«Τέλος στην εποχή των κλουβιών», αλλά υπό όρους, λένε τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ενδιαφέρον για το θέμα της κατάργησης των κλουβιών σε κτηνοτροφικούς κλάδους, είχε το χθεσινό (19/7) Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.

Οι Υπουργοί συζήτησαν για την Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών «Τέλος στην εποχή των κλουβιών», η οποία έλαβε 1,4 εκατομμύρια υπογραφές από ολόκληρη την Ε.Ε. και αποσκοπεί να απαγορευθεί ο εγκλωβισμός ζώων εκτροφής, όπως κότες, κουνέλια, χήνες, πάπιες, θηλυκοί χοίροι και μοσχάρια.

Μεγάλο μέρος των κρατών μελών δεν διαφωνεί με αυτο, όμως οι υπουργοί

Γεωργίας χθες έθεσαν το θέμα στη ρεαλιστική του βάση, καθώς δεν είναι όλα τόσο απλά. Συγκεκριμένα, πολλές αντιπροσωπείες επεσήμαναν ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει ενδεχομένως αρνητικό αντίκτυπο στους κτηνοτρόφους, όσον αφορά το κόστος της μετάβασης και την απώλεια ανταγωνιστικότητας έναντι χωρών εκτός ΕΕ.

Μετά τη χθεσινή συζήτηση, εκείνο που φαίνεται ότι μπορεί να προχωρήσει άμεσα είναι να προβεί η Κομισιόν σε μια πλήρη εκτίμηση των επιπτώσεων της πρωτοβουλίας, ενώ θα είναι αναγκαίο να προβλεφθεί χρηματοδότηση για τους κτηνοτρόφους που αφήνουν πίσω το σύστημα κλωβών.

Εξίσου σημαντική όμως, θεωρούν οι υπουργοί την ανάγκη να εφαρμοσθούν τα ίδια πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων στα κτηνοτροφικά προϊόντα που εισάγονται από χώρες εκτός Ε.Ε.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα