Τις θέσεις και προτάσεις των μικρομεσαίων παρουσίασε στον πρωθυπουργό η ΓΣΕΒΕΕ

07:00 5/9/2019 - Πηγή: meatnews

Αντιπροσωπείατου Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Καββαθάκαι τον Γενικό Γραμματέα Γ. Κουράση, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου,μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε κοινή σύσκεψη τωνΚοινωνικών Εταίρων, ενόψει της ΔΕΘ.

Σύμφωνα μετην ενημέρωση εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ, ο Πρόεδρός της παρουσίασε τις θέσεις

τηςΣυνομοσπονδίας κι επικεντρώθηκε στα εξής θέματα: τη δημιουργία ακατάσχετουλογαριασμού, την έναρξη λειτουργίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, τησυνέχιση της μείωσης της φορολογίας, τη θεσμοθέτηση του προτιμησιακούδικαιώματος του δανειολήπτη σε περίπτωση μεταπώλησης του δανείου του, τηνεπαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του καθορισμούτων κατώτατων αμοιβών στην αρμοδιότητα των κοινωνικών εταίρων και προτάσεις γιατην επίλυση του προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Σαμοθράκηςλόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Με αφορμή τησυνάντηση, παραδόθηκαν στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης επεξεργασίες τηςΣυνομοσπονδίας που περιλαμβάνουν:

1. Τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ για όλα τατρέχοντα οικονομικά θέματα που αφορούν τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

2. Τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τηνκρίση που δημιουργήθηκε στη Σαμοθράκη με αφορμή τη διακοπή της ακτοπλοϊκήςσύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη

3. Την 6μηναία έρευνα οικονομικού κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 28 Αυγούστου

4. Την ετήσια έρευνα 2019 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκδόθηκε τον Απρίλιο κι εστιάζει στις διαρθρωτικές αλλαγές της προηγούμενης δεκαετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα