Θεσμικά και οικονομικά θέματα στις συναντήσεις της ΠΕΚΔΥ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ) συναντήθηκετην Τρίτη 5 Νοεμβρίου με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΦωτεινήΑραμπατζή και ακολούθως με τον υπουργό Μαυρουδή Βορίδη, και συζήτησαν μαζί τουςθεσμικά και οικονομικά θέματα του κλάδου.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι τηςΠΕΚΔΥ ευχαρίστησαν την πολιτική ηγεσία, αναγνωρίζοντας την άμεση ανταπόκρισηστα αιτήματά της για την πρόσληψη 46 συμβασιούχων κτηνιάτρων για την αντιμετώπισητης Αφρικανικής

Πανώλους των Χοίρων, καθώς και για την παρέμβαση του υπουργούώστε να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο Υπουργείο ΑγροτικήςΑνάπτυξης και Τροφίμων.

Η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζοντας την τραγική υποστελέχωση τωνκτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειών, δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει στο ΥπουργείοΕσωτερικών για την άμεση προώθηση των αιτημάτων των Περιφερειών που αφορούν τηνπρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων.

Σχετικά με την επαναχορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος. Δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, εν αναμονή της ολοκλήρωσης του έργου της αρμόδιας επιτροπής.

Τέλος, αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματα (στελέχωση της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, ένταξη των αποζημιώσεων της εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου στα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων, κατάργηση του «θεσμού» του κτηνιάτρου εκτροφής, κτιριακά προβλήματα κεντρικών κτηνιατρικών υπηρεσιών) κατατέθηκαν οι απόψεις της ΠΕΚΔΥ και η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει.

The post Θεσμικά και οικονομικά θέματα στις συναντήσεις της ΠΕΚΔΥ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα