Με χαιρετισμό της υφυπουργού ΥΠΑΑΤ και σημαντικές εισηγήσεις η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου Κρέατος

17:00 1/2/2019 - Πηγή: meatnews

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή το 6οΠανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος, το οποίο διοργανώνει το περιοδικό Meat News στοπλαίσιο της έκθεσης Zootechnia2019.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε η υφυπουργός ΑγροτικήςΑνάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία έκανε λόγο για τη στροφή στηνποιότητα που όλο και πιο φανερά εκδηλώνει ο σύγχρονος καταναλωτής, δηλώνονταςμάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να πληρώσει περισσότερα για ποιοτικά τρόφιμα.Αυτή την τάση,

ανέφερε η κ. Τελιγιορίδου, την αντιλαμβάνεται ο κτηνοτρόφος, όπωςκαι όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας του κρέατος.

Η υφυπουργός τόνισε για μία ακόμη φορά ότι ο κλάδος της κτηνοτροφίαςέχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σκέψη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, προκειμένουη επανεκκίνηση του αγροτικού τομέα να γίνει μέσα από καλές πρακτικές. Σε αυτότο πλαίσιο, το ΥΠΑΑΤ αποδίδει ξεχωριστή σημασία στη συνεργασία με τους καθ’ύλην αρμόδιους επιστήμονες, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο τουκρέατος.

Η κ. Τελιγιορίδου αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο που δέχεταιτο κρέας από μερίδα καταναλωτών, όπως έχει εκφραστεί τον τελευταίο καιρό καιστην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι έχει τη θέση του στη μεσογειακή διατροφή, απαραίτητηόμως, όπως τόνισε, είναι η προϋπόθεση της ασφάλειας και της ποιότητας στηνπαραγωγή και τη διακίνησή του.

Του χαιρετισμού της υφυπουργού είχαν προηγηθεί οι χαιρετισμοί του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Γιώργου Κατερίνη, εκδότη του περιοδικού Meat News, του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής Καθηγητή Σπύρου Ραμαντάνη, του προέδρου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας Απόστολου Ράντσιου, του Προέδρου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και προέδρου Κτηνιατρικής ΑΠΘ Καθηγητή Νικολάου Παπαϊωάννου, και εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, του Άγγελου Ζαμάνη.

Το Συνέδριο συνεχίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σήμερα Παρασκευή 1/2 μέχρι τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 9:00 μέχρι τις 20:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα