Πέντε δράσεις για την ανταγωνιστικότητα της μεταποίησης στην ελληνική περιφέρεια

Εκπροσωπώντας κατ’εξοχήν τις μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την Ελληνικήπεριφέρεια, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) επιδιώκει την υλοποίηση πέντεδράσεων – προγραμμάτων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίωνμεταποιητικών επιχειρήσεων.

Οι προτάσειςαπευθύνονται στην Πολιτεία και έχουν προκύψει από επανειλημμένες έρευνες τουΣΒΕ μεταξύ των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιφέρειας τηντελευταία τριετία.

Οι πέντε δράσεις, γιατις οποίες η Διοίκηση του ΣΒΕ υποστηρίζει ότι «η υλοποίησή τους θα έχει άμεση,έμπρακτη και

μετρήσιμη θετική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα της περιφερειακήςβιομηχανίας», είναι:

Η μείωση του λειτουργικού κόστους της βιομηχανίας, με κυριότερους τομείςπαρέμβασης:

Τη «Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας»Την «Εφαρμογή αισθητήρων για μείωση του κόστουςπαραγωγής»Τη «Ορθολογικότερη διαχείριση ανθρώπινων πόρων& διοικητικών διαδικασιών» Την «Ανάπτυξη διαδικασιών marketing προϊόντων και υπηρεσιών με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης»Τη «Μετεξέλιξη των παραγωγικών εγκαταστάσεων καιτων κτιρίων διοίκησης σε «πράσινα», και, Την «Εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Η ενδυνάμωση της εξωστρέφειας, με βασικούς άξονες:

την εκπόνηση προϊοντικών ερευνών αγοράς, την προβολή διεθνώς εμπορεύσιμων μεταποιημένων ελληνικώνπροϊόντων σε συγκεκριμένες αγορές στόχους του εξωτερικού, και, την ανάπτυξη ή/και ένταξη Ελληνικών μεταποιημένωνπροϊόντων σε διεθνή δίκτυα διανομής.

Η ενίσχυση της καινοτομικότητας των μεταποιητικώνεπιχειρήσεων, με κυρίαρχους στόχους: αρχικά την σωστή οργάνωση «Τμημάτων Έρευνας και Ανάπτυξης»,και, ακολούθως, την επαρκή δικτύωση και συνεργασία με ερευνητικά ινστιτούτα καιεργαστήρια, των Ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

Η προσαρμογή των μεταποιητικών επιχειρήσεων στο μοντέλο της «κυκλικής οικονομίας», με την υλοποίηση δράσεων μέτρησης και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, και, εξοικονόμησης ενέργειας, και,

Η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού όλων των επιπέδων οργάνωσης των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιφέρειας, μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία απαραίτητα θα οδηγούν στην πιστοποίηση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων σ΄ αυτά, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και σωστά οι προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

The post Πέντε δράσεις για την ανταγωνιστικότητα της μεταποίησης στην ελληνική περιφέρεια appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα