Κοινές δράσεις αποφάσισαν ΠΕΚ, ΣΕΚ και Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας

Κοινή δράση σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κτηνοτροφίας αποφάσισαν τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Σε πρόσφατη συνάντησή τους σε ξενοδοχείο της Αθήνας οι τρεις οργανώσεις διαπίστωσαν «την πορεία καταστροφής που ακολουθεί η κτηνοτροφία της χώρας λόγω των τεράστιων εισαγωγών γάλακτος και κρέατος –που μεγάλο μέρος τους ελληνοποιούνται–,

του ανύπαρκτου ουσιαστικά ελέγχου από την πολιτεία, της καταστροφικής μείωσης των τιμών αιγοπρόβειου γάλακτος όπως και των ελληνικών κρεάτων από γαλακτοβιομηχανίες και εμπόρους μεταποιητές κρέατος αλλά και πολλά άλλα άλυτα – χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία».

Στο πλαίσιο αυτό:

-Συναποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινή δράση σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση και διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων της κτηνοτροφίας.

-Καλούν όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για να παραμείνουν στο επάγγελμα με αξιοπρεπές εισόδημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα