Η ΚΑΠ μετά το 2020 προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ

20:00 9/7/2019 - Πηγή: meatnews

Τη διαπραγμάτευση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) προς όφελος καιπρος το συμφέρον των Ελλήνων αγροτών, έθεσε ως προτεραιότητα ο νέος υπουργόςΑγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό ΠρακτορείοΕιδήσεων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, ονέος υπουργός σημείωσε επίσης ότι «έχει συντελεστεί μεγάλη πολική αλλαγή» καιπρόσθεσε ότι «έχουμε τη συναίσθηση και το βάρος της ευθύνης».

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης της νέας ΚΑΠ

στάθηκε και ο απερχόμενος υπουργόςΑγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος υπογράμμισε πωςτο βάρος ρίχθηκε στο να αποτραπεί η μείωση της χρηματοδότησής της, με τοχτίσιμο συμμαχιών αλλά και με συστράτευση δυνάμεων.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της κλιματικής αλλαγής, το οποίο, όπως τονίστηκε απόόλες τις πλευρές, αποτελεί και θα αποτελέσει το νούμερο ένα πρόβλημα που θαπλήξει τους αγρότες. Όπως είπε ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καιΤροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας, το βάροςαναμένεται να δοθεί εκεί, καθώς, από το 2050, το 60% των αρδευόμενων εκτάσεωνδείχνουν ότι θα γίνουν ξερικές. Πρόσθεσε, δε, πως «έχουμε χρέος να βοηθήσουμετον Κυριάκο Μητσοτάκη για να γυρίσει σελίδα η χώρα».

«Στρατηγική επιλογή για τη Νέα Δημοκρατία ο αγροτικός τομέας», υπογράμμισεαπό την πλευρά της η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδια γιατην Αλιευτική Πολιτική, Φωτεινή Αραμπατζή. Μιλώντας για την Κοινή ΑλιευτικήΠολιτική, η κ. Αραμπατζή ανέφερε ότι στόχος είναι η βέλτιστη και τάχιστηαξιοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας για την αύξηση τουεισοδήματος των αλιέων.

«Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που κάναμε», δήλωσε ο πρώην υφυπουργόςΑγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος προέτρεψε τη νέαπολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ «να συνεχίσει το μοντέλο του νέου Αγρότη» και έδωσεως συμβουλή «να ακούτε τον απλό αγρότη».

Την εκτίμηση ότι το ΥΠΑΑΤ μπορεί να είναι η ραχοκοκαλιά για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, έκανε κατά την ομιλία της η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου. «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια» είπε, μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας ότι «υπήρξαν και καθυστερήσεις και λάθη».

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Keywords
Τυχαία Θέματα