Σύμφωνο συνεργασίας για τον αγροδιατροφικό τομέα υπέγραψαν Πατούλης, Βορίδης, Πιερρακάκης

Ωςμια σημαντική βάση πάνω στην οποία θα αναπτυχθούν συνεργασίες και πρωτοβουλίες για τον αγροτοδιατροφικότομέα μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, χαρακτηρίστηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπεγράφηδιαδικτυακά την περασμένη Παρασκευή από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καιΤροφίμων Μ. Βορίδη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη.

Στόχοςτου Συμφώνου Συνεργασίας είναι μεταξύ άλλων, η βελτίωση των υπηρεσιών οι οποίεςπαρέχονται στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στοναγροτοδιατροφικό τομέα, η διασύνδεση των

συμβαλλόμενων φορέων, καθώς επίσης καιο καθορισμός του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των τριών μερών στο πεδίο τηςψηφιακής εξυπηρέτησης των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.

Οκ. Βορίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπογράμμισε ότι το Σύμφωνο Συνεργασίαςπου υπεγράφη με την Περιφέρεια Αττικής θα αποτελέσει παράδειγμα για τηνανάπτυξη αντίστοιχων Συμφώνων και με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Επιπλέον,εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του και επισήμανε μεταξύ άλλωνότι μπορεί να εξασφαλιστεί μια διαλειτουργική συνεργασία των συμβαλλόμενων ηοποία θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Απότην πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης χαιρέτισε και αυτός με ικανοποίηση την υπογραφήτου Συμφώνου και τόνισε ότι το σημείο κλειδί για την μείωση της γραφειοκρατίαςείναι η διαλειτουργικότητα και μάλιστα στην περίοδο της πανδημίας που βιώνουμεαυτό είναι αναγκαίο. Επίσης τόνισε ότι θα είναι αρωγός στις πρωτοβουλίες που θααναληφθούν.

ΟΠεριφερειάρχης ΑττικήςΓ.Παυτούλης υπογράμμισε ότι ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα στην αναπτυξιακή επανεκκίνησητης Αττικής και δήλωσε μεταξύ άλλων: «ΗΠεριφέρεια Αττικής με σχέδιο και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στηρίζει καιενισχύει τις δράσεις του αγροδιατροφικού τομέα συμβάλλοντας και στηνεξωστρέφεια της χώρας. Με το σύμφωνο συνεργασίαςπου υπογράφουμε σήμερα, μπαίνουν οι βάσεις μιας στενής συνεργασίας των τριώνμερών σε σημαντικά πεδία όπως είναι και αυτό της ψηφιακής εξυπηρέτησης τωνσυντελεστών της αγροτικής παραγωγής. Η Περιφέρεια Αττικής με σταθερά βήματα και συνεργασίες όπως τη σημερινήαποδεικνύει έμπρακτα ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο νέο τοπίο, όπως αρμόζειστην ιστορική της βαρύτητα και τη στρατηγική της σημασία».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Αττικής, Μ. Κουρή και ο αρμόδιος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σ. Βοϊδονικόλας. 

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει αναπτύξει προηγμένες υπηρεσίες ψηφιακής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης, οι οποίες παρέχονται μέσω του Οδηγού του Πολίτη (pattikis.gr), καθώς και μέσω των υπηρεσιών ψηφιακής κατάθεσης και διαχείρισης αιτημάτων. Στον Οδηγό του Πολίτη και στην κατηγορία του αγροτοδιατροφικού τομέα περιλαμβάνονται αυτή τη στιγμή περισσότερες από 115 υπηρεσίες ενημέρωσης και εξυπηρέτησης.

Στο πλαίσιο αυτού του συμφώνου συνεργασίας, η Περιφέρεια Αττικής θα μεριμνήσει για τον διαμοιρασμό του οργανωμένου περιεχομένου ενημέρωσης σε θέματα του αγροτικού τομέα.

The post Σύμφωνο συνεργασίας για τον αγροδιατροφικό τομέα υπέγραψαν Πατούλης, Βορίδης, Πιερρακάκης appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα