Την ψηφιακή πλατφόρμα e- καταναλωτής παρουσίασαν Υπ. Ανάπτυξης και ΟΚΑΑ

21:00 9/3/2020 - Πηγή: meatnews

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, μαζί με την Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσίασαν την νέα ψηφιακή πλατφόρμα e-Καταναλωτής (ekatanalotis.gr).

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή για IOS &Anroid κινητά, η οποία σχεδιάστηκε σε πολύ

σύντομο διάστημα, ώστε να ωφεληθεί οκαταναλωτής, ο οποίος θα έχει καθημερινή αξιόπιστη ενημέρωση και σύγκριση, γιατις λιανικές τιμές σε προϊόντα που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια.

Όπως δήλωσε ο Απόστολος Αποστολάκος “ξεκινάει μια νέα εποχή Καινοτομίας καιΨηφιοποίησης στην Λιανική, που ωφελείόλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τους καταναλωτές, το λιανεμπόριο και τηνΚυβέρνηση, με αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία που διασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια της αγοράς”.

Επίσης μίλησε για τον σημαντικό ρόλο τουΟργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας ο οποίος διασυνδέει τον πρωτογενήτομέα της παραγωγής μας, με τους τελικούς καταναλωτές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΆδωνιςΓεωργιάδης επισήμανε “τον τεράστιορόλο” του ΟΚΑΑ για τη λειτουργία της αγοράς στην Ελλάδας διότι είναι μιαυγιής εταιρεία του Δημοσίου με κέρδη και εύρυθμη λειτουργία.

Ο ΟΚΑΑ διαθέτει 13 εγκαταστάσεις στρατηγικάτοποθετημένες σε όλη τη χώρα που αποτελούνται από τις κεντρικές ιχθυαγορές& ιχθυόσκαλες, την κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας, την κρεαταγορά, τηνΑγορά Λιανικής του καταναλωτή και τη λαχαναγορά της Πάτρας, ενώ προσφέρεικαθημερινά το σύνολο των φρέσκων και νωπών προϊόντων δηλαδή κρέας, ψάρια, λαχανικά & φρούτα στοσύνολο της επικράτειας.

Σχετικά με την εφαρμογή, ο Υπουργός Ανάπτυξηςκαι Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης,ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης και ο ΓενικόςΓραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης,οι οποίοι εγκαινίασαν κατόπιν την νέαψηφιακή πλατφόρμα e-Καταναλωτής,τόνισαν ότι είναι η πρώτη ψηφιακή εφαρμογή της νέας κυβέρνησης, η οποία τίθεταιπρος χρήση στο κοινό, αλλά έχει την ιδιαιτερότητα ότι συμμετέχουν καθολικά και αυτοβούλως οιεταιρείες σε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τον καταναλωτή αλλά και για τηνεύρυθμη λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού.

Η εφαρμογή είναι πλέον προσβάσιμη μέσω κινητούγια τα 1.000 προϊόντα που καταγράφει ηΕΛΣΤΑΤ, ενώ θα προστίθενται συνεχώς νέαπροϊόντα και κατηγορίες. Η υλοποίηση της εφαρμογής δίνει τη δυνατότητα στονκαταναλωτή να βρίσκει τις πιο συμφέρουσες τιμές & να κερδίσει χρήματα, καιστην αγορά να λειτουργήσει σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού Μετά την λήξη της παρουσίασης, ο Πρόεδρος του ΔΣ ΧρήστοςΚρομμύδας, η Διοίκηση και τα στελέχη του ΟΚΑΑ προσέφεραν στουςσυμμετέχοντες, φρέσκους χυμούς και φρούτα στον εξωτερικό χώρο του Αμφιθεάτρουτου ΟΚΑΑ.

The post Την ψηφιακή πλατφόρμα e- καταναλωτής παρουσίασαν Υπ. Ανάπτυξης και ΟΚΑΑ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα