Μια… Μπριγάδα γαστρονομίας στη Food Expo

Την πρώτη δημόσια παρουσίασή της με στήριξη των παραγωγών και των τοπικών προϊόντων, πραγματοποιεί η νεοσύστατη κίνηση επαγγελματιών της διατροφής «Μπριγάδα». Η Μπριγάδα των Ελλήνων Μαγείρων θασυμμετέχει στο περίπτερο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος - ΕΔΟΚμε σειρά εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Food Expo.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, στις 16και 17 Μαρτίου, στο περίπτερο της ΕΔΟΚ, οι κρεοτέχνες της Μπριγάδας από τις 12:00έως τις 15:00 θα παρουσιάσουν την ανατομία των σφαγίων, κοπές και σκευάσματα. Ταείδη που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι τοπικές φυλές ζώων:

Μεγάλο Αρνί Ελασσόνας,Αυτόχθονας μαύρος χοίρος, Greco Agnus,Βραχυκερατική αγελάδα και Κατερίνης. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν ελληνικάπροϊόντα όπως Φέτα ΠΟΠ, Φορμαέλα, προσούτο προβατίνας, λουκάνικα γεμιστά απόπρόβειο κρέας και κιμάς προβάτου.

Τα σκευάσματα θα ετοιμαστούν στηλογική του γρήγορου ψησίματος για τη νοικοκυρά αλλά και τη μαζική εστίαση, ενώοι σεφ της Μπριγάδας θα ψήνουν και θα προσφέρουν λιχουδιές στους παρευρισκόμενουςγια να γευτούν τα προϊόντα.Στοπλαίσιο των εκδηλώσεων, στο περίπτερο θα παρουσιαστεί θάλαμος ξηράς ωρίμανσηςμε μικροκλίμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα