Ορίσθηκε η νέα ηγεσία του ΕΦΕΤ

Την τοποθέτηση του Πολυχρόνη Πολυχρονίου στη θέση του προέδρου του ΕΦΕΤ και του Διονυσίου Βλάχου στη θέση του αντιπροέδρου ενέκρινε σε συνεδρίασή της η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός ΥΠΑΑΤ Στ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι ο ΕΦΕΤ είναι ο κύριος και βασικός φορέας

ελέγχου τροφίμων και ότι στο εξής θα δοθεί προτεραιότητα στην προστασία του καταναλωτή και στην φήμη των ελληνικών προϊόντων, με συντονισμένους ελέγχους. «Διαπίστωσα ότι στη διαδρομή από το χωράφι μέχρι το ράφι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υπηρεσιών που διενεργούν ελέγχους εκ παραλλήλου και πολλές φορές μη συντονίζοντας τις δράσεις τους» είπε ο κ. Αραχωβίτης επαναφέροντας την αναγκαιότητα του συντονισμού και ζητώντας από τους δύο προταθέντες για την ηγεσία του ΕΦΕΤ, «αφενός να συνεχίσουν το έργο που ο ΕΦΕΤ επιτελεί μέχρι σήμερα, αφετέρου τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στον ελεγκτικό μηχανισμό φορείς», καθώς ο ΕΦΕΤ είναι μεν «ο επιτελικός φορέας για τη διασφάλιση της ποιότητας του τροφίμου, ωστόσο πριν, προς το χωράφι, αλλά και μετά, μέχρι το πιάτο, υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς».

Πολυχρόνης Πολυχρονίου

Με τη σειρά του, και απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο Πολυχρόνης Πολυχρονίου μίλησε για περισσότερους, πιο στοχευμένους, πιο αποτελεσματικούς ελέγχους. «Θα προσπαθήσουμε, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο πεδίο, να ενισχύσουμε τα συστήματα αυτοελέγχου που έχουν οι επιχειρήσεις στο εσωτερικό τους, προάγοντας έτσι μέσα στις ίδιες τις επιχειρήσεις ένα περιβάλλον μιας κουλτούρας ασφάλειας. Θα στρέψουμε επίσης την προσοχή μας στον τομέα ενημέρωσης των πολιτών ώστε αυτοί να μην είναι απλώς παθητικοί καταναλωτές» υπογράμμισε ο κ. Πολυχρονίου.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Βλάχος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αποστολής του ΕΦΕΤ τόσο για τα τρόφιμα όσο και για την παραπλανητική διαφήμιση που μπορεί να βλάψει τους καταναλωτές.

Διονύσης Βλάχος

Ο Πολυχρόνης Πολυχρονίου έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, αλλά και ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Ο Διονύσης Βλάχος έχει εργαστεί επί δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα ασχολούμενος μεταξύ άλλων με την πιστοποίηση της ασφάλειας τροφίμων, ενώ για 16 χρόνια, μέχρι και σήμερα, εργάζεται στο ΥΠΑΑΤ και ασχολείται με τα θέματα των ελέγχων των φυτοφαρμάκων και των υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων στα εισαγόμενα και παραγόμενα τρόφιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα