Μικτό σύστημα ΕΛΓΑ και ιδιωτικής ασφάλισης προς μια ομπρέλα καλύψεων για τον παραγωγό

Τη σαφή πρόθεσή του για την αναδιοργάνωση τουσυστήματος των γεωργικών εισφορών με την εμπλοκή σε αυτό και της ιδιωτικήςασφάλισης επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σεσυνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει λάβειτην εντολή από τον ελληνικό λαό να εμπλέξει την ιδιωτική ασφάλιση καισυμπλήρωσε ότι «η προσπάθειά μας είναι να μην αυξηθούν οι εισφορές, αλλά ναυπάρξει ένα σύστημα μεικτό όπου ΕΛΓΑ

και ιδιωτική ασφάλιση θα παρέχουν μίαομπρέλα καλύψεων».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε ότι «η αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ είναι κάτι πολύ σύνθετο και θα πάρει χρόνο» προσθέτοντας ότι ο οργανισμός λειτουργεί με παθητικό 40–50 εκατομμύρια ευρώ και «αυτό γεννά την ανάγκη αναδιάρθρωσής του».

Ανέφερε δε ότι στόχος είναι η εφαρμογή ενός σχεδίου το οποίο με την αναδιοργάνωση του συστήματος γεωργικών ασφαλίσεων της χώρας και με την εμπλοκή της ιδιωτικής ασφάλισης θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα για τον παραγωγό.

The post Μικτό σύστημα ΕΛΓΑ και ιδιωτικής ασφάλισης προς μια ομπρέλα καλύψεων για τον παραγωγό appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα