη εικόνα σε σχέση με την υφιστάμενη στο διεθνές εμπόριο, καθώς επί του παρόντος, κύριοι προμηθευτές της Κίνας για βόειο κρέας και αρνί είναι η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ουρουγουάη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα