Μπίφσι αντί για σούσι…

Μια πρωτοποριακή και εκ πρώτης όψεως παράδοξη έμπνευση έρχεται από τις ΗΠΑ. Σούσι με βοδινό κρέας! Πρόκειται για την ιδέα που είχε η Τζάνετ Ράιλι, από το Ινστιτούτο Κρέατος Βόρειας Αμερικής, να αντικαταστήσει το ψάρι με βοδινό και να λανσάρει το… Beefshi (μπίφσι).

Παρακινημένη από την παραδοσιακή ισχυρή προτίμηση του αμερικανικού κοινού για το βοδινό κρέας, αλλά και από έρευνες που έδειχναν ότι οι καταναλωτές ευχαρίστως θα δοκίμαζαν μια εναλλακτική συνταγή του σούσι που θα περιείχε βοδινό, η Ράιλι το αποφάσισε. Συνεργάστηκε με σεφ

και με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γαστρονομίας και δημιούργησαν έξι συνταγές οι οποίες βγήκαν στο κοινό την προηγούμενη εβδομάδα. Η εκστρατεία προώθησης της νέας ιδέας απευθύνεται στη μαζική εστίαση και στο λιανεμπόριο, ενώ βασικό ρόλο στην καμπάνια παίζει και η ιστοσελίδα www.beefshi.com.

«Το βοδινό ήταν πάντα δημοφιλές μεταξύ των Αμερικανών και ειδικά οι ηλικίες 35-44 φαίνεται να προσελκύονται ιδιαιτέρως από νέες και ενδιαφέρουσες συνταγές για βοδινό» λέει η Ράιλι, ενώ παράλληλα κάνει αναφορά σε έρευνες που δείχνουν ότι στους καταναλωτές ηλικίας 18-34 ετών προκαλεί ενδιαφέρον μια νέα γεύση όπως το μπίφσι. «Όταν μια τόσο καινούργια συνταγή πιάνει τέτοια νούμερα ενδιαφέροντος απέναντι στο τόσο οικείο σούσι, γίνεται ξεκάθαρο ότι το μπίφσι μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική γαστρονομική τάση το 2018 και μετά».

Μέχρι στιγμής, η νέα ιδέα βγαίνει στο κοινό μέσα από έξι συνταγές, που περιλαμβάνουν ψητό βοδινό, κορν μπιφ, τηγανισμένα κομμάτια βοδινού ή παστουρμά βοδινού, σε συνδυασμό με μια ποικιλία υλικών, από τυρί, κρεμμύδια ή σκόρδο, μέχρι ξινολάχανο, πίκλες ή ομελέτα, κατά περίπτωση.

[Πηγή: meatpoultry.com]

Keywords
Τυχαία Θέματα